St Clare's Oxford

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A nemzetközi oktatás előmozdítása 1953 óta

St Clare, Oxford 1953-ban alapította Anne Dreydel OBE és Pamela Morris, és a második világháború után a brit és az európai diákok közötti kapcsolatok kiépítéséből állt ki. Az eredeti név az Oxford angol Külföldi Diákok Központja volt, amely később St. Clare's Hall-nak, majd St. Clare-nek, Oxfordnak lett. A Főiskola gyorsan fejlődött, hogy az egyetemek és az egyetem előtti szinteken, valamint az angol nyelven széles körű nemzetiségeket és programokat foglaljon magába. Az 50-es évek közepén a diákok többnyire tucatnyi nyugat-európai országból, valamint az Egyesült Királyságból érkeztek. Napjainkban 50 nemzetiség van jelen az IB programban.

A hosszabb tanulmányi kurzusok mellett a rövidebb nyári kurzusok a Főiskola központi eleme lettek az első napokban. Az USA-ban az egyetemekkel való kapcsolatok az 1960-as évekből származnak, és az amerikai egyetemi hallgatók hivatalos megállapodásokat kötöttek az USA-beli diplomák megszerzésére a St Clare külföldön történő tanulmányozásával az 1970-es években, és fokozatosan felváltotta a londoni egyetem külső fokozatait, amelyek korábban tanították.

1977-ben a Főiskola bemutatta az egyetemi hallgatói nemzetközi érettségi bizonyítványt, csak a világ 41. iskoláját. Csak 13 más intézmény van a világon, akik hosszabb ideig tanították az IB-t. A szinteket fokozatosan megszüntették, amikor az IB-t megalapították, és most mi vagyunk a leghosszabbak az IB World School-ban Angliában.

St Clare, Oxford hű marad eredeti küldetéséhez, amely a nemzetközi oktatás és megértés előmozdítása.

St Clare ma

A főiskolai campus a hallgatói létszám növekedésével nőtt. Az eredeti bázistól a 141-es Banbury Road-ban a Főiskola bővült, hogy több tanterületet és szélesebb körű témaválasztást tegyen lehetővé. A korai házi rendezvényeket nagymértékben helyettesítették a lakóingatlanok, mivel a területen új házakat szereztek és felújítottak.

Egy új lakó- és művészeti stúdió 2015 novemberében készült el 5,5 millió font költséggel. Az épület különálló házat biztosít a férfi és női hallgatók számára egy saját fürdőszobás hálószobában egy Oxford-stílusú udvaron, nagy, négyzet alakú gyepzel. A kompromisszummentesen modern új épületek képesek kiegészíteni a régi, történelmi fejlesztésű házat, amely a fejlesztés középpontjában áll.

Az új 3,3 millió font tudományos és matematikai épület 2014 szeptemberében fejeződött be, amely három tudományos laboratóriumot és előkészítő helyiséget, három nagy osztályt a matematikai órákra és egy új karbantartási létesítményt biztosít. Az 1953-ban a kollégium egyik alapítója, Pamela Morris, az épületet gondosan tervezték, hogy kiegészítse a környező viktoriánus és edwardi építészetet.

2008-ban nagyon nagy lakóhelyet vásároltunk a fő campus épületek mellett. A 2010-ben befejezett 1,3 millió font költséggel a házban 24 diák és gondnok van, és számos energiatakarékos intézkedést tartalmaz - az esővíz betakarításra kerül, a ház szuper szigetelésű, és a fények mozgásérzékenyek, így a villamos energia nem pazarolódik .


A fiatal és felnőtt nemzetközi diákok szórakozásának és tanulásának folytatása

A Főiskola tovább javul és nő. Az IB hallgatók elérik a szükséges fokozatokat, és a választott egyetemeken kínálják őket. A nyári üdülési kurzusokhoz hozzánk érkező fiatalabb diákok továbbra is javasolnak minket a barátaiknak, egyértelmű jelzés, hogy a tanfolyamok az ünnepi szórakozást a tanulmányi sikerekkel kombinálják. Felnőtt diákjaink mélyrehatóbb és kihívást jelentő tanfolyamokat szerveznek, amelyek egyértelmű célt szolgálnak jövőbeli tanulmányaik és karrierjük javítására.

oxford, street, englandkeem1201 / Pixabay

Küldetésünk és értékünk

Értékek és hiedelmek kimutatása

St. Clare üdvözli az összes nemzetiség és kultúra diákjait és munkatársait, akik hasznot húznak a tanulási közösségünkből és hozzájárulnak hozzá. Együtt élünk és tanulunk, egymástól tanulunk. A nézetek és ötletek sokfélesége gazdagítja és megkérdőjelezi.


A Főiskola olyan környezetet kíván biztosítani, ahol diákjaink és munkatársaink:

  • fejlesszék intellektusaikat, képzeletüket és az elme függetlenségét;
  • kreatív, esztétikai és fizikai tevékenységet folytat;
  • tanulni és hozzájárulni a helyi közösségünkhöz;
  • a nemzetközi tudatosság és felelősségérzet kialakítása a nemzetközi közösség felé;
  • értékeli az őszinteséget, az együttérzést és az interkulturális megértést;
  • személyes felelősséget vállal a munkaért és a magatartásért.

Közös tapasztalatunk kihívást jelent, szigorú, serkentő, és a kölcsönös tiszteleten és magas elvárásokon alapuló diák-munkatársi kapcsolatok támogatják. Elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy ezt a tapasztalatot széles körű hátterű hallgatókra is kiterjesztjük.


Az egész életen át tartó tanulás iránti szenvedély

St Clare a diákjainkban az egész életen át tartó tanulás iránti szenvedély és a globális állampolgárság iránti tartós elkötelezettség érdekében törekszik.

Ahogy sétálsz a Főiskolán, meghallgatod a nyelveket a világ minden tájáról. Üdvözöljük a diákok pályázatait, nemtől, fajtól, színtől, vallási meggyőződéstől vagy nemzeti eredetétől függetlenül. Büszkék vagyunk a hallgatói testünk sokféleségére és a kollégium kultúrájára és életére gyakorolt hatására.

Helyszínek

Oxford

Address
139 Banbury Road
OX2 7AL Oxford, Anglia, Egyesült Királyság