Hivatalos Leírás

Nyár a SOAS-on

A SOAS a nyári hónapokban tanított tanfolyamok széles választékát kínálja, melyek hosszúsága, szerkezete és ára változik. Ahhoz, hogy megkóstolhassuk a SOAS élményét, megnézzük a videót! Ha a nyári iskolában szeretné szélesíteni a látóterüket, és új tanulási tapasztalatot szerezhet, akkor nézze meg, mi található az alábbiakban.

A nyári kurzus a SOAS-ban lehetővé teszi a diákok számára, hogy megismerjék a témák széles skáláját, ötvözve az élvonalbeli tudományos kutatásokat, az innovatív tanítást és a gyakorlatorientált tanulást.

Függetlenül attól, hogy Ön egy jelenlegi hallgató, egy friss diplomás, egy fiatal szakember, vagy ha szeretné frissíteni a tudását, egy nyári iskolai tanfolyamot szélesíteni fogja a látóköredet.

Mit tanulhatok?

SOAS Summer 1

Nyári egyetem kurzusokat kínálnak három ülés alatt, és a beiratkozás csak egy foglalkozásra nyitott, a foglalkozások kombinációjából:

2. szekció: július 2 - július 20, 2018

Tanfolyamok tanítják 2/3 szinten egy tipikus SOAS egyetemi diploma programot, és alkalmasak a hallgatók, valamint a diplomások és posztgraduálisok nélkül alapos ismerete egy adott téma.

A SOAS Summer School való részvétel lehetővé teszi, hogy:

 • Csatlakozzon különböző és nemzetközi diákközösségünkhöz
 • Beszélje meg véleményét - a SOAS innovatív oktatási módszerei, amelyek a kutatás kiválóságán alapulnak, lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy felveszik az élenjáró megbeszéléseket és a kritikus elemzést az osztályteremben;
 • Ismerje meg tapasztalt és szakosodott egyetemi munkatársainkat - a SOAS-nak Európa legnagyobb szakértője a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában;
 • Legyen kritikus és különbséget tegyen - a SOAS kihívásokkal küzd a gondozó iskolákban, nem nyugati centrikus megközelítést alkalmazva, és ösztönzi a diákokat, hogy dolgozzanak ki kritikus kilátást és segítsék elő a változást;
 • Tegye be az utat a SOAS-ba: a nyári egyetem hallgatói a SOAS-n folytathatják tanulmányaik folytatását, és több mint 115 posztgraduális program közül választhatnak.

Belépési követelmények

Egy egyetemi hallgató vagy végzős a nyári iskola és 18 éves korában. A szakmai tapasztalat elismerhető az egyetemi végzettséggel egyenértékűnek.

 • A résztvevőknek 18 éves vagy annál idősebbnek kell lenniük a részvétel időpontjában.
 • Az angol nyelvtudás:
  • A TOEFL papír alapú teszt legalább 58-at igényel, minimum 53-at minden készségben és a TOEFL Internet Based Test esetében minimum 93-at igényel, legalább 20-an minden készségben.
  • IELTS, összesen 6,5 vagy annál magasabb, legalább 6 minden alszektorban.
  • Pearson Test of angol pontszám 59-64
  • Cambridge English: Advanced (CAE) B fokozat
 • Ha egy angolul beszélő intézményben tanult vagy tanfolyamokat tanított az egyetemen angolul (angol nyelvtanfolyamok kivételével), akkor igazolást kell adnia anélkül, hogy igazolást kellene adnia. Ennek bizonyítékát fel kell venni egy egyetemről szóló levélre vagy levélre.
 • Az alternatív képesítéssel rendelkező pályázóknak tanácsot kell kérniük.
 • Azok a pályázók, akiknek angol nyelvű szintje nem felel meg a követelményeknek, érdeklődhetnek az angol nyelvi támogatással rendelkező tantárgyi kurzusok iránt.

A nyári iskolai jelentkezők beiratkozása, akik nem felelnek meg a belépési követelményeknek, a SOAS döntése alapján kérjük, forduljon hozzánk részletesen az Ön alkalmazásával kapcsolatban.

Miután megkapta a 40 forintos pályázati díjat, és benyújtotta az online jelentkezési lapot, tájékoztatást kap arról, hogy van-e helye a nyári iskolában 5 munkanapon belül. Kérjük, ne fizesse be a tandíjat, mielőtt megkapta ajánlati levélét.

Értékelés és Credits

A hallgatók általában képesek krediteket szerezni otthoni intézményükről, jellemzően a tanfolyamaink:

 • 3 kredit az amerikai rendszerben
 • 7,5 ECTS az európai rendszerben.

Ha az Ön intézményétől hiteleket kíván kérni, kérjük, ellenőrizze a követelményeket velük, mielőtt beiratkozna. Örömmel segítünk Önnek bármilyen módon, de tudatában kell lenni azzal kapcsolatban, hogy az odaítélésről szóló döntés az Ön otthoni intézménye.

Az értékelés opcionális, és minden kurzus esetében változó lesz. A résztvevők rendelkezésére bocsátják a részvételi igazolást, és kérésre átirataik is rendelkezésre állnak.

Kapcsolatórák száma

Ülések 2

 • 46 óra érintkezési idő.
 • Hétfő csütörtök
 • 10.00 - 15.00 óra: előadások és oktatóanyagok
 • További 2 óra egy meghatározott pénteken, beleértve a tartalomhoz kapcsolódó fakultatív tevékenységeket, például múzeum- vagy céglátogatásokat.
 • Pénteken a tanfolyamok az egyik nyári egyetemi hallgatójuknak nyitják meg tevékenységüket, így minden diák különféle tevékenységeket vehet igénybe.

díjak

SOAS fees

Egyszeri, nem visszatérítendő 40 Ft-os díj.

Tandíj:

 • Ülések 2

A 10% -os korai madárkedvezmény 2018. március 30-ig áll rendelkezésre

Szállás

A szállás a nyári egyetem hallgatói számára elérhető a SOAS Residence of the Dinwiddy Házban. A szobák foglalásának részletes leírása a Dinwiddy House szállás oldalon található.

Szociális program

Barátságos és élénk campusunk London szívében található, a történelmi Bloomsbury központjában. A főváros gazdag kulturális és társadalmi életét szó szerint a küszöbön állunk! A SOAS Summer School ideje alatt meghívást kap a SOAS és a nyári iskola által kínált változatos társadalmi programokra, beleértve a kurzusokkal kapcsolatos tevékenységeket, üdvözlő és búcsúfogadást, a Temze folyó hajókirándulását és a SOAS által kínált különféle rendezvényeket A nyár.

Ezen kívül kedvezményes kirándulásokra is lehetőséged van partnereink Nemzetközi Barátainkon, vagy felfedezheted, hogy mit kínál a város. Egy részletes program elérhető lesz közelebb a Nyári Iskola kezdetéhez.

SOAS student 2

Nagyon izgalmasnak tartottam az óráimat, és úgy találtam, hogy a tanárok nagyon képzettek, hiszen mindegyikük korábbi szakmai tapasztalata volt az általuk tanított területeken. A campus gyönyörű, és minden osztályban ésszerűen méretezett diákok a világ minden tájáról. London egyik nagyon szép részén is található, ahol rengeteg dolgot kínálnak, mihelyt az osztály véget ért. A SOAS gazdagító élmény volt számomra, és nem változtatnék meg semmit a világon.

Owen, pénzügy

SOAS Summer School" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/40/40416_rsz_soas_school.png" alt="SOAS Summer School" />

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Nyári Tanfolyamok

SOAS Summer School

Ez a kurzus arra törekszik, hogy a résztvevőknek elméleti ismereteket és gyakorlati eszközöket biztosítsanak a fenntartható fejlődési célok (SDG-k) által a kormányok szám ... [+]

Programleírás

Ez a kurzus arra törekszik, hogy a résztvevőknek elméleti ismereteket és gyakorlati eszközöket biztosítsanak a fenntartható fejlődési célok (SDG-k) által a kormányok számára a közpolitikák és a megvalósítási stratégiák kidolgozásához szükséges kihívások megértéséhez és kielégítéséhez.

A fenntartható fejlesztési célok 2015-ben való megfogalmazásuk óta számos fejlődő ország szakpolitikai diskurzusába kerültek, amelyek befolyásolják a politikai döntéshozatali és végrehajtási folyamatokat. Ahelyett, hogy megvitatnánk az SDG-ket és azok fejlődésére gyakorolt hatásait, ez a kurzus közvetlenül az SDG-k sikeres megvalósításához szükséges politikai és adminisztratív kapacitásokra összpontosít. A tárgyalt kérdések közé tartozik a kormányzás és az érdekelt felek bevonásának megerősítése, a stratégiai tervezés, a szakpolitikai elemzések és döntéshozatali képességek javítása, az állami pénzügyi irányítási rendszerek előmozdítása és az elszámoltathatóság, valamint az irányítási ellenőrzés, a monitoring és az értékelés szerepe az SDG-k megvalósításában. .... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus átfogó megértést nyújt a résztvevők számára Afrika történelméről, politikájáról és kultúrájáról. A történelem, a pánafrikai és a politikai, a nyelvi, a migrác ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus átfogó megértést nyújt a résztvevők számára Afrika történelméről, politikájáról és kultúrájáról. A történelem, a pánafrikai és a politikai, a nyelvi, a migrációs és a zenei változatok széles skálájával a tanfolyam mélyreható ismereteket ad az Afrikával kapcsolatos főbb tanulmányi területekről. A tanfolyam az előadások és az interaktív workshopok, valamint a múzeumi látogatások és a társadalmi események kombinációját tartalmazza.

Ez egy nagyszerű lehetőség, mivel Afrikának mint kontinensnek az utóbbi években megszerzett elővigyázatossága és az afrikai felemelkedő, sok munkalehetőségű és befektetési lehetőséggel rendelkező kontinens jövőképe. A Művészetek között a nemzetközi művészeti körökben is hihetetlenül megnőtt az afrikai művészek jelenléte, amely rendkívül izgalmas és frissítő volt a művészetek és a kultúrák megértéséhez.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

A kurzus célja a modern Közel-Kelet elhelyezése nemzetközi kontextusban, a birodalom és a dekolonizáció, a hegemónia és az ellenállás, a konfliktusok és az együttműködés, ... [+]

Program leírása

A kurzus célja a modern Közel-Kelet elhelyezése nemzetközi kontextusban, a birodalom és a dekolonizáció, a hegemónia és az ellenállás, a konfliktusok és az együttműködés, valamint az identitás és a külpolitika történetének feltárása. A nemzetközi kapcsolatok elméletével való szigorú elkötelezettségről tájékoztatják. A kurzus a közel-keleti államok és a nemzetközi rendszer közötti kölcsönhatások különböző történelmi fázisainak feltárásával kezdődik. Ezek a gyarmati, a hidegháború és a hidegháború utáni időszakra oszthatók.

Az előadások kiterjednek a korai telepes telepekre, az Egyesült Királyság informális birodalmára az Öbölben, valamint az angol-francia mandátumokról, valamint Törökország és Izrael felemelkedéséről és a pán-arabok forradalmi államainak kihívásáról. Közel-Kelet helyét a hidegháború utáni egypólusú korszakban. Mindegyik fázist a nemzetközi kapcsolatok elméletének releváns befolyásos paradigmáival és koncepcióival párhuzamosan tárgyalják a közel-keleti nemzetközi környezetben való tanulmányozásra. Figyelmet fordítunk egy regionális alrendszer jellemzőinek kérdésére, valamint a külpolitikai elemzésnek a nemzetközi kapcsolatokra vonatkozó részterületére. A kurzus második szakasza foglalkozik a nemzetközi kapcsolatok kulcsfontosságú témáival, mint például a transznacionalizmus, a migráció, az olaj, a globalizáció és az identitás. A kurzus utolsó szakasza konfliktust és együttműködést tart. Ez magában foglalja az arab-izraeli konfliktus, az arabizmus és az iszlám elemzését, valamint a külpolitikai döntéshozatalt és a regionális hatáskörök kulcsszereplőit.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
19 napok
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus az észak-afrikai (Maghreb), az arab-keleti (Mashriq), az Öböl és az Arab-félsziget, Izrael, Törökország és Irán politikájának bevezetése. Egy országról megyei ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus az észak-afrikai (Maghreb), az arab-keleti (Mashriq), az Öböl és az Arab-félsziget, Izrael, Törökország és Irán politikájának bevezetése. Egy országról megyei alapon - az első világháború vége óta - áttekintést ad a térség főbb politikai kérdéseiről és fejleményeiről, és a közép-kelet-európai politika tanulmányának kulcsfontosságú témáit tárgyalja, beleértve a katonai szerepet a társadalmi és gazdasági fejlődés, a politikai iszlám és a közelmúltbeli felkelések (az „arab tavasz”).

Célja, hogy a kritikus olvasással, előadásokkal, előadásokkal és tájékozott beszélgetésekkel fejlessze a tanulók megértését a közel-keleti politika főbb trendjeiről és politikai elemzési készségeikről.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 hónap
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus kritikus bevezetést nyújt a társadalmi tiltakozás és a társadalmi mozgalmak történetének, természetének és hatásának, a neoliberális fejlődés politikájának és ... [+]

Programleírás

Ez a kurzus kritikus bevezetést nyújt a társadalmi tiltakozás és a társadalmi mozgalmak történetének, természetének és hatásának, a neoliberális fejlődés politikájának és a nem kormányzati szervezetek globális iparágakba való emelkedésének. Elemzi azt, hogy a társadalmi mozgalmak és a nem kormányzati szervezetek hogyan hatottak egymásra és befolyásolják egymást, és hogyan alakultak globalizációjuk. Felmerül a fejlődés, mint gazdasági növekedés fogalmának, értékeli a nem kormányzati szervezetekkel szembeni kritikákat az állam által vezetett fejlesztési modellek alternatívájaként, figyelembe veszi a humanitárius beavatkozás fogalmát és használatát különböző kontextusokban, megvitatja a munkaerő és a munka szervezésének szerepét a társadalmi mozgalmak mellett és feltárja a mozgások milyen mértékben jelentenek kihívást a neoliberális és kapitalista fejlődésnek. Végül megvizsgálja mind a társadalmi mozgalom elméleti alapjait, mind a társadalmi változásokkal foglalkozó nem kormányzati szervezetek stratégiáit, valamint azok gyakorlati következményeit, és számos esettanulmányra támaszkodik, feltárva, hogy milyen fejlődés és társadalmi változás lehetséges.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

A kurzus célja, hogy elméleti ismereteket és kritikus eszközöket nyújtson a résztvevőknek, hogy megértsék a Blockchain technológia hatását a gazdaság és a társadalom külö ... [+]

Programleírás

A kurzus célja, hogy elméleti ismereteket és kritikus eszközöket nyújtson a résztvevőknek, hogy megértsék a Blockchain technológia hatását a gazdaság és a társadalom különböző részeire.

A Bitcoin 2008-as megjelenése óta a Blockchain fokozatosan gazdagodott további számítási jellemzőkkel, amelyek számos potenciális alkalmazást nyitottak meg. A Blockchain és általánosabban elosztott elektronikus főkönyvet különböző vállalkozásokban és kísérletekben alkalmazták olyan különböző területeken, mint a fintech, a nyilvános nyilvántartások, az ellátási láncok és a decentralizált piacok. Mindazonáltal ezeknek a technológiáknak az üzleti, pénzügyi, kormányzati és társadalomra gyakorolt hatásait még nem kell teljes körűen feltárni és megérteni.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus kritikus bevezetést nyújt az éghajlatváltozás politikájának megértéséhez. Kritikus perspektívát mutat a környezet és a fejlődés, a természet, a társadalom és ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus kritikus bevezetést nyújt az éghajlatváltozás politikájának megértéséhez. Kritikus perspektívát mutat a környezet és a fejlődés, a természet, a társadalom és az antropocén kapcsolatára, és a társadalmi-környezeti változások dinamikájára összpontosít, figyelemmel annak anyagi és gazdasági, politikai és szervezeti, valamint kulturális és ideológiai dimenzióira .

Az éghajlatváltozás történetének, politikájának és gazdaságának elméleti megfontolása a kurzus alapja, amelyet az éghajlatváltozási tárgyalások diplomáciájának kihallgatása követ, beleértve a párizsi megállapodást és az IPCC jelentéseket, a környezetvédelem és az ökoszocializmus feminista megközelítéseit. Végül a kurzus a mai napig felmerülő kérdéseket vizsgálja a technológia és az éghajlat, a rasszizmus és az éghajlatváltozás elutasítása, valamint a mozgalmak potenciáljának arra, hogy a kormányzati fellépést az éghajlatváltozásra kényszerítse.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus megvizsgálja a konfliktus és a fejlődés közötti összefüggéseket, az egyenlőtlenséget és az erőszakot, valamint azon struktúrák és érdekek között, amelyek hozz ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus megvizsgálja a konfliktus és a fejlődés közötti összefüggéseket, az egyenlőtlenséget és az erőszakot, valamint azon struktúrák és érdekek között, amelyek hozzájárulnak az erőszak folytatásához az országon belül és az országok között. Elsősorban a konfliktusok elemzésére irányuló politikai gazdaságpolitikai megközelítéssel tájékozódik, és rámutat arra, hogy a konfliktusban részt vevő felek és nemzetközi támogatóik gazdasági és politikai érdekei miként tudnak „háborús rendszereket” alkotni. Továbbá a kurzus megvizsgálja, hogy a konfliktusok hatásának fejlesztése a nemek, a traumák és a memóriára összpontosítva, mely a posztstrukturalista megközelítések ihlette a konfliktus és a fejlődés közötti kapcsolat megértését.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus bemutatja a diákoknak a fenntartható, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés szerepét. Az éghajlatváltozás mérséklése és az ahhoz való alkal ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus bemutatja a diákoknak a fenntartható, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés szerepét. Az éghajlatváltozás mérséklése és az ahhoz való alkalmazkodás, miközben a fenntartható fejlődési célokat egyidejűleg valósítja meg, nagy tőke - tőke bevezetését teszi szükségessé, amely jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő összegben. Továbbá az éghajlatváltozás jelentős kockázatot jelent a gazdaságokra és a pénzügyi rendszerekre egyaránt. Ugyanakkor jelentős lehetőségek állnak rendelkezésre a zöld átalakítás finanszírozásában és a beruházások és a finanszírozás összehangolásában a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati (ESG) kritériumokkal.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus kritikusan vizsgálja a kortárs globális digitális gazdaságot, hangsúlyozva a társadalmi hatások kezdetét, mint a pozitív gazdasági és társadalmi változások mo ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus kritikusan vizsgálja a kortárs globális digitális gazdaságot, hangsúlyozva a társadalmi hatások kezdetét, mint a pozitív gazdasági és társadalmi változások mozgatórugóit. A SOAS-ban az Interdiszciplináris Tanulmányok Iskolájában a Globális Média és Kommunikációs Központban elhelyezkedő, a feltörekvő digitális gazdaságra vonatkozó kritikus megközelítések egyedülálló kombinációját nyújtja a Globális Dél szemszögéből, gyakorlati ismeretekkel a tervezés és fejlesztés területén alternatív üzleti modellek a digitális technológia használatára a társadalmi változásokhoz.

A tanfolyam három részből áll. Az első héten a második világháború utáni digitális gazdaság történetét és a technológiai indítási modell kialakulását vizsgáljuk, amely a gazdasági növekedés mozgatórugója, az ehhez kapcsolódó üzleti és befektetési „ökoszisztéma”, valamint gazdasági, politikai és társadalmi következményei. A globális digitális gazdaság esettanulmányait olyan témákban fogják felhasználni, mint a nagy adatok, az intelligens városok, az e-egészségügy, a mobil banki szolgáltatások és az AI. A második héten a diákok részt vesznek a globális digitális gazdasággal kapcsolatos tudományos és politikai vitákban, hogy saját projektjeiket a digitális technológiát használva dolgozzák ki a szociális javakat. Az utolsó hét folyamán a hallgatók a kurzusok és mentorok segítségével kritikus ötleteik alapján üzleti terveket és prezentációkat dolgoznak ki. Ez egy olyan társadalmi hatású inkubátor-stílusú „pitch day” -ra vezet, ahol a diákok bemutatják projekt-ötleteiket az ál-finanszírozók csoportjához, hogy visszajelzéseket és javaslatokat kapjanak ötleteikről és fenntarthatóságukról a valós helyzetekben.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

A világ minden tájáról származó népek a 21. században számos kihívással szembesülnek; A diplomácia kulcsfontosságú számukra. Függetlenül attól, hogy az éghajlatváltozás, ... [+]

Programleírás

A világ minden tájáról származó népek a 21. században számos kihívással szembesülnek; A diplomácia kulcsfontosságú számukra. Függetlenül attól, hogy az éghajlatváltozás, az erőforrás és az élelmiszerhiány, a tömegpusztító fegyverek elterjedése, a betegségek járványai, a migráció. A diplomácia megértése - a kommunikáció, a képviselet és a tárgyalás három alapfogalmán alapuló - lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hogyan kezelik ezeket a kérdéseket - akik a nyertesek és a vesztesek.

Ez a nyári iskolai kurzus lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy professzionális környezetben fejlesszék és fejleszthessék készségeiket, miközben közvetlenül gyakorolják a szakembereket. A londoni diplomáciai tevékenység központjaként való elhelyezkedését kihasználva a diákok részt vesznek a gyakorló diplomatákkal, és meglátogathatják számos londoni diplomáciai helyszínt, köztük nagykövetségeket és kül- és nemzetközösségi hivatalokat.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus bemutatja a kultúra tanulmányozásának elméleteit és módszereit, és foglalkozik a közel-keleti és észak-afrikai (MENA) kultúra történetével és fejlődésével a k ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus bemutatja a kultúra tanulmányozásának elméleteit és módszereit, és foglalkozik a közel-keleti és észak-afrikai (MENA) kultúra történetével és fejlődésével a klasszikus korszaktól a jelenig. Megvizsgálja a MENA régió főbb kulturális mintáit és intézményeit.

A tanfolyamot egy olyan élénk témakör tanulmányozza, mint a vallási és etnikai sokféleség, a Nyugat hatása, a sztereotípiák, a hagyomány szerepe, az oktatás (hagyományos és modern), a családi struktúra és érték, a nemi politika, a média, a város élete , a város és a falu, a munkaerő és a munkaerő-migráció, a palesztin menekültek problémája és a száműzött közösségek, a kulináris kultúrák, a zene és a média stb.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 hónap
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Valaha csodálkoztam, hogyan kezdjünk egy projektet? Mit jelent a „Kutatás”? Vagy egyszerűen hogyan kell egy jó ötletet jól formált jelentéssé tenni? Bármi legyen is a hel ... [+]

Programleírás

Valaha csodálkoztam, hogyan kezdjünk egy projektet? Mit jelent a „Kutatás”? Vagy egyszerűen hogyan kell egy jó ötletet jól formált jelentéssé tenni? Bármi legyen is a helyzet, akármilyen szinten is, mind a tudományos, mind a szakmai környezetben, a kutatási tudatosság: tervezési és módszertani nyári iskola egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy fejlessze és fejlessze képességeit kutatási készségeinek konceptualizálására és fejlesztésére.

Foglalkozni fogunk azzal, hogy mit jelent kutatónak lenni a kezdetektől kezdve, kezdve a „kutatás” alapvető építőköveivel, hogy hogyan kell jól járni és milyen buktatókat kell elkerülni.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez egy alapvető bevezető nyelvtanfolyam az írott és beszélt nyelven az abszolút kezdők számára, és megegyezik az egyetemi koreai nyelvtanulás első ciklusával. A hallgatók ... [+]

Programleírás

A nyelv tanulása lehetővé teszi a kommunikációt; közvetlen hozzáférést biztosít az idegen nyelvű forrásokhoz. A nyelv tanulása lehetőséget teremt a párbeszéd, a megértés, a személyes fejlődés és a karrier lehetőségeinek: a nyelvek szabadon engedik.

Koreai szint (kezdő)

2019. július 1-12

Ez egy alapvető bevezető nyelvtanfolyam az írott és beszélt nyelven az abszolút kezdők számára, és megegyezik az egyetemi koreai nyelvtanulás első ciklusával. A hallgatóknak nem feltételezik, hogy a nyelvről vagy annak szkriptéről korábbi tudásuk van.

A kurzus a nyelv több alapvető konstrukcióját is magában foglalja, lehetővé téve a hallgatók számára az olvasás, az írás, a megértés és a beszéd alapvető készségeinek megszerzését. A sikeres diákok képesek lesznek rövid egyszerű szövegek olvasására és írására, valamint egyszerű hétköznapi témákkal való kommunikációra. A hangsúly a jó kiejtésre és a mindennapi beszélgetés társadalmi és nyelvi egyezményeire irányul.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus arra törekszik, hogy a résztvevőket elméleti ismeretekkel és kritikus eszközökkel tudják megérteni az állami pénzgazdálkodási politikák és a gazdaságra gyakor ... [+]

Programleírás

Ez a kurzus arra törekszik, hogy a résztvevőket elméleti ismeretekkel és kritikus eszközökkel tudják megérteni az állami pénzgazdálkodási politikák és a gazdaságra gyakorolt hatását a megszorítások összefüggésében.

A 2008-9-es pénzügyi válságok óta a világ számos országa arra törekedett, hogy az államháztartás fenntarthatóságának megőrzése érdekében megszorító intézkedéseket hozzon és valósítson meg. Ezzel párhuzamosan változatos fiskális politikák követik a gazdasági növekedést, az elmúlt évtized tapasztalatai erőteljes tanulságokat nyújtanak a különböző megközelítések hatékonyságáról. A megvitatandó kérdések közé tartoznak a hatékony és fenntartható állami pénzgazdálkodási rendszerek kialakítása, a kormányok „fiskális térének” kezelése, az állami pénzügyi gazdálkodási kapacitás fejlesztése, a politikákkal való kölcsönhatás, valamint a nemzetközi szervezetek, mint az IMF szerepe. állami pénzügyi irányítási politikák.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus betekintést nyújt a nemek és a konfliktusok tanulmányozásának kulcsfontosságú kérdéseibe, megkérdezi a Biztonsági Tanács állásfoglalásait a nőkről, a békéről ... [+]

Programleírás

Ez a kurzus betekintést nyújt a nemek és a konfliktusok tanulmányozásának kulcsfontosságú kérdéseibe, megkérdezi a Biztonsági Tanács állásfoglalásait a nőkről, a békéről és a biztonságról, beleértve a konfliktusokkal kapcsolatos szexuális erőszakot is, ugyanakkor elemzi a határokon átnyúló feminista megközelítéseket. A kurzus középpontjában a feminizmus és a férfiasság tanulmányozása, a szexualitás és a nemek közötti érdeklődés, valamint a nemi elemzés béketeremtés és békefenntartás, a konfliktus utáni kezdeményezések, a biztonság és a fegyveres konfliktusok vizsgálatára szolgáló eszközök állnak.

A modul interdiszciplináris anyagokat és kutatásokat használ a nemek és a konfliktusok különböző dimenzióinak vizsgálatára, a nemi szempontból érintett témák tapasztalatai, valamint a konfliktusbeállításokban működő jogi és politikai keretek tekintetében. A diákok kidolgozzák a nemek és a szexualitás különböző megközelítései árnyalatú megértését, és alkalmazzák ezeket a konfliktusok körében kulcsfontosságú kérdésekre.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus biztosítja a hallgatók számára a nemzetközi jog alapvető megértését, összpontosítva az alapszerkezetekre, amelyek szükségesek ahhoz, hogy bármilyen nemzetközi ... [+]

Programleírás

Ez a kurzus biztosítja a hallgatók számára a nemzetközi jog alapvető megértését, összpontosítva az alapszerkezetekre, amelyek szükségesek ahhoz, hogy bármilyen nemzetközi jogi kérdéshez kapcsolódjanak. Ezenkívül a diákok számos, a világrendet érintő modern problémára mutatnak be, amelyek megkövetelik az alapszabályok és -struktúrák alkalmazását a nemzetközi jog korlátai és lehetőségei, mint a változás eszközének tudatosítása érdekében.

A diákok elhagyják a kurzust azzal a képességgel, hogy nemzetközi jogi problémákat kezeljenek bizalommal, valamint a konkrét kortárs kérdésekkel kapcsolatos tudatossággal, és hogyan foglalkoznak a nemzetközi jog a kialakuló és folyamatban lévő problémákkal, beleértve az üzleti és az emberi jogok közötti kapcsolatot; menekültek; technológia; feminizmus; és a kollektív biztonsági struktúrán kívüli erő alkalmazása.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

A kurzus kritikus megértést nyújt a mai világpolitika legfontosabb fejleményeiről és kérdéseiről a nemzetközi kapcsolatokban előzetesen nem rendelkező hallgatók számára. ... [+]

Program leírása

A tanfolyam kritikusan meg fogja érteni a legfontosabb fejleményeket és kérdéseket a kortárs világpolitikában a hallgatók számára, akiknek nincs korábbi háttere a nemzetközi kapcsolatokban. A hidegháború befejezése óta eltelt időszakra összpontosítva, a gyors intézményi innováció és fejlődés, valamint számos globális probléma, probléma és politikai dilemmák által meghatározott időszak, a kurzus ezeket az észak-déli kapcsolatok összefüggésében helyezi el. A nemzetközi rendszert dinamikus egészként kezelve megvizsgálja, hogy a nemzetközi politikában központi szerepet betöltő kérdések, többek között a "sikertelen államok", a nukleáris fegyverek elterjedése, a fegyveres konfliktusok és a terrorizmus, a demokratizálódás, a pandémia és az arab tavasz szorosan kapcsolódnak a -20. Században liberális világrend létrehozására. Ennek során elemzi a "nemzetközi közösség" vezető tagjai, mint például az Egyesült Államok, az Európai Unió, a "növekvő" nem nyugati államok, Kína, India és Brazília, a nem állami szereplők mint például nem kormányzati szervezetek, transznacionális vállalatok és fegyveres csoportok, valamint nemzetközi pénzügyi és egyéb intézmények.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Donald Trumptól Brexitig Jair Bolsonaro-ig Matteo Salviniig Narendra Modiig Orbán Viktorhoz, a jobboldali populizmus úgy tűnik, hogy könyörtelenül halad a világon. Eközbe ... [+]

Program leírása

Donald Trumptól Brexitig Jair Bolsonaro-ig Matteo Salviniig Narendra Modiig Orbán Viktorhoz, a jobboldali populizmus úgy tűnik, hogy könyörtelenül halad a világon. Eközben a már létező autoritárius vezetők, mint Xi Jinping és Vladimir Putyin, szigorítják fogságukat. A tiltakozó mozgalmak Brazíliában, Franciaországban, Indiában és máshol, balról és jobbról származnak, melyeket a hagyományos („neoliberális”) demokrácia iránti hitvesztés egyesít.

Vajon a dolgok, amelyeket tanítottak magunknak, hogy megbizonyosodtak arról, hogy önmagunkban valósulnak meg, nem sikerült? Végül minden társadalom liberális demokráciává válik, háborúk, hazai konfliktusok és autoritárius kormányok valójában a múlté, vajon a kapitalizmus határozatlan ideig tart, és a globalizáció megállíthatatlan? Miért van olyan sok társadalom nyomás alatt? Milyen szerepet játszik az egyenlőtlenség, a kizsákmányolás és a környezeti pusztítás ebben a rossz közérzetben? Miért fontos a bevándorlás a populista kampányokban? Miért van olyan sok fiatal cinikus a demokráciáról? Milyen szerepet játszik a szociális média ezekben a társadalmi konfliktusokban? Lehet-e a hagyományos háborúk rendszeres vonása a nemzetközi rendszerben? Milyen utópiák mozognak ma a világon? És - ha a demokráciák elakadnak, mi helyettesíti őket?... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Az államháztartás hatékony kezelése minden kormányzati és közszféra szervezet alapvető funkciója. Ez a kurzus a résztvevők számára elméleti ismereteket és eszközöket nyúj ... [+]

Program leírása

Az államháztartás hatékony kezelése minden kormányzati és közszféra szervezet alapvető funkciója. Ez a kurzus a résztvevők számára elméleti ismereteket és eszközöket nyújt az állami pénzgazdálkodás kulcsfontosságú témáinak áttekintéséhez, megvitatásához, megértéséhez és értékeléséhez. Akadémiai kutatások és gyakorlati példák alapján a diákok megtanulják, hogy a kormányok és az állami szektor szervezetei tervezzék és kezelik az állami kiadásokat; hogyan alakítják ki az adópolitikákat; mik az adóztatás hatása; milyen egyéb eszközökkel, az adózáson kívül, a közszférának a bevételek növelése; hogyan tájékoztatják a nyilvánosság számára a pénzügyi teljesítményt; és hogyan érhető el a költségvetési egyensúly.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus megvizsgálja az ázsiai mozi tartalom gyors fejlődését a különböző szexualitások és nemek képviseletében. A kurzus a mainstream filmre, a független filmre, a v ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus megvizsgálja az ázsiai mozi tartalom gyors fejlődését a különböző szexualitások és nemek képviseletében. A kurzus a mainstream filmre, a független filmre, a vegyes médiára és a webes sorozatra támaszkodik, hogy megvizsgálja az Ázsiában a queer mozi fogalmának megvitatását. A kurzus során megfigyelt filmes példák Ázsiából származnak, míg a másodlagos források, mind az elméleti, mind a filmelemzés példái az ázsiai és a nyugati kontextusokra támaszkodnak. Bár egy vagy több ázsiai nyelv ismerete természetesen hasznos, ez semmiképpen sem elengedhetetlen, és minden kulcsfontosságú film feliratozásra kerül. Az előadások során szűrt felirat nélküli klipeket részletes nézetek kísérik.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

A nyelv tanulása lehetővé teszi a kommunikációt; közvetlen hozzáférést biztosít az idegen nyelvű forrásokhoz. A nyelv tanulása lehetőséget teremt a párbeszéd, a megértés, ... [+]

Programleírás

A nyelv tanulása lehetővé teszi a kommunikációt; közvetlen hozzáférést biztosít az idegen nyelvű forrásokhoz. A nyelv tanulása lehetőséget teremt a párbeszéd, a megértés, a személyes fejlődés és a karrier lehetőségeinek: a nyelvek szabadon engedik.

Válasszon egyet, hogy tanuljon japánul az 1a (kezdő) vagy az 1b. Szintű (speciális kezdő) szinten, vagy kombinálja mindkét szintet 4 hét alatt.

Japán 1-es szint (kezdő)

2019. július 1-12

Ez egy alapvető bevezető nyelvtanfolyam az írott és beszélt nyelven az abszolút kezdők számára, és megegyezik a japán nyelvtanulás egyetemi első ciklusával. A hallgatóknak nem feltételezik, hogy a nyelvről vagy annak szkriptéről korábbi tudásuk van.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

A nyelv tanulása lehetővé teszi a kommunikációt; közvetlen hozzáférést biztosít az idegen nyelvű forrásokhoz. A nyelv tanulása lehetőséget teremt a párbeszéd, a megértés, ... [+]

Programleírás

A nyelv tanulása lehetővé teszi a kommunikációt; közvetlen hozzáférést biztosít az idegen nyelvű forrásokhoz. A nyelv tanulása lehetőséget teremt a párbeszéd, a megértés, a személyes fejlődés és a karrier lehetőségeinek: a nyelvek szabadon engedik.

Válasszon, hogy tanuljon kínai mandarint az 1a (kezdő) vagy az 1b (Advanced Beginner) szinten, vagy kombinálja mindkét szintet 4 hét alatt.

Kínai 1a-as szint (kezdő)

2019. július 1-12

Ez egy alapvető bevezető nyelvtanfolyam az írott és beszélt nyelven az abszolút kezdők számára, és megegyezik az egyetemi kínai nyelvtanulás első ciklusával. A hallgatóknak nem feltételezik, hogy a nyelvről vagy annak szkriptéről korábbi tudásuk van.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus előadások, műhelyek, kirándulások és londoni kirándulások, valamint egy Sussexi vidéki / part menti régió vezetett kirándulása, nevezetesen a Cinque Rye kiköt ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus előadások, műhelyek, kirándulások és londoni kirándulások, valamint egy Sussexi vidéki / part menti régió vezetett kirándulása, nevezetesen a Cinque Rye kikötője és környéke. A megközelítések és napirendek széles körét kínálja (mind elméleti, mind politikai szempontból) a turizmusról, a zarándoklatról, a kulturális örökségről és az általános utazásról - beleértve a menekültek és a menedékkérők megfontolását is.

A kurzus intenzív, egyedülálló és szorosan kötődő környezetben kerül megrendezésre, amely első osztályú tudást / gyakorlatot biztosít a területen. A kurzus nyitva áll a különböző tudományágakban részt vevő hallgatók számára, beleértve az antropológiát, a szociológiát, a történelmet, a földrajzot, a fejlesztési tanulmányokat, a nemzetközi kapcsolatokat, a művészetet, valamint a művészeti humanitárius tudományágakat általában.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
SOAS Summer School

Ez a kurzus olyan személyek számára készült, akik megpróbálják megérteni a közel-keleti különböző nemzetközi beavatkozások okát 1979 óta az izraeli-arab szögeken kívül, é ... [+]

Program leírása

Ez a kurzus olyan személyek számára készült, akik megpróbálják megérteni a közel-keleti különböző nemzetközi beavatkozások okát 1979 óta az izraeli-arab szögeken kívül, és milyen hatással voltak ezek a beavatkozások a helyi lakosságra, társadalmakra és államokra. Ez a kurzus az erőszak és a hadviselés szerepét vizsgálja a Közel-Kelet alakításában, főként Irakban, Szíriában, Afganisztánban és Iránban 1979 óta, hangsúlyozva az amerikai és a brit beavatkozások hatását. A kurzus feltárja azokat a tényezőket, amelyek a régió beavatkozásához vezettek, és milyen következményekkel jár a régió regionális és nemzeti politikája és társadalmi története. Annak ellenére, hogy az amerikai és a brit külpolitikai döntés kiemelkedő szerepet tölt be az elemzésünkben, figyelmet fordítunk arra is, hogy a hazai rendszerek és csoportok milyen utakat tettek.... [-]

Egyesült Királyság London
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul