Riphah International University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

AZ EGYETEM

Riphah International University , Islamabad egy magánegyetem, amelyet 2002-ben a pakisztáni szövetségi kormány bérelt ki. Az egyetemet azzal a céllal hozták létre, hogy az iszlám erkölcsi és etikai értékekkel rendelkező szakembereket állítson elő. Nem támogatott bizalom; nevezetesen az 1995-ben létrehozott Iszlám Nemzetközi Orvosi Főiskolai Testület (IIMCT). Az IIMCT első projektje az 1996-ban létrehozott Alapító Igazgatósága, Rawalpindi. Maj. Gen. (Ret.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan, TI (M), TBt (késő).

Jelenleg az egyetemnek 7 képzettsége van, különböző egyetemi tanszékei és egy tengerentúli projektje, nevezetesen a RAK Dental Sciences College of UAE. Az Egyetem Mauritiuson működő campusának létrehozásával is foglalkozik.

Küldetés

Az Iszlám Nemzetközi Orvosi Főiskolai Testületet (IIMCT) 1995-ben hozta létre ügyvezető ügynöke, később Maj. Muhammad Zulfiqar Ali Khan TI (M), TBt. A IIMC-T egy non-profit, nem politikai, nem szektás jóléti szervezet, amelyet Pakisztán kormánya nyilvántartott. A Tröszt missziója:

"A legmodernebb oktatási intézmények létrehozása, amelyek középpontjában az iszlám etikai értékek beemelése".

A IIMC-T szándékában áll a muszlim ummának segíteni a romló tudományos színvonal sürgető problémájának megoldásában, a pakisztáni művészeti intézmények létrehozásával, kiemelkedő tudósokkal és tudósokkal. A missziós nyilatkozatnak megfelelően nagy hangsúlyt fektet az iszlám etikai értékek beemelésére a diákok között, hogy jó muzulmán orvosokat, mérnököket és társadalomtudósokat állítsanak elő.

A felekezeti kampuszok:

Az egyetem a következő egyetemeken van Iszlámábádban, Rawalpindiban, Lahore-ban, Faisalabadban és Ras Al-Khaimah-ban (Egyesült Arab Emírségek).

  • Fő Campus, I-14. Ágazat, Iszlámábád.
  • City Campus - I, G-7/4, 7th Avenue, Iszlámábád.
  • City Campus - II, Evacuee Trust Complex, Iszlámábád.
  • Al-Mizan Campus, Rawalpindi.
  • WISH Nő Csak Campus, H-8/2, Iszlámábád.
  • Lahore City Campus, Township, Lahore.
  • Raiwind Road Campus, Lahore.
  • Lahore Ipari Ingatlan Campus.
  • Faisalabad Campus, Satiana út, Faisalabad.
  • RAK Dental Sciences College, Ras Al-Khaimah, Egyesült Arab Emírségek.

Riphah megkezdte munkáját az új V-övezetben, Iszlámábádban, hatszáz ágyas oktató kórházzal.

Kormányzás

A Pakisztáni Iszlám Köztársaság tiszteletbeli elnöke az egyetem védnöke. Mohammed Zulfiqar Ali Khan (későbbi) volt az alapító kancellár. Jelenleg Mr. Hassan Muhammad Khan az Egyetem kancellárja és Prof. Dr. Anis Ahmad, kiemelkedő hírnévre és megkülönböztetést tanító kiváló tudós, az egyetem alapító kancellárja. A Kormányzótanács és az Akadémiai Tanács az Egyetem legmagasabb politikai döntéshozó szerve. Az alelnökök az egyetem vezetőségi és akadémiai tisztviselője.

Egyetemi ranglista és minőségi tanúsítás

Riphah International University , Iszlámábádot 2005-ben a pakisztáni Felsőoktatási Bizottság (HEC) "W" kategóriás egyetemeiben vették fel, és hamarosan bekerült a magánszektorbeli öt egyetem közé, akik jogosultak a kutatási támogatások megszerzésére Pakisztán kormányától a a HEC. A közelmúltban a Riphah a második helyen áll az összes általános nemzeti egyetemek között. Továbbá az egyetem minőségnövelő cellája az ország első osztályú "W" kategóriás egyetemeiben szerezte be az első pozíciót a HEC által kidolgozott eredménymutató szerint. Riphah az ország első olyan egyeteme, amelyet az Egyesült Királyság székhelyű Lloyd's Register által bejelentett ISO 9001: 2008 szabvány szerint tanúsítottak, amely az öt globális független kockázatkezelő és biztonsági szervezet közül az egyik.

Helyszínek

Lahore

Address
Lahore, Pandzsáb, Pakisztán