Hivatalos Leírás

A Pisa Egyetem egy olyan állami intézmény, amely húsz szakosztályból áll , magas szintű kutatóközpontokkal a mezőgazdaság, az asztrofizika, a számítástechnika, a mérnöki képzés, az orvostudomány és az állatgyógyászat területén. Továbbá az egyetem szoros kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Kutatási Tanács Pisan Intézeteivel , számos nemzeti és nemzetközi jelentőségű kulturális intézménnyel, valamint az iparral, különösen az információs technológiával foglalkozó iparággal. tizenkilenc hatvanas és hetvenes években.

A Pisa Egyetem hivatalosan 1343-ban jött létre, bár számos tudós azt állítja, hogy eredete a 11. századra nyúlik vissza.

A pisai "Studium" legkorábbi bizonyítéka 1338-ra nyúlik vissza, amikor Ranieri Arsendi híres jogászát Bolognából Pécsre vitte át. Bartolo Da Sassoferrato , a polgári jogi oktatót együtt a község tanított.

A Kelemen pápa által 1343. szeptember 3-án kiadott " In supremae dignitatis " pápai bika felismerte a Pisa Studium-ot " Studium Generale " -ként; egy egyetemes hatóság, a pápaság vagy birodalom által alapított vagy megerősített továbbképzési intézmény. Pisa volt az egyik első európai egyetem, amely büszkélkedhet ezzel a pápai igazolással, amely garantálta az egyetemi, jogi értékét az oktatási képesítések.

Az első tanított tantárgyak: teológia, polgári jogi, kanonai jog és orvostudomány. 1355-ben Francesco Da Buti , a Dante Isteni Komédia ismert közreműködője kezdett tanítani a "Studium" -on.

Pisa és a "Studium" a 15. század fordulóján válsághelyzetbe került: a város firenzei győzelmezése tönkretette gazdasági és társadalmi életét. Valójában hiányzik az évtizedek óta működő Egyetem rendszeres működésének dokumentált bizonyítéka.

1473-ban Lorenzo dei Medici-nak köszönhetően a Pisan Studium folytatta szisztematikus fejlődését, és 1486-ban épült egy épület építésére. Az épületet - később Palazzo della Sapienza (Tudás épülete) - a tizennegyedik századi Piazza del Grano. A kerubok képét a "Dell'Abbondanza" kapu felett helyezték el, ami a Piazza-ba vezetett, még ma is az Egyetem szimbóluma .

A firenzei lázadás után és a háború után a Pisan Studium hanyatlásnak indult, és átkerült Pistoia, Prato és Firenze városába. Az egyetem ünnepélyes megnyitását, 1543. november 1-jén, Cosimo I dei Medici herceg vezetése alatt, második megnyitónak tekintették. Az egyetem minőségét az 1545-ös alapszabály támogatta, és a Pisan Athenaeum Európa egyik legjelentősebb oktatási és kutatási területévé vált. A "Semplici" (botanika) elnöke Luca Ghini , a világ első Botanikus Kertjének alapítója volt, melyet Andrea Cesalpino követett, aki az első tudományos módszertant kezdte a növények osztályozásában, és előfutára lett a vérkeringés felfedezésében . Gabriele Fallopio és Marcello Malpighi előadást tartott az Anatómia és Orvostudományi Intézetben.

Galileo Galilei, aki Pisaben született és tanult, 1589-ben a Pisan Studium matematika professzora lett.

Az Egyetem állami intézményként betöltött szerepe a Medici nagyhercegi időszakban egyre hangsúlyosabbá vált. A protekcionista politika biztosította a tudósok és a pedagógusok következetes magját: a Cosimo I, Ferdinando I és II. Ferdinánd által kiadott törvények kötelezik azokat, akik a Pisa Studiumban való részvételre szánták. Ebben az időszakban számos kiváló figurát látnak Pisaben, különösen a jog és az orvostudomány területén .

Az egyetem fejlesztése folytatódott a Lorenas alatt. Megvalósították a csillagászati ​​megfigyelőközpont (a Medicis által kezdeményezett projekt) megépítését, valamint az Egyetemi Könyvtár fontos kiadványokkal való gazdagítását, a Botanikus Kert és Természettudományi Múzeum fejlesztését, és új székeket hoztak létre, mint például a Kísérleti Fizika és Kémia.

Toszkána a Napóleoni Birodalomhoz való csatolása a Studium birodalmi akadémiának való átalakulását eredményezte: az Athenaeum a párizsi egyetem egyik részévé vált, a tanfolyamok és tanulmányi programok a francia közoktatási modellt követve alakultak. Öt új kar alakult ki (teológia, jog, orvostudomány, tudomány és irodalom), valamint vizsgákkal, különböző képesítési címekkel és érettségi tézisekkel. 1813-ban "La Scuola Normale Superiore " alakult, mint az "Ecole Normale de Paris" ága.

A helyreállítás nem volt képes megszüntetni a napóleoni élmény hatásait. Az olasz tudósok első kongresszusát 1839- ben Párizsban tartották. 421 tudós és több mint 300 szakember foglalkozott a zoológia, az összehasonlító anatómia, a kémia, a fizika, a matematika, az agronómia, a technológia, a botanika, a növényzet élettana, a geológia, az ásványtan, a földrajz és az orvostudomány területén.

1839 és 1840 között az oktatási igazgató Gaetano Giorgini a Pisa Egyetem legfontosabb reformját hozta fel, hogy a karok számát hat (teológia, törvény, irodalom, orvostudomány, matematika és természettudományok) növelte, és létrehozta a világ első a mezőgazdaság és a juhtenyésztés elnöke.

1846-ban újra megnyílt a Scuola Normale. Eközben az Athenaeumban elterjedtek a liberális és hazafias eszmék, és az Egyetem - az előadókból és a diákokból álló zászlóalj - 1848-ban megkülönböztette magát a Curtatone és Montanara csatában .

A II. Leopoldo 1851-ben II. Leopoldo egyesítette Pisa és Siena egyetemeit egy egyedülálló Etruszk Athenaeumban, amelyet részben gazdasági okokból, de elsősorban politikai ellenőrzésre motivált. A teológia és a jogi karok Siena-ban nyugszanak; míg az irodalomban, az orvostudományban, a matematikában és a természettudományokban maradt Pisa. A firenzei felkelést és a nagyherceg elmenekülését követően 1859-ben a provizórikus kormány által bevezetett egyik kezdeti intézkedés az volt, hogy minden hat karával visszaigazolják Pisa városának Studiumát.

Az olasz királyság megszületésével a Pisa Egyetem lett az egyik új állam legrangosabb kulturális intézménye . A tizenkilencedik és a huszadik század második felének második felében a következő rangos előadók tanították Pisa-ban: Francesco Carrara és Francesco Buonamici ügyvédeket, Domenico Comparetti és Giovanni D'Ancona filozófusokat , Pasquale Villari , Gioacchino Volpe és Luigi Russo filozófusokat Giovanni Gentile , Giuseppe Toniolo közgazdász és Ulisse Dini és Antonio Pacinotti matematikusok. Az első európai történelmi nyelvtudományi intézet Pisaben 1890- ben alakult.

A fasizmus éveiben a Pisa Athenaeum politikai viták és antifasiszta szervezetek aktív központja volt.

A második világháború után a Pisa Egyetem számos tudományterületen visszatért az avantgardushoz . A háború előtti mérnöki és gyógyszertári karokon a közgazdaságtan, az idegen nyelvek és irodalom, valamint a politika szerepelt. 1967-ben alapították meg a "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna", amely a "La Scuola Normale" -val közösen magas rangú oktatási és oktatási központot hozott létre.

Program oktatási nyelve:
  • Olasz
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Alapítás Éve

University of Pisa Summer & Winter Schools

Az Alapképző tanfolyam egy angol nyelven tanított tanulmányi program, mely elsősorban olyan jelöltekre irányul, akik nem rendelkeznek az olasz egyetemekbe történő beiratk ... [+]

Alapképzés a humán tudományoknál (FCH) - 60 alap alapképzés

A modulok a következőképpen vannak felosztva:

Olasz irodalom: bevezetés 12 Alap tanfolyam kreditA Modern European History 9 Alapítvány tanfolyamának kreditjeGörög és Római Régészet 6 Alapítvány tanfolyam kreditA művészet története: bevezetés 6 Alap tanfolyam kreditBevezetés a filozófiai gondolatok alapjához

A fennmaradó 24 kredit az olasz nyelv és a kultúra kurzusából áll, hogy összesen 60 kreditet kapjon.

Mi az alapítvány?

Az alaptanfolyam egy olyan tanulmányi program, amely két tanulmányi területről áll: humán tudományok (alapképzés a humán tudományok számára - FCH) és tudományok (alapítványi kurzus a tudományban - FCS), angol nyelven tanítják, és elsősorban olyan jelöltekre irányulnak, akik nem rendelkeznek a minimális iskolai követelményekkel az olasz egyetemek beiratkozásának jelenlegi jogszabályai körvonalazzák.... [-]

Olaszország Lucca Pisa
Szeptember 2020
Angol,Olasz
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Az alapképző tanfolyam felkészíti a mezőgazdaság, a számítástechnika, a közgazdaságtan, a mérnöki tudomány, a matematika, az orvostudomány, a természettudomány, a gyógysz ... [+]

Az alapképző tanfolyam felkészíti a mezőgazdaság, a számítástechnika, a közgazdaságtan, a mérnöki tudomány, a matematika, az orvostudomány, a természettudomány, a gyógyszerészet és a fizika szakirányának tanulmányozására érdeklődő hallgatókat. A tanfolyamok tartalma figyelembe veszi az orvostudományi felvételi vizsga elvégzését, és az értékelési teszteket a hallgatóknak meg kell tenniük a képzéshez való hozzáférés érdekében.

A tanfolyamok a következőképpen oszlanak meg:

Alapvető matematikai nyelv, modellezés és indokolás 12 Alap tanfolyam kreditFizika 9 Alapítvány tanfolyam kreditKémia 6 Alap tanfolyam kreditBiológia 6 Alap tanfolyam kreditA közgazdaságtan és a menedzsment alapelvei 3 Alap tanfolyam kredit... [-]
Olaszország Lucca
Szeptember 2020
Angol,Olasz
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul

Nyári Tanfolyamok

University of Pisa Summer & Winter Schools

A téli iskolát Ph.D. a folyékony gépezet és az energiarendszer területén végzett kutatói tevékenységet végző diákok, beleértve a turbógépeket, a belső égésű motorokat, az ... [+]

Ról ről

A téli iskolát Ph.D. a folyékony gépezet és az energiarendszer területén végzett kutatói tevékenységet végző diákok, beleértve a turbógépeket, a belső égésű motorokat, az energiaátalakítási rendszereket, az erőműveket, a megújuló energiaforrásokat és az innovatív energiaforrásokat. A téli iskola márciusban kerül megrendezésre, és szakértői szemináriumokkal és ülésekkel kerül megrendezésre, a diákok és a tanárok közötti információs és tapasztalati megbeszélésekkel. az iskola öt napig tart, és nemzeti és nemzetközi előadókat fognak meghívni, hogy bemutassák tapasztalataikat és kutatási tevékenységüket. a felszólalókat felkérik az akadémiai, ipari és kutatóközpontokról.... [-]

Olaszország Pisa
Március 2020
Angol
Nappali
5 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A fizika hallgatókat az új Fermilab kezdeményezéseken, mu2e, muon (g-2), Nova kísérleteken, valamint a jövőbeli neutrínófizikai kísérleteken dolgozó kutatócsoportokban va ... [+]

Ról ről

A fizika hallgatókat az új Fermilab kezdeményezéseken, mu2e, muon (g-2), Nova kísérleteken, valamint a jövőbeli neutrínófizikai kísérleteken dolgozó kutatócsoportokban vagy a CERN-ben végzett cms kísérletekkel együttműködő Fermilab csoportban , vagy az elmélet csoportban. néhány diák számára a gyakornokok más laboratóriumokban vagy egyetemeken is részt vehetnek. a mérnöki hallgatókat a Fermilab gyorsító osztálya, a technikai részleg vagy számítástechnikai részleg vagy más laboratóriumok vagy egyetemeken alkalmazott kutatások során dolgozó csoportokban képezni fogják. minden gyakornokot felügyel egy mentor, az amerikai laboratórium alkalmazottja. a mentor felelős a gyakornok teljes edzésprogramjáért a mi földünkön tartott 9 hétig tartó állandóságért. minden gyakornok bemutatja az írásbeli jelentést, amelyet a pisa bizottság egyetemének értékel.... [-]

Amerikai Egyesült Államok Batavia
Július 2020
Angol
Nappali
1 hónap
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A nyári egyetem olasz nyelvű intenzív kurzusait a közös európai keretrendszer céljainak és célkitűzéseinek megfelelően tervezik, és ezért A1, A2, B1, B2, C1, C2 osztályok ... [+]

Ról ről

A nyári egyetem olasz nyelvű intenzív kurzusait a közös európai keretrendszer céljainak és célkitűzéseinek megfelelően tervezik, és ezért A1, A2, B1, B2, C1, C2 osztályokra vannak felosztva. A diákokat belépési teszt segítségével csoportokra osztják. Összehasonlítva a CLI által a tanév során kínált rendes tanfolyamokhoz képest, az intenzív nyári kurzusokat bizonyos sajátosságok jellemzik:

a hallgatók csökkentett száma, az egyéni tanítás támogatása és az egyéni igények kielégítése;a szabadidős tevékenységek fokozott használata a tanításban;különös hangsúlyt fektetve a kommunikációs és pragmatikus szempontokra, és ennek következtében valamennyi készség, különösen a szóbeli, mind a fogékony, mind a produktív készségek fokozására;különös figyelmet fordítson a kulturális és helyi dimenzióra, hogy ösztönözze a tanulókat arra, hogy önállóan szerezzenek tapasztalatokat a környező kontextusban;a program más részein (kulturális szemináriumok) kínált tevékenységek, tartalmak és témák összekapcsolása, bevezetése és / vagy megerősítése az oktatási terv különböző elemeinek integrálása érdekében.Cél... [-]
Olaszország Pisa
Július 2020
Angol,Olasz
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A Badia Pozzeveri (Lucca, Olaszország) középkori régészeti és biaréológiai mesterséges iskolája egy olyan akadémiai program, melynek célja a diákok régészeti és bioarchéo ... [+]

Ról ről

A Badia Pozzeveri (Lucca, Olaszország) középkori régészeti és biaréológiai mesterséges iskolája egy olyan akadémiai program, melynek célja a diákok régészeti és bioarchéológiai és laboratóriumi módszerekkel való megismertetése. Az ásatások a "San Pietro a Pozzeveri" templomban, Altopascio településen zajlanak. A Badia Pozzeveri mintegy 10 mérföldre fekszik Lucca városától keletre, ugyanazon a toszkán tartomány fővárosában. A San Pietro templom egykor Camaldolesi kolostor része, amely a Bientina-tó partján, a 11. században épült. A középkori tó, amelyet most teljesen kiszáradtak, kiterjedt Lucca és az Arno folyó között. A kolostor a 12-13. Században virágzott a Via Francigena mentén, a fő kereskedelmi és zarándokút útján, amely Franciaországot és Észak-Európát összekapcsolta Rómával az egész középkorban. A kolostor hanyatlása a XIV. Században kezdődött, és végül a XV. Században felbomlott. San Pietro temploma továbbra is a falu imádatközpontja maradt, és még mindig használatban van.... [-]

Olaszország Altopascio
Június 2020
Angol
Nappali
4 hetek
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Nyári iskolánk egy gyakorlati, teljes merülő kurzus, amely biotechnikákat tartalmaz, amelyek alkalmazhatóak a sejtbiológia, a génkifejezés és a funkcióelemzés, a genotoxi ... [+]

Ról ről

Nyári iskolánk egy gyakorlati, teljes merülő kurzus, amely biotechnikákat tartalmaz, amelyek alkalmazhatóak a sejtbiológia, a génkifejezés és a funkcióelemzés, a genotoxicitás és az ultrastrukturális megfigyelésekkel kapcsolatos számos biológiai tantárgy tanulmányozására.

A kurzus a következőre oszlik:

egy elméleti rész a modern technológiákat bemutató előadásokban;egy gyakorlati rész, amelyben a résztvevők a laboratóriumokban kerülnek befogadásra, és közvetlenül részt vesznek számos kísérleti protokoll tervezésében és kivitelezésében az előadások fő témakörében.Cél... [-]
Olaszország Pisa
Július 2020
Angol
Nappali
13 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Ez a kurzus az UN-Habitat és a Pisa Egyetem partnerségének eredménye. Ez foglalkozik az éghajlatváltozással szemben ellenálló városok összetett kérdésével, összehasonlítv ... [+]

Ról ről

Ez a kurzus az UN-Habitat és a Pisa Egyetem partnerségének eredménye. Ez foglalkozik az éghajlatváltozással szemben ellenálló városok összetett kérdésével, összehasonlítva a legjobb gyakorlatokat és megoldásokat. A tanfolyam elsősorban a politikai döntéshozóknak, a köztisztviselőknek és a szakembereknek szól, elméleti és tudományos tartalmakat gyakorlati és gyakorlati megközelítéssel. Az általános témakörben található egyedi tartalmakat évente határozzák meg, és a szervezők minden egyes kiadásban megállapodnak a területen folyó fejlemények alapján.

Cél

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők analitikus eszközökkel tudják jobban megérteni és kezelni azokat a kormányzati kihívásokat, amelyek az éghajlatváltozás által a városi és a nagyvárosi dimenziókon alapulnak. Különösen arra koncentrál, hogy hogyan lehet legjobban irányítani az éghajlatváltozással szemben támasztott városokat.... [-]

Olaszország Lucca
December 2019
Angol
Nappali
5 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Az auditoroknak fejleszteniük és fejleszteniük kell képességüket a változások elemzésére, a kapcsolódó kockázatok és kihívások kezelésére, valamint az ellenőrzési módszer ... [+]

Ról ről

Az auditoroknak fejleszteniük és fejleszteniük kell képességüket a változások elemzésére, a kapcsolódó kockázatok és kihívások kezelésére, valamint az ellenőrzési módszereik és megközelítéseik folyamatos adaptálására. Ehhez elengedhetetlen, hogy az ellenőrző intézmények kölcsönösen előnyös kapcsolatot alakítsanak ki az akadémiai kutatókkal. Más szavakkal: a könyvvizsgálói szakma és a kutatás együtt jár. E cél elérése érdekében a Pisai Egyetem és az Európai Számvevőszék, az EU független külső könyvvizsgálója létrehoztak és közösen szervezett nyári iskolát az állami ellenőrzés és az elszámoltathatóság területén.... [-]

Olaszország Pisa
Július 2020
Olasz
Nappali
5 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A Nyári Iskola egy tájépítészeti műhely, amelynek célja az épített környezet és a víz közötti komplex kapcsolatok vizsgálata a környezeti erőforrások legszélesebb értelem ... [+]

Ról ről

A „A város és a víz” Nemzetközi Nyári Iskola egy teljes munkaidős formatervezési műhely, amelynek célja az épített környezet és a víz közötti komplex összefüggések feltárása, a környezeti erőforrás legszélesebb értelmében, tehát magában foglalja a tengerpartot, a folyókat, a tavak és a víz vízkészlet. A hallgatók esettanulmányt dolgoznak ki egy projekt kidolgozásában a pisai egyetemek tanárainak és oktatóinak, valamint más nemzeti és nemzetközi építészeti és tájrendezési iskolák vendégprofesszorainak támogatásával.

A nyári iskolát két hét alatt rendezik meg. Az első hét elsősorban az esettanulmányként kiválasztott terület kritikus olvasására és ismeretére irányul annak értékének és kritikájának azonosítása érdekében. A második részben a hallgatók az esettanulmányként kiválasztott terület fejlesztésének projektjének kidolgozásán dolgoznak. A teljes időtartamra órákat megfelelő módon szerveznek annak érdekében, hogy elméleti és módszertani támogatást nyújtsanak a projektek fejlesztéséhez. A Nemzetközi Nyári Iskola során kidolgozott ötleteket és rajzokat a végső nyilvános rendezvényen mutatják be.... [-]

Olaszország Pisa
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 hetek
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Az ipari tárgyak internetéhez technológiákat lehetővé tevő nyári iskola (ET-I2oT 2020) 2020-as kiadása 6 ECTS-t (48 órás előórát) kínál az elektronika, az elektromágneses ... [+]

Ról ről

Az ipari tárgyak internetéhez technológiákat lehetővé tevő nyári iskola (ET-I2oT 2020) 2020-as kiadása 6 ECTS-t (48 órás előórát) kínál az elektronika, az elektromágnesesség, a hálózatépítés és az IKT területén az internet tárgyaként, és a közönséget célozza meg. főiskolai (tavalyi), mester- és doktori hallgatók, korai kutatók és gyakorlati szakemberek az akadémia vagy az ipar számára. Az IoT mind a HW, mind a SW aspektusát bemutatják és megvitatják az iskola során.

A leckék angol nyelven kerülnek megrendezésre az Információs Mérnöki Tanszék (DII) értekezletén, Via G. Caruso 16, Pisa, Olaszország.... [-]

Olaszország Pisa
Július 2020
Angol
Nappali
6 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Az iskola néhány kiválasztott eszközt kíván bemutatni, amelyek segítenek a humanistáknak kutatásaikban és tevékenységeikben, kihasználva a digitális fordulatot és az új t ... [+]

Ról ről

A Pisai Egyetem által a „Laboratorio di Cultura Digitale” (Digitális kultúra laboratóriuma, lásd az olasz nyelvű honlap) irányítása alatt szervezett nyári iskolák keretében a „Digitális eszközök a humanistáknak” nyári iskola negyedik kiadása Pisában, 2020. június 8–12.

Az iskola néhány kiválasztott eszközt kíván bemutatni, amelyek segítenek a humanistáknak kutatásaikban és tevékenységeikben, kihasználva a digitális fordulatot és az új technológiákat. Különös figyelmet fordítunk a szövegek kezelésének hasznos eszközeire.

CÉL

A cél olyan szakemberek képzése, akik képesek továbbfejleszteni a digitális technológiákat és a humanista készségeket a vállalkozások, a kulturális szereplők és az állami testületek számára megoldások tervezésében és fejlesztésében. Ugyanakkor az iskola elő kívánja mozdítani a digitális kultúrát a humán tudományokban, és segíteni kívánja a humanistákat (fiatalok és idős emberek) a hagyományos világból a jelenbe való átmenetben, a jövőre nézve.... [-]

Olaszország Pisa
Június 2020
Angol
Nappali
2 hetek
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A tanfolyam célja, hogy növelje a tudatosságot és kompetenciákat az élelmiszerekkel kapcsolatos kérdésekről és a mezőgazdasági és vidéki térségekben való átmenetről, vala ... [+]

Ról ről

A vidéki átmenet a közelmúltban forró kérdéssé vált mind az európai, mind az Európán kívüli országokban. A vidéki térségek részt vesznek a fejlődés dinamikájában, amelynek fenntarthatóságát nem lehet magától értetődőnek tekinteni. A vidéki átmenet fenntarthatóságát befolyásoló négy fő tényező azonosítható:

A vidéki térségek azon képessége, hogy alkalmasak legyenek a gazdaságilag életképes gazdasági tevékenységek létrehozására és működtetésére, ugyanakkor megfelelőek és képesek felértékelni a helyzet társadalmi-kulturális és demográfiai körülményeit;A vidéki területek képessége változatos tevékenységek széles skálájának befogadására, különös tekintettel a fenntartható vidéki turizmusra;A vidéki területek képessége a helyi környezet által kínált természeti erőforrások védelmére, érvényesítésére és fejlesztésére;A vidéki térségek kapacitása a helyi, nemzeti és regionális intézmények politikai napirendjébe.... [-]
Olaszország Sillico
Június 2020
Angol
Nappali
1 hónap
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Felmérés az alacsony Cecina-völgyben (Volaterranus időskor). A felmérés módszertana és a tájrégészet. A régészeti kutatás során alkalmazott roncsolásmentes diagnosztikai ... [+]

Ról ről

Felmérés az alacsony Cecina-völgyben (Volaterranus időskor). A felmérés módszertana és a tájrégészet. A régészeti kutatás során alkalmazott roncsolásmentes diagnosztikai technikák. Vada Volaterrana kikötői negyedének épületeiben végzett stratigráfiai ásatások: módszertani és gyakorlati ásási tevékenységek tanulságai. Az épületek és leletek osztályozása. A dokumentáció digitális kezelése. A hallgatók az összegyűjtött adatokat egy GIS rendszerhez kapcsolódó adatbázisba továbbítják. Látogatások múzeumokban és régészeti területeken (Pisa, Volterra, Firenze, Luni).

Cél

A hallgatók a helyes ásatási módszereken kívül megtanulják a fotográfiai dokumentáció és a rajz rajzát, a Total Station és a CAD szoftver használatának gyakorlatával. Megtanulják az ősi épületek és leletek osztályozásának módszertanát.... [-]

Olaszország Livorno
Július 2020
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A Nyári Iskola segít azoknak a résztvevőknek, akik egy SNA kutatási projekt közepén vannak, vagy egy korábbi tanulmány hálózati adatainak elemzésével foglalkoznak. Rövide ... [+]

A „Bevezetés a szociális hálózati elemzésbe” című műhely három kiadása sikere után a Pisa Egyetem Politikatudományi Tanszéke most nemzetközi nyári iskolát szervez a „Közösségi hálózatok elemzésének módszerei az R-vel” témában.

A Nyári Iskola segít azoknak a résztvevőknek, akik egy SNA kutatási projekt közepén vannak, vagy egy korábbi tanulmány hálózati adatainak elemzésével foglalkoznak. Röviden megvitatjuk, hogyan lehet a résztvevők munkáját olyan módon rendezni, amely növeli elemzésük erejét, a legújabb és leghatékonyabb eszközökkel, amelyeket olyan szoftvercsomagok kínálnak, mint például a "Statnet".

A nyári iskolában a következőket fogják lefedni:... [-]

Olaszország Pisa
Június 2020
Angol
Nappali
5 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A nyári iskola célja, hogy a különféle oktatási háttérrel rendelkező hallgatók számára (a műszaki-tudományos és humanisztikai diplomásokkal) megismertesse a kulturális ör ... [+]

A Nyári Iskola multidiszciplináris tanulmányi programot tartalmaz egy héten belül.

Az iskolát a Pisa Egyetemi Kémia Tanszékén tartják, és elsősorban doktori fokozatú végzettségű hallgatók képzésére szolgálnak. hallgatók, akiknek örökségtudománya van.

A nyári iskola célja, hogy a különféle oktatási háttérrel rendelkező hallgatók számára (a műszaki-tudományos és humanisztikai diplomásokkal) megismertesse a kulturális örökség megfelelő diagnosztizálására és konzervatív kezelésére szolgáló projektek elindításának és fejlesztésének képességeit.

Az iskola órákat biztosít az ismeretek átadására az anyagok jellemzéséhez, a jellemzéshez megfelelő technikákhoz, a változás állapotának értékeléséhez. Különös figyelmet kell fordítani a megőrzés során felhasznált termékek és technológiák tanulmányozására.... [-]

Olaszország Pisa
Szeptember 2020
Angol
Nappali
5 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A nyári iskola olyan témákkal foglalkozik, mint például az élelmiszer-turizmus trendei, az olasz ételek eredete, a kulturális hagyományok ... [+]

A turizmus gyorsan fejlődik, és az utazók egyre igényesebbek nemcsak a szolgáltatások minősége, hanem az úti célok élvezete innovatív módjai szempontjából is. Különösen a tapasztalati turizmus egyre növekvő tendencia, amelyet minden utazási irodának tisztában kell lennie. Ezért a turisztikai szolgáltatók számára kihívást jelent az a képesség, hogy bevonó és interaktív csomagokat kínáljanak, és megfeleljenek a nemzetközi turisták elvárásainak.

Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az ételekkel kapcsolatos tapasztalatok és látnivalók. A gasztronómia nélkülözhetetlen elemként jelenik meg a rendeltetési hely kultúrájának és életmódjának megismerésében. Egyesíti az összes hagyományos értéket az új turisztikai trendekkel, mint például a kultúra és a hagyomány tiszteletben tartása, az egészséges életmód, az eredetiség, a fenntarthatóság és az élmény.... [-]

Olaszország Lucca
Július 2020
Angol
Nappali
10 hónap
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A politikai ökológia egy régóta megalapozott interdiszciplináris terület, amely magában foglalja a különféle társadalom- és humán tudományokat is, és amelynek célja a tár ... [+]

A politikai ökológia egy régóta megalapozott interdiszciplináris terület, amely magában foglalja a különféle társadalom- és humán tudományokat is, és amelynek célja a társadalmak és a biofizikai világ kapcsolódási pontjainak feltárása, amelyeket a politikai rend, valamint a konfliktusok és az együttműködés, az uralom ezzel kapcsolatos dinamikája érint, és viszont befolyásol. és emancipáció. Az általános álláspont kritikus a kapitalista gazdaság szempontjából, amelyet egy olyan társadalmi-ökológiai (nem pusztán ökológiai) válság középpontjában tekintünk, amely az 1970-es évek óta növekvő bizonyítékot kapott. A politikai ökológia megkérdőjelezi a (állítólag) apolitikus kilátásokat, amelyek a vitát vezetik, és amelyek feltételezik, hogy a problémát politikai semlegességgel lehet megoldani, és figyelmen kívül hagyják a tudomány és a technológia keveredését a hatalommal és az érdekekkel.... [-]

Olaszország Pisa
Június 2020
Angol
Nappali
5 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Az Osteoarcheológia és a Paleopatológia Nyári Egyetem egy akadémiai program, melynek célja a hallgatók antropológiai és paleopatológiai laboratóriumi módszerek elérése. E ... [+]

Ról ről

Az Osteoarcheológia és a Paleopatológia Nyári Egyetem egy akadémiai program, melynek célja a hallgatók antropológiai és paleopatológiai laboratóriumi módszerek elérése. Ez egy kiváló lehetőség a diákok számára, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek egy bioarchéológiai vizsgálatban, együttműködve vezető kutatókkal a területen. A laboratóriumi tevékenységeket és előadásokat a Paleopatológiai Laboratóriumban (Pisa Orvosi Iskola) végzik el. A nyári egyetem 3 héten belül kerül megrendezésre, annak érdekében, hogy a hallgatók a csontváz anatómia, a fizikai antropológia és a paleopatológia alapvető ismereteit nyújtsák az osteological analízishez. A vizsgált csontvázanyagok közé tartoznak a középkori kortól származó toszkán ásatásokból származó minták. A tevékenységeket a Paleopatológiai Osztály tapasztalt munkatársai felügyelete mellett, Gino Fornaciari professzor felügyelete mellett végzik.... [-]

Olaszország Pisa
Június 2020
Angol
Nappali
3 hetek
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Although cognitive science has become a topic of public debate, fundamental questions remain about its relationship with the mind and, in turn, about the relationship of ... [+]

Although cognitive science has become a topic of public debate, fundamental questions remain about its relationship with the mind and, in turn, about the relationship of the mind with the brain. If we accept the functionalist computational metaphor, the details of the mental processes underlying biology become irrelevant. The same happens with the problem of subjectivity: though the subjective experience is at the center of the human being, its study must be abandoned in order to adapt to computationalism. Secondly, despite the fact that billions of euros are invested, neuroscience does not progress as quickly as expected.

Students are invited to an alternative approach based on dynamic systems, which eventually finds a comprehensive formalism in quantum field theory. Actually, the question of the relations between quantum mechanics and the theory of mind requires specific attention, as well as the AI.... [-]

Olaszország Lucca Pisa
Augusztus 2020
Angol
Nappali
6 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

A számítástechnikai módszereknek a kábítószer-felfedezéshez való hozzájárulása már nem vitás, és a nagyvilág gyógyszeripari és biotechnológiai cégei számítási tervezési e ... [+]

Ról ről

A számítástechnikai módszereknek a kábítószer-felfedezéshez való hozzájárulása már nem vitás, és a nagyvilág gyógyszeripari és biotechnológiai cégei számítási tervezési eszközöket használnak. A számítógéppel támogatott gyógyszertervezés olyan számítási módszereket és erőforrásokat tartalmaz, amelyek megkönnyítik az új terápiás megoldások megtervezését és felfedezését. Ez a nyári iskola lefedi a kábítószer-felfedezésben használt összes fő számítástechnikai technikát, amely alapszintű tudást biztosít ezen a kutatási területen.

Cél

Ez a kurzus elméleti és gyakorlati órákra tagolódik, és lehetővé teszi a résztvevőknek, hogy önállóan dolgozzák ki saját számítástechnikai tanulmányaikat.... [-]

Olaszország Pisa
Július 2020
Angol
Nappali
6 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Téli Iskolánk egy praktikus, teljesen merülő tanfolyam, amely az ultrastrukturális technikákat lefedi, amelyek számos biológiai alany (sejtek, szövetek, szervezetek) tanu ... [+]

Ról ről

Téli Iskolánk egy praktikus, teljesen merülő tanfolyam, amely az ultrastrukturális technikákat lefedi, amelyek számos biológiai alany (sejtek, szövetek, szervezetek) tanulmányozására alkalmazhatók. A kurzus két részre osztható: a) elméleti rész, amely az alap- és haladó technikákat lefedő előadásokon, az átvitel és a pásztázó elektronmikroszkópos vizsgálat során; b) egy gyakorlati rész, amelyben a résztvevők a laboratóriumokban kerülnek befogadásra, és közvetlenül részt vesznek az előadások fő témakörével kapcsolatos kísérleti protokollok tervezésében és végrehajtásában.

Cél

Téliskolánk célja, hogy bemutassa a diákokat a sejtbiológia, a citokémia, a molekuláris biológia és az ultrastruktúra vonatkozásában a modern megközelítésekkel kapcsolatos információk és gyakorlatok megszerzésére.... [-]

Olaszország Lucca
Január 2020
Angol
Nappali
8 napok
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Különböző tudományágak, valamint számos olasz és külföldi egyetem (köztük a Bar-Ilan Egyetem és a Marylandi Egyetem) professzorainak együttműködésével és a CISE (Michele ... [+]

Zsidó kulturális örökség: olasz temetők

A nyári iskola gondolata abból a tényből származik, hogy Olaszország a világ összes zsidó kulturális örökségének kb. 70% -át birtokolja. Különböző tudományágak, valamint számos olasz és külföldi egyetem (köztük a Bar-Ilan Egyetem és a Marylandi Egyetem) professzorainak együttműködésével és a CISE (Michele Luzzatti Zsidó Tanulmányok Központi Központja) irányítása alatt, amely garantálja a nemzetközi és A téma interdiszciplináris megközelítéseként a nyári iskola a zsidó ima- és temetkezési helyekkel foglalkozik, különös tekintettel toszkánokra, amelyeket építészeti, művészeti, nyelvi és antropológiai jellemzőik alapján elemeznek.... [-]

Olaszország Pisa
Június 2020
Angol
Nappali
1 hét
Campus
Bővebben magyarul

Tanfolyamok

University of Pisa Summer & Winter Schools

Az „R for Archaeologist” téli iskola célja a régészet és a statisztika gyümölcsöző kombinációja az adatok elemzése, az adatbányászat és az adatok megjelenítésének technik ... [+]

R4Rchaeologists

A humán tudományban a digitális dokumentáció exponenciális növekedése megköveteli, hogy megkérdőjelezzük annak kezelését, használatát, a tudományos közösség számára való hozzáférhetőségét és a fenntarthatóságát. A régészetben ezek a kérdések még fontosabbak, mivel a nem reprodukálható elsődleges adatokkal kapcsolatosak. Annak érdekében, hogy hatékonyan lehessen kinyerni, tárolni, kezelni, elemzésre felkészülni, és továbbadni az ilyen mennyiségű adatot és tudományos körét, a modern régészeknek képesnek kell lenniük az új technológiákkal kapcsolatos fogalmak és eszközök kezelésére. Az ilyen digitális kompetenciák nem szerepelnek a szokásos régészeti háttérben, bár alapvető fontosságúak az IKT-szakértőkkel való hatékony együttműködéshez. Az „R for Archaeologist” téli iskola célja a régészet és a statisztika gyümölcsöző kombinációja az adatok elemzése, az adatbányászat és az adatok megjelenítésének technikái révén. Az R, programozási nyelv és az R statisztikai számítástechnika és grafika ingyenes szoftveres környezete révén hajtják végre. A régészeti munkák során előállított nagy mennyiségű adat széles heterogenitást, összetettséget és összekapcsoltságot mutat, így az algoritmikus módszerek használata elkerülhetetlen. Az R az adattudomány egyik fő programozási nyelve, és statisztikai és grafikai technikák széles skáláját tartalmazza, ideértve a lineáris és nemlineáris modellezést, a statisztikai teszteket, a térstatisztikát, az idősor elemzést, a besorolást, a csoportosítást és a többi. A téli iskola 60 órán át tart, és 2020. január 27. és február 7. között zajlik az olaszországi Pisai Egyetem Civilizációk és Tudásformák Tanszékén.... [-]

Olaszország Pisa
Január 2020
Angol
Nappali
60 órák
Campus
Bővebben magyarul
University of Pisa Summer & Winter Schools

Az Európai Unió jogának szolidaritása továbbra is a lehetséges megoldások egyikének számos jelenlegi kritikus kihívásnak: a migráció kezelése, a menekültek, a természeti ... [+]

Ról ről

Az Európai Unió jogának szolidaritása továbbra is a lehetséges megoldások egyikének számos jelenlegi kritikus kihívásnak: a migráció kezelése, a menekültek, a természeti és ember okozta katasztrófák, a terrorizmus és az éghajlatváltozás. Ezt a hátteret szem előtt tartva, ez az iskola a hallgatók számára az összes alapvető eszközt biztosítja a szolidaritás kezeléséhez az Európai Unió minden alkalmazási területén, tekintélyes tanárok (különösen befolyásos tudósok és kiemelkedő szervezetek tisztségviselői) által tartott előadásokon keresztül.

Cél

Az iskola célja, hogy mély és széles körű ismereteket nyújtson a szolidaritásról az Európai Unió jogában, alapot teremtve a téma jövőbeni megvalósításához mind az EU-ban, mind a partnerországokban. Az iskola előmozdítja az Európai Unió szolidaritási szögét az EU-val és az EU-n kívüli hallgatókkal és érdekelt felekkel szemben, biztosítva számukra az összes alapvető eszközt a szolidaritás irányításához az Európai Unió minden alkalmazási területén.... [-]

Olaszország Pisa
Február 2020
Angol
Nappali
4 napok
Campus
Bővebben magyarul
Address
Pisa, Toszkána, Olaszország