Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya - IEFC

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az IEFC Fotográfiai Iskola fotográfus stúdiókat kínál, akik megfelelő szakmai képzést nyújtanak azoknak, akik profi kiárusítást keresnek, művészi kifejezésmódot vagy valamilyen tudást, amely segíti őket tevékenységükben.

Az iskola fontos referencia a fotográfia oktatásában európai szinten . Több mint 15 000 diák vett részt az osztálytermekben, amelyek közül sokan a professzionális fotózásra szánják, legyen szó akár művészi, tudományos, kulturális, üzleti vagy szolgáltatási szempontjairól.

Ki vagyunk?

Az Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya egy non-profit Kulturális Egyesület , amelynek filozófiája a közönség szolgálatában áll.

A 2010-es évet elnyerte a Katalán Fotográfiai Szövetség tiszteletbeli megkülönböztetésével.

IEFC küldetése , hogy támogatják, ösztönzik és elősegítik a tanulmányi, kutatási és terjesztése fényképezés.

Az Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya 40 éve dolgozik a fotósok képzése és előmozdítása , valamint a fényképészeti örökség megőrzése és terjesztése terén. Célunk, hogy versenyképesebbé váljunk a tudás és az információs társadalomban, ahol a képnek fontos szerepe van.

Nonprofit szervezetként az IEFC által termelt összes bevétel visszatér az általa kínált szolgáltatásokhoz, amelyek közül néhány szabad és nyitott a nagyközönség számára . Az IEFC humán csapatának elkötelezettsége az együttmûködésben részt vevõ entitások és emberek együttmûködésével lehetővé tette számunkra, hogy odaérjünk, ahol most vagyunk.

Az IEFC három részlegre oszlik:


Iskola tanszék

Professzionális képzést vagy művészi kifejezést kereső emberek számára fotózási órákat kínál.

Dokumentációs és Kutatási Osztály

Megőrzi, kezeli és terjeszti a fényképezésre vonatkozó meglévő dokumentációkat, valamint Katalónia fényképészeti örökségét. A Könyvtár, a Történelmi Fotóarchívum és a Fotókönyvtár számára nyitott szolgáltatásokat kínál.

Kulturális Tevékenység Tanszék

Teremti és támogatja a fotózást kulturális eseményként a kiállításokon, konferenciákon és egyéb képzési tevékenységeken (műhelyek, fotográfiai előadások, stb.) Szervezetten és részvételével.

Az IEFC története

Az Instituto d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) 1972-ben alapította Miquel Galmes i Creus (1937-2015), aki igazgatója 2012-ig és elnöke 2015-ig.

2012 óta Eduard Bertran az IEFC igazgatója, 2016 óta pedig az elnök.

Helyszínek

Barcelona

Address
C/ Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona, Katalónia, Spanyolország