Hivatalos Leírás

JMU: A sikertörténet

A Julius-Maximilians-Universität (JMU) Würzburg története 1402-re nyúlik vissza. Abban az időben a hatodik felsőoktatási intézményt alapították Európa németországi régióin, a prágai, bécsi egyetemeket követően , Heidelberg, Köln és Erfurt.

Híres tudósok

Számos kiemelkedő tudós és tudós, köztük 14 Nobel-díjas , kutatásokat folytatott és tanított Würzburgban. Jelentős tudósok közé tartozik Wilhelm Conrad Röntgen, aki 1895-ben felfedezte az X-sugarakat Würzburgban, és Klaus von Klitzingt, aki felfedezte a Quantum Hall-effektust. Ma Würzburg egyeteme tíz karral rendelkezik, kb. 425 tanárral és 29 000 hallgatóval.

Témák széles választéka

A négy klasszikus tantárgy mellett - az orvostudomány, a teológia, a filozófia és a jog - az egyetem számos új képzési programot is kínál. A legfrissebb kiegészítések közé tartoznak a nanostruktúra-technika, a funkcionális anyagok, a játéktechnika, a modern kínai, a digitális humán tudományok, a médiakommunikáció, a humán tényezők a számítástechnikai rendszerekben és a muzeológia.

Fő kutatás

A JMU továbbra is határozottan elkötelezett a nyolc pillér mellett :

  • Élettudományok
  • Egészségtudomány
  • Molekuláris kémia és anyagok
  • Quantum jelenségek új anyagokban
  • Digitális Társaság
  • Kulturális örökség
  • Normák és viselkedés
  • Globális változások

A bővítés politikája

Mivel a kínált képzési programok száma nőtt, az egyetem is rendelkezik. A hallgatói létszám növekedéséhez az Hubland Campus egy dombon épült, a város keleti szélén. Az újonnan megtervezett képzési programok és a folyamatosan beáramló diákok továbbra is az intézmény növekedését hivatottak elősegíteni. 2011-ben az egyetem kiterjesztette az újonnan létrehozott Campus Nord-t, egy 39 hektáros területet az Hubland Campus közvetlen szomszédságában.

A JMU Németország egyik vezető felsőoktatási intézménye, a hazai és nemzetközi kutatószervezetek és nemzetközi szakértői bizottságok rangsorában . Nemzetközi szinten, a University of Würzburg helyet az első konzol akadémiai intézmények számos tudományágat, beleértve a biológia, az orvostudomány, a fizika és a pszichológia.

Kutatóközpontok mint védjegy

Az 1990-es években az egyetem megkezdte a határokon átnyúló kutatóközpontok létrehozását , amelyek új kutatási területeket és lehetőségeket nyitottak az innovatív szakképzési programok számára. Ezek az interdiszciplináris központok, mint például a fertőző betegségek kutatóközpontja, a Würzburgi Egyetem nemzetközileg kiemelkedő védjegyévé váltak.

A kutatóközpontok létrehozása az egyetemet a német felsőoktatási intézmények legfelső szintjévé tette, és számos pozitív hatással is jár. Például gyorsan növelte az állami vállalatoktól származó finanszírozást, magánadományokat és kutatási forrásokat. Az 1990-es évek közepe óta az akadémiai hírű kiadványok száma is jelentősen nőtt, bár az egyetem professzora és asszisztenseinek pozícióinak száma ebben az időszakban szinte állandó maradt.

Tudomány és siker

A Német Kutatási Alapítvány (DFG) által finanszírozott Würzburgi Egyetem számos együttműködő kutatóközpontja, kutatási képzési csoportja és kutatási egysége nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az egyetem magas színvonalú legyen a tudományos közösségben. 2002-ben a Würzburgi Egyetem DFG által finanszírozott kiválósági központok egyikét indította el Németországban - a Rudolf Virchow Center / DFG Kísérleti Biomedicin Kutatóközpontja. A kutatócsoportok kulcsfontosságú fehérjéket kutatnak, amelyek különösen fontosak a tartós egészségre és a betegségek eredetének megértésére.

Program oktatási nyelve:
Angol

Az intézmény további kínálata:

Nyári Tanfolyamok

Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Ez a modul célja a fejlett egyetemi és posztgraduális hallgatók érdeklődését a nemzetközi gazdaság és nemzetközi menedzsment. Ez egyedülálló üzleti és közgazdasági kombin ... [+]

Ez a modul célja a fejlett egyetemi és posztgraduális hallgatók érdeklődését a nemzetközi gazdaság és nemzetközi menedzsment. Ez egyedülálló üzleti és közgazdasági kombinációt nyújt az előadásokban, amelyek a lehetőségekkel, fenyegetésekkel és kihívásokkal foglalkoznak a jövőbeli vezetők és politikusok számára az egész világon.

A gazdasági előadások az európaiak makro-, éghajlati, kereskedelmi és versenypolitikáira, valamint az Unió keleti bővítésére vonatkoznak. Az üzleti előadások a demográfiai átmenet nyomán foglalkoznak a nemzetközi pénzügyi beszámolással és adózással, a globális ellátási láncokkal és az emberi erőforrás gazdálkodással.... [-]

Németország Würzburg
Július 2019
Nappali
10 napok
Campus
Bővebben magyarul
Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Ez a modul célja a fejlett egyetemi és posztgraduális hallgatók érdeklődnek az üzleti információs rendszerek és a nemzetközi menedzsment. Ez az üzleti és informatikai tec ... [+]

Ez a modul célja a fejlett egyetemi és posztgraduális hallgatók érdeklődnek az üzleti információs rendszerek és a nemzetközi menedzsment. Ez az üzleti és informatikai technológia egyedülálló kombinációja, és az Európában egyre inkább digitalizált és globalizálódó gazdaságból fakadó lehetőségekre összpontosít.

Az előadások a digitalizálás, az üzleti információs rendszerek és az információkezelés különböző aspektusaira vonatkoznak. Az interaktív tervezésnek köszönhetően az előadások elméleti és gyakorlati ismeretekkel szolgálnak a jövő fontos témáira, beleértve a digitális üzleti modelleket, az üzleti elemzést, az információkezelést és a blokkhosszúságú technológiákat.... [-]

Németország Würzburg
Július 2019
Nappali
10 napok
Campus
Bővebben magyarul