Hivatalos Leírás

Birzeit University eredetileg létre, mint egy iskola, 1924-ben Ms. Nabiha Nasir (1891- 1951), tagja úttörő család palesztin pedagógusok. 1953-ban, akkor kezdődött kínál elsőéves egyetemi kurzusokon művészetek és a tudományok, amellett, hogy a magas iskolai program. 1961-ben, Birzeit College-ben kínál másodéves egyetemi órákat. A következő évben, egyetemi fok-ban nyújtott, a kétéves program, amely lehetővé teszi a diákokat, hogy át más egyetemek az arab világban és máshol befejezni a diplomát.

1967-ben, a Ciszjordánia és a Gázai övezet esett az izraeli katonai megszállás, ami utazási korlátozások palesztinok tartózkodó ezeken a területeken. Ennek eredményeként a diákok kevésbé voltak képesek utazni a szomszédos arab országokat, hogy folytassák a tanulmányaikat. Ez az új politikai környezet késztette Birzeit, hogy fokozatosan felszámolja a magas iskolai program, és koncentrálni a felsőoktatásban. 1972-re, a főiskola kezdett egy négy éves program, ami a bachelor diplomával elnyerte a Bölcsészettudományi Kar és a Természettudományi Kar.

1975-ben, a név, Birzeit University-ben hivatalosan elfogadott és Birzeit lett az első arab egyetemen kell létrehozni Palesztinában. Az első diploma megszerzése ünnepségen került sor július 11, 1976. 1978-ban, a karok Kereskedelmi és Közgazdasági jöttek létre, majd a Mérnöki Kar egy évvel később. Az egyetem kezdte kínál posztgraduális program 1977-ben. 1996-ban, a Kar Doktori tanulmányok hivatalosan megalakult.

1973-ban, mint ahogy Birzeit a fejlődés teljes jogú egyetemi közeledett befejezését, Izrael lezárta a campus katonai érdekében két hétig. Ez volt az első a sok elnyomó intézkedések ellen egyetemi közösségnek. Kevesebb mint egy évvel később, az izraeli katonai hatóságok deportálták az egyetem elnöke, Dr. Hanna Nasir, akik maradtak száműzetésben tizenkilenc éve. Tól 1979-1992, az egyetem zárva volt az izraeli megszálló hatóságok többször is. A tizenötödik és utolsó alkalommal, az izraeli hadsereg lezárta az egyetem január 8-án, 1988 április 29, 1992, mint ahogy az összes palesztin felsőoktatási intézmények. Ez alatt a hosszú időszak lezárása, az egyetem működött tovább a föld alatt kis csoportokban összetákolt megállapodások azon kívül az egyetem. Ilyen körülmények között, sok diák volt több, mint a szokásos időben, hogy diplomás.

Az egyetem ma

Ma, Birzeit Egyetem egy virágzó intézmény, több mint 900 kar és a személyzet tagjai és mintegy 10.103 diák, amelynek 64 százaléka nő (6497 fő), és 36 százalékuk férfi (3606 fő), jön minden régiójából Ciszjordániában. Az egyetem található a helység Birzeit City, 10 km-re északra Ramallah és 26 km-re északra Jeruzsálemben. Elkötelezett a szilárd elvek az egyetemi autonómia, az egyetem célja, hogy felkészítse a fiatal palesztin generációs hogy felelősen vezetők és polgárok. Mivel ösztönzi a diákokat az ösvényen a tudományos kiválóság, azt is hangsúlyozza, hogy szükség van a társadalmi tudatosság és a nemzeti elkötelezettséget.

A kurzusok listáját tartalmazza:

Modern standard arab Colloquial arab palesztin társadalom A palesztinai Kérdés Women in Arab Society Arab Society Palesztin Kulturális Tanulmányok Modern és Kortárs Arab Thought

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Arab

Az intézmény további kínálata:

Tanfolyamok

Birzeit University PAS

A Palesztina és arab Studies Program (PAS) egy akadémiai program Birzeit University kínál a nemzetközi diákok a lehetőséget, hogy összekapcsolják a tanulmány az arab nyel ... [+]

A Palesztina és arab Studies Program (PAS) egy akadémiai program Birzeit University kínál a nemzetközi diákok a lehetőséget, hogy összekapcsolják a tanulmány az arab nyelv a társadalomtudományi képzés mintegy Palesztina és az arab világ. A nemzetközi diákok végzik vizsgálat, miközben éli első kézből a politikai és társadalmi valóságra.

Támaszkodva a rekordot, elismert nyelvi és társadalomtudományi professzorok, Birzeit Egyetem hozta létre ezt átfogó nemzetközi tanulmányi program, mely akkreditált tanfolyamokat tudományos színvonalú, és egy sor tanórán kívüli előadások és tanulmányi kirándulások. Az egész évben program három félév, két szabályos félév és egy intenzív nyári félévben. A diákok iratkozhatnak elején minden félévben. A PAS program nyitva áll az egyetemi hallgatók és a diplomások a világ minden tájáról, dolgozók kapcsolódó szakterületen a Közel-Keleten, és azok, akik szeretnének szert mélyreható ismeretekkel rendelkeznek a régióban, annak nyelvét és kultúráját.... [-]

Palesztina Birzeit
Nyílt Beiratkozás
Angol,Arab
Nappali
Campus
Bővebben magyarul

Palestine and Arabic Studies Program (PAS)