Givat Haviva

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Küldetés

A Megosztott Társadalomért Központ célja egy befogadó, társadalmilag kohéziós társadalom építése Izraelben a megosztott közösségek bevonásával kollektív fellépésre a fenntartható, virágzó izraeli demokrácia előmozdítása felé, amely a kölcsönös felelősség, a polgári egyenlőség és a jövő közös jövőképén alapul.

Profil

A Givat Haviva 1949-ben alapított nonprofit szervezet, mint az Izraeli Kibbutz Szövetség nemzeti oktatási központja. Elkötelezett a közös felelősségvállalás, az állampolgári egyenlőség és az osztrák csoportok közötti együttműködés előmozdítása, mint a közös jövő és a közös társadalom megteremtésének alapja, a fenntartható és virágzó izraeli demokrácia kritikus elemei. E célból a Givat Haviva Közös Társadalomért Központja katalizátorként szolgál a megosztott közösségek aktiválásában közös célok elérése érdekében, miközben kölcsönhatás, támogatás és felelősségvállalás folyamatába lép. Ezt a közösségen belüli projektek elősegítésével valósítják meg; vezető képzési és kapacitásépítő tevékenységek; szemináriumok, workshopok és konferenciák összehívása olyan konkrét gondolatok ápolására, amelyek elősegítik a változást; és ezeket az ötleteket cselekvésre fordítják. A Givat Haviva vezető szerepet tölt be az ENSZ békére nevelésért odaítélt díjának a régi zsidó-arab párbeszéd és megbékélés előmozdításáért folytatott hosszú munkájáért.

Nyilvános elkötelezettség

A Központ olyan platformokat fejleszt ki, amelyek széles körű közönséget vonnak be a közös társadalmi tevékenységekbe. Az éves konferencia különböző érdekelteket hoz együtt a kulcsfontosságú kérdések megvitatására, a tapasztalatok megosztására és az együttes fellépés mechanizmusainak kialakítására. Ezenkívül a Központ állami tevékenységekkel foglalkozik, reagálva a szolidaritásra, a figyelemfelkeltésre és a média terjesztésére irányuló, a zsidó-arab kapcsolatokra vonatkozó jelenlegi fejleményekre .

Örökségünk

Givat Haviva a leginkább veterán intézmény Izraelben, a zsidók és az arabok közötti megbékélést elősegítve. Givat Haviva alapítása óta Hashomer Hatzair és a Kibbutz Mozgalom oktatási központja. Yad Yaari Hashomer HaTzair és a Kibbutz Mozgalom kutatóközpontja.

Egyetem

A Givat Haviva-t megkülönböztetik a fizikai kampusz, amely különböző intézmények intézményeinek központjaként szolgál, köztük a Yad Yaari Kutató és Dokumentációs Központ, a Moreshet Holokauszt & Kutatóközpont, az Open University és számos nem kormányzati szervezet.

Helyszínek

Haifa

Address
Haifa, Haifa körzet, Izrael

Programok

Jelenleg nincs megjeleníthető program

Finomítsa a keresési fent, nézd meg a népszerű kategóriák alatt vagy végezzen kulcsszavas keresés.


... or simply by choosing your degree: