Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Dean üzenete

Az egykori kancellár, prof. Charles Kao, akit 1991-ben alapították, más néven „száloptika atyjának” és a fizikai Nobel-díjasnak nevezték el. A Műszaki Kar világ vezető szakértőkből áll, akik tudományágaik élvonalában vannak és elkötelezettek oktatási és kutatási kiválóság.

A kar innovatív oktatást nyújt mérnöki hallgatóink számára. Jelenleg több mint 3800 hallgatóval és mesterképzéssel rendelkező hallgatókkal széles körű tudományos programokat kínálunk a mesterséges intelligencia területén: rendszerek és technológiák, orvosbiológiai mérnöki munka, számítástechnika, számítástechnika, elektronikus mérnöki munka, energia- és környezetmérnöki munka, pénzügyi technológia, információtechnika, matematika és információtechnika, mechanikai és automatizálási, valamint rendszermérnöki és műszaki menedzsment. A hallgatók tanulási tapasztalatainak gazdagítása érdekében különféle lehetőségeket kínálunk a hallgatók bevonására a tanulásba, például a gyakorlati tapasztalatokat, a mérnöki vállalkozói szellemet, a terepi utazásokat, a nemzetközi csereprogramot, az egyetemi hallgatók nyári kutatói szakmai gyakorlatát és elhelyezését.

A kar nemzetközileg elismert mérnöki kutatások kiválóságáért. Világszínvonalú laboratóriumaink és létesítményeink kiváló kutatások elvégzését teszik lehetővé. Szorosan együttműködünk a kormányzattal és az iparral új technológiák kifejlesztésén, hogy kielégítsük a társadalmi igényeket és javítsuk az emberiség minőségét. Körülbelül 25 évvel ezelőtt a CUHK úttörője volt Hongkong internetes infrastruktúrájának és fejlesztésének. Az a tény, hogy a mai hongkongi internetes forgalom több mint 80% -a továbbra is a CUHK kommunikációs eszközein halad keresztül, bizonyságot és örökségünket jelenti Hongkong úttörő és folyamatos hozzájárulásának. Manapság a mesterséges intelligencia (AI) kész arra, hogy életünk minden szempontját átalakítsa. Az induló SenseTime, az első Unicorn HK-ban, óriási sikere rávilágít vezetői pozíciónkra az AI területén. A mérnöki nemzetközi rangsorban a világ legjobbjai között vagyunk. A Reuters éppen a CUHK-t nevezte Hongkong leginnovatívabb egyetemének.

Az ipari forradalom és az információs kor megváltoztatta a történelem menetét. A mérnökök növekvő felelősséget vállalnak az emberiség fejlesztése iránt. Most a „negyedik ipari forradalom” szélén vagyunk, összeolvasztva a fizikai, a digitális és a biológiai világot. A tárgyak internete, a mesterséges intelligencia, a robotika, az adattudomány, a biotechnológia, az anyaggyártás, a mikroelektronika, az autonóm járművek, a fejlett gyártás és a nanotechnológia konvergenciája arra szolgál, hogy megzavarja a modern élet minden iparát és minden szempontját. A CUHK Engineeringnek együtt kell működnie más karokkal, hogy kulcsszerepet játsszon a negyedik ipari forradalom kialakításában. Az elkövetkező években tovább erősítjük oktatási és kutatási kiválóságunkat, valamint reagálunk a világ előtt álló nagy kihívásokra.

Megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem volt a CUHK Mérnöki Karának dékánjává válni. Várom, hogy nagyon tehetséges kollégákkal dolgozzunk együtt a kutatás és az oktatás folyamatos kiválóságáért, amelyek hozzájárulnak Hongkonghoz, Kínához és a világhoz.

Mérnöki dékán

Martin DF Wong professzor (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li számítógépes és műszaki professzor

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Kar Misszió

Mérnöki Kar

A Műszaki Karot 1991-ben Sir Charles Kao professzor, a CUHK volt alelnöke és a száloptikai kommunikáció keresztapja alapította. Ez a csúcstechnológiájú kutatás és technológiaátadás központja, valamint hatékony mérnöki tanulóhely. Erős professzori kontingense többek között a Kínai Tudományos Akadémia akadémikusaitól, az IEEE Fellows-tól és az első kínai tudóstól áll, aki elnyerte a rangos Turing-díjat. A hallgatók megbízható mérnöki oktatást kapnak a szigorú mérnöki diplomát és más tanulmányi programokat, valamint a legmodernebb létesítményeket nyújtva. A gazdag hallgatói élet, a bőséges csereprogramok és a gyakorlati munkavégzési lehetőségek együttesen hozzáadott értéket jelentenek az oktatáshoz, és óriási karrierlehetőségeket nyitnak meg Hongkongban és a világban a mérnöki diplomások számára.

A kar küldetése

A Mérnöki Kar elkötelezett a mérnöki jövőbeli vezetők oktatása, a modern technológia határain keresztüli tudáskeresés és a technológia társadalmi és emberi igények kielégítése érdekében történő alkalmazásának iránt.

133379_CUCampus2013-3.jpg

megbecsül

Világszínvonalú kutatók

35 IEEE munkatárs, amerikai NAE tag, CAE tagok stb.

Kiváló hallgatói eredmények

A Microsoft Research Asia ösztöndíj, a Google PhD ösztöndíj, a Google Ang Borg emlékművészeti ösztöndíj, az IBM PhD ösztöndíj nyertesei

Élénk kutatási környezet

133376_entrance_1_high.jpg

Miért a CUHK?

  • Hongkong legnagyobb campus (137,3 hektár)
  • A Hong Kong Science Park mellett található
  • A Reuters Asia leginnovatívabb egyetemei: 1. hely Hongkongban 2016 - 2019 között
  • ARWU Legjobb Egyetemek Nagy-Kínában: 1. Hongkongban, 3. Nagy-Kínában
  • A QS World University rangja: 10. Ázsiában, 46. világszerte
  • A QS World University rangsorolása 2019 szerint: 23 alany szerepelt a világ 50 legjobbak között
  • A Times Higher Education Rankings: 7. Ázsiában, 57. világszerte

Helyszínek

Ma Liu Shui

Address
Ma Liu Shui, Új területek, Hongkong

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: