Syiah Kuala University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Syiah Kuala University fejlődésének kezdeti fázisai nagyon Syiah Kuala University voltak, mivel az Aceh akadémikusai, vallásos, tudósai és kereskedői kezdeményezték, akik Syiah Kuala University , Jakartában, Penangban, Teluk Intanban, Port Klangban és Szingapúrban éltek. A kiemelkedő vezetők által kifejlesztett fejlődés koncepcióját Aceh tartományi kormány, a katonai parancsnok és a rendőrkapitányság Banda Aceh-ben és Ir-ba tették. Soekarno, Indonézia első elnöke. Megépült egy különleges emlékmű a fejlesztésre, és az egyetem létrehozására vonatkozó pestis az elnök aláírta, amelyet ma az emlékműben láthatunk.

Az első két vendégház, a Gazdaságtudományi Kar teljes egyeteme, négy blokk tudományos épület az első néhány különböző kar számára, és több mint 50 ház az egyetem vezetésére, az oktatók és a személyzet számára teljes mértékben az Acehn kereskedők adományozták. A Jakarta, Bogor, Bandung és Yogyakarta vezető nemzeti akadémikusai meghívást kaptak arra, hogy tanítsák az egyetemi hallgatók első öt évét, a kereskedők által finanszírozott és az Aceh tartományi kormánya által koordinált. Indonézia első elnöke ezért az Acehnek Szívének nevezte.

Az egyetem megkezdte programjait, hogy összpontosítson a tartomány humán kapacitásának a kutatási és közösségi szolgáltatásokra való igényeinek kielégítésére. Jelenleg a Java egyik legjobb három egyeteme közé tartozik, az A (Andalas Egyetem Padangban, Hasanuddin Egyetem Makassarban és Syiah Kuala University Acehban) Syiah Kuala University . Ez az egyik legjobb webometrics-rangsor Indonéziában és a negyedik legjobb a kiválóság szempontjából, miután az Universitas Indonesia Jakartában, Bandung Műszaki Intézet Bandungban és a Gajah Mada Egyetem Yogjakartában, a „webometrics.info” közzétételével 2016 januárjában.

Az egyetem és az összes intézmény vezetése keményen dolgozik annak érdekében, hogy felkészüljön a diplomásokra, hogy belépjenek és részt vegyenek a délkelet-ázsiai nemzetek (ASEAN) új korszakában, melyet Kuala Lumpurban jelentettek be 2015 szeptemberében. 2016-tól az ASEAN Közgazdasági Közösségnek nevezett új közösségként egyesült. Az ASEAN-i egyetemek közötti együttműködésnek és együttműködésnek kötelezőnek kell lennie, és minden program egységes lesz, hogy megfeleljen az ASEAN új közösségének igényeinek és kompatibilis legyen más közösségekkel a világban.

107675_107661_uskk.jpg

Aceh Indonézia különleges régiója. A terület Sumatra északi végén található. A főváros Banda Aceh. Közel van az Andamán és Nicobar-szigetekhez, és elválasztja őket az Andamán-tengertől. Ebben a régióban 11 őshonos etnikai csoport létezik, a legnagyobb pedig az Acehniai nép, amely a régió lakosságának mintegy 80% -át teszi ki. Acehről azt gondolták, hogy az iszlám elterjedése Indonéziában kezdődött, és kulcsfontosságú tényező volt az iszlám elterjedésének Délkelet-Ázsiában. Az iszlám 900 éven át elérte Aceh-ot (Fansur és Lamuri királyságai). A tizenhetedik század elején Aceh szultánsága a Malacca-szoros régió leggazdagabb, legerősebb és termesztettebb állama volt. Acehnese eredete a dél-ázsiai maláj, az arabok, az indiánok, a kínaiak és az európai polgárok közül kevés, mint például a Lamno-ban és Serewey-ben élők, akiknek származása Spanyolországból és Portugáliából származhat. Acehnak politikai függetlensége és ellenállása van a kívülállók, köztük a korábbi holland gyarmatosítók és más hatalmak ellen.

Syiah Kuala University vezető egyetemi, posztgraduális és szakmai képzési programokat kínál közgazdasági, állatorvos-tudományi, tanárképzési és oktatási, mérnöki, jogi, mezőgazdasági, orvostudományi, matematikai és természettudományi, szociális és politikai tudományoknál, ápolási, fogászati, halászati és tengeri szakon. Tudomány, posztgraduális program. Minden egységnek olyan alprogramjai vannak, amelyek az Indonézia legmagasabb harminc akkreditált nemzeti egyeteme között találhatók.

Az egyetem számos nemzetközileg együttműködő kutatási központot működtet: a cunami és a katasztrófavédelmi kutatóközpont, a Béke és konfliktusok központja, a Resolution Studies és az Aceh és az Indiai-óceáni Tanulmányok Nemzetközi Központja.

Az egyetemnek vannak olyan központjai is, amelyek közvetlen szolgáltatást nyújtanak diákjaiknak és közösségüknek, közösségi szolgálati központ, egyetemi laboratóriumi iskola, angol nyelvi központ és tanítási központ.

Ez az egyetem tagja a BKS-PTN-nek, a Sumatera Nyugat-Indonéziai Egyetemek Szövetségének és Kalimantannak, az IMT-GT Uninet tagja és az ázsiai-csendes-óceáni oktatási egyetemek (CAPEU) tagja.

110077_IMG_9955.JPG

Syiah Kuala University küldetései

  1. A helyi, országos és nemzetközi fejlesztéseket támogató felsőoktatási intézmények „Tri Dharma - három jelölése” megvalósítása a rendelkezésre álló helyi, nemzeti és nemzetközi források felhasználásával.
  2. Az akadémiai minőség javítása a magas versenyképességű diplomások megszerzése érdekében.
  3. Az oktatás területén integrált minőségirányítás alkalmazása átlátható, részvételi, hatékony és eredményes elvek alkalmazásával.
  4. Az intézményi együttműködés hálózatának folyamatos erősítése és bővítése a tudományok, a technológia, a humán tudományok, a sport és a tudományok eredményeinek fejlesztése és megőrzése érdekében.

Helyszínek

Banda Aceh

Address
Banda Aceh, Aceh, Indonézia