Hivatalos Leírás

Az FSD Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában eszközalapú fejlesztés és nemzetközi csere útján valósítja meg a közösség által vezérelt célokat.

ALAPÉRTÉKEI

AKKORMÁNYKAL KAPCSOLATOS, NEM PROBLÉMÁK

Eszközalapú megközelítést alkalmazunk a fejlesztési munkákra. Kezdjük azzal, hogy meghallgatjuk a közösségi programban szereplő partnereink által meghatározott prioritásokat. Ezután azonosítjuk és hasznosítjuk meglévő eszközeinket és kapacitásunkat e prioritások kezelésére.

MOTIVATE KÖZÖSSÉGI TULAJDON

Társulunk a vezetõkkel, szervezetekkel és az érdekeltekkel, akik elkötelezték magukat a változások, a cselekvés és a társadalmi igazságosság mellett Hangsúlyozzuk a közösség tulajdonát és részvételét a kezdeményezések megkezdése előtt, különösen az önkéntes és a diákprogramokban.

AZ EREDMÉNYEK ÉS HATÁSVIZSGÁLAT TERMELÉSE

Biztosítjuk, hogy támogatásaink eredményei hosszú távú előnyökkel járnak partnereink számára. Nagyon sokat gondolkodunk arról, hogyan kell megfelelően és hatékonyan részt venni a fejlődésben, és hogyan lehet elbocsátani, hogy kezdeményezéseink túljussanak a részvételünkkel.

BUILD CAPACITY

Erősítjük a vezetők készségeit, kompetenciáit és képességeit közösségi alapú partnereinkkel és diákjainkkal és szakmai önkénteseinkkel. Oktatjuk és képezzük ki, és megkönnyítjük a legjobb gyakorlatok megosztását valamennyi érdekelt felünk között, támogatva partnereink prioritásait.

Legyen egy hidat

Folyamatosan építünk egy hálózatot a diákok, a szakemberek és a szenvedélyes szószólóktól a közösségi alapú partnerek számára a hozzáféréshez. Ezeket az eszközöket és önkénteseket összekapcsoljuk partnereink munkájával a nemzetközi csere- és támogatási programainkon keresztül.

PERSPEKTÍV VÁLTOZÁSA

Megoszthatjuk tapasztalataikat és tapasztalataikat a fejlődés bonyolultságával a barátokkal, a családdal és a kollégákkal. Támogatjuk a kulturális cseréket és az érzékenységet, ösztönözve a kultúrák közötti kérdések, a zűrzavarok és a feszültségek átgondolását.

HANGVERSENYSÉG ELTÉRÉSE

Az alapító elvünk alapján működünk, hogy az erős közösségi eredmények kialakításának elsőbbséget kell élveznie. Mi alapozzunk minden partnerséget, stratégiát és döntést a méltányos kereskedelem tanulás koncepciójával kapcsolatban, hogy etikusak és kölcsönöseknek kell lennünk tervezésünkben, megvalósításukban és eredményeinkben.

A CSATLAKOZÁSOK KÉSZÍTÉSE NAGYON ÉS FENNTARTHATÓ HATÁSSAL

A szegénység felszámolásának és a fenntartható jólét elérésének ereje az emberekben van. Minden ember különbséget tehet. Minden ember hatalmas, és van valami, amivel hozzájárulhat. Amikor az emberek együtt dolgoznak, még erősebbek. Elkötelezzük magunkat az emberek közösségének egyesítésében.

Megközelítésünk középpontjában az emberi, a gazdasági és a természeti erőforrások mozgósítása áll - a fenntartható, életet megváltoztató kezdeményezésekhez. Olyan eszközalapú közösségfejlesztési megközelítést alkalmazunk, amely ösztönzi az önellátást, és ösztönzi a közösség meglévő erőforrásainak elismerését és a bizalomépítést. Folyamatosan kihívjuk magunkat és másokat, hogy tegyenek többet azzal, ami van. Úgy véljük, hogy a találékonyság hozzáállásával a pozitív változás még alacsony erőforrás-beállítás esetén is lehetséges.

Mi segítjük a változást a közösség hangjaival, a helyi csoportok és szervezetek folyamatos erőfeszítéseivel és a közösségben azonosított helyi erőforrásokkal, összekötve azokat a nemzetközi diákokkal, szakemberekkel és adományozókkal, akik szeretnének különbséget tenni. Mivel jobb eredmények jönnek együtt dolgozni, arra törekszünk, hogy egyesíti a különböző élmények, tehetségek és perspektívák erősebb eredmények elérése érdekében. Mivel úgy véljük, hogy a különböző perspektívák tiszteletben tartása kritikus fontosságú a konstruktív párbeszéd és az értelmes haladás szempontjából, szándékosan keressük meg ezeket a perspektívákat, és bevonjuk a közösséget a fontos kérdések körüli párbeszédbe. Így az egész nagyobb, mint részei összege. A közösséggel együtt vezetjük a fejünket, hogy megoldást találjanak a problémákra, és megoldásokat valósítanak meg fenntartható és helyileg megfelelő módon.

HOGYAN MŰKÖDIK - A MODELL

Kezdjük a közösségünk hallgatásával. A közösségünk 6 nemzetből álló helyi nem kormányzati szervezet és közösség tagjai, egyetemek, hallgatók, öregdiákok, személyzet, adományozók és társadalmilag felelős vállalatok. Meghallgatjuk, hogy mit akarnak elérni és mit kell adni. Meghatározzuk a közösségi prioritásokat és onnan építünk programokat.

Minden programhelyen számos helyi közösségfejlesztő szervezet dolgozik, amelyek a közösségük számára fontos kérdésekkel foglalkoznak, például a tiszta vízhez, a fenntartható mezőgazdasághoz, a jövedelemtermeléshez, az oktatáshoz, a nemek közötti egyenlőséghez és az egészségügyi ellátáshoz. Jelenleg helyi munkatársaink vannak a földön, akik a közösség tagjai, és akik kapcsolatban maradnak a történtekkel.

A napirendet a helyi közösségi fejlesztési szervezetek határozzák meg. Elősegítették ötleteiket és kezdeményezéseiket, hogy javítsák közösségük életminőségét. Az FSD ezután az emberi erőforrásokat, pénzeszközöket, készségeket és tudást mozgósítja, hogy támogassa ezeket a helyben vezetett kezdeményezéseket.

Az FSD egyetemekkel, cégekkel, állampolgári csoportokkal és egyénekkel együttműködik a helyi fejlesztési munkával, a helyi helyi vezetők mellett. Az FSD képzést és orientációt biztosít ezeknek a hallgatóknak és önkénteseknek, valamint elősegíti a folyamatos tanulást és elmélkedést. Minden egyes elhelyezkedésnél az FSD ötvözi az emberek érdekeit és tehetségét a helyi tudással és szakértelemmel a közösség fenntartható fejlesztési projektjeinek kidolgozásához és megvalósításához.

Az emberi erőforrások és a kísérő tudáscsere kiegészítéseként az FSD kétféle támogatási programot kínál. Először is az FSD által alkalmazott versenyképes támogatási alap. Másodszor, elősegíti a kialakulását, amely körök fellépni mini alapítványok beruházási támogatásokat nyújtanak közösségfejlesztő szervezetek a programunk oldalakon.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Tanfolyamok

FSD - Foundation for Sustainable Development

FSD Nemzetközi Fejlesztési Szakmai lehetőséget kínálnak a diákok és fiatal szakemberek, hogy megszerezzék a gyakorlati tapasztalat a fenntartható fejlődés és betekintést ... [+]

FSD Nemzetközi Fejlesztési Szakmai lehetőséget kínálnak a diákok és fiatal szakemberek, hogy megszerezzék a gyakorlati tapasztalat a fenntartható fejlődés és betekintést más kultúrák, amelyek csak szerzett munkájában résztvevő a földön. A gyakornoki arra tervezték, hogy segítsen felépíteni a karrierjét, miközben egy hosszú távú hatása az emberek a közösségben, amelyben szolgál. A Fejlesztési Szakmai erős hangsúlyt fektetve a közösségi tulajdon és elveit követi az eszközalapú Community Development. Gyakornok kapnak széles körű képzést a fenntartható fejlődés elvei, és átveheti a szakmai képességek projekt tervezés és költségvetés, a programok értékelése, a közösség értékelését, és pályázatírás. Gyakornok alkalmazni az új és meglévő tapasztalataikra alapozva, mint a velük együttműködő helyi kollégák azonosítására, tervezése és megvalósítása a projekt a közösség javát.... [-]

Bolívia Cochabamba Uganda Kampala Kenya Nairobi Argentína Buenos Aires India Udaipur Nicaragua Managua  + 8 Több
Szeptember 2020
Angol
Nappali
Campus
Bővebben magyarul
FSD - Foundation for Sustainable Development

FSD Gap Year program egy intenzív, magával ragadó program pre-főiskolai hallgatók (17+) szeretnének szerezni a nemzetközi fejlesztési képzés és gyakorlat. Ez egy izgalmas ... [+]

FSD Gap Year program egy intenzív, magával ragadó program pre-főiskolai hallgatók (17+) szeretnének szerezni a nemzetközi fejlesztési képzés és gyakorlat. Ez egy izgalmas módja annak, hogy vizsgálja meg, és megtanulják, mielőtt főiskolára.

A Gap Year programot ben kifejezetten a magas iskolai végzettséggel, és lehetővé teszi, hogy megszerezzék a gyakorlati tapasztalat megkezdése előtt a tanulmányait az egyetemi szinten. A Gap Year program nagy hangsúlyt fektet a közösségi tulajdon és elveit követi az eszközalapú Community Development. A résztvevők kapnak kiterjedt képzési fenntartható fejlődés alapelveit, és átveheti a szakmai képességek projekt tervezés és költségvetés, a programok értékelése, a közösség értékelését, és pályázatírás. A résztvevők alkalmazzák az új és meglévő tapasztalataikra alapozva, mint a velük együttműködő helyi kollégák azonosítására, tervezése és megvalósítása a projekt a közösség javát.... [-]

Bolívia Cochabamba Uganda Kampala Kenya Nairobi Argentína Buenos Aires India Udaipur Nicaragua Managua  + 8 Több
Szeptember 2020
Angol
Nappali
9 - 56 hetek
Campus
Bővebben magyarul
FSD - Foundation for Sustainable Development

FSD Research Szakmai lehetővé teszi a résztvevők, hogy vegyenek részt FSD közösségi partnerek kutatása és fejlesztése helyi kérdések lehetséges megoldásokat. A közösségi ... [+]

FSD Research Szakmai lehetővé teszi a résztvevők, hogy vegyenek részt FSD közösségi partnerek kutatása és fejlesztése helyi kérdések lehetséges megoldásokat. A közösségi részvételen alapuló kutatás, a kutatási kérdés meghatározása és az eredmények elemzését a közösséggel együtt. A cél a tudás létrehozását, amely arra szolgál, hogy tájékoztassa a közösségi fellépés. Kutatás Szakmai erős hangsúlyt fektetve a közösségi részvételen alapuló kutatást annak érdekében, hogy biztosítsák a kutatók dolgoznak egymás mellett a közösség tagjai.

Mi a közösségi részvételen alapuló kutatás?

Közösségi részvételen alapuló kutatás (CBPR) egy keretrendszer, vagy megközelítés kutatnak, amely jellemzi a kapcsolatot a közösségek és a kutatók számára. Ez a fajta kutatás kollaboratív és partnerségre van szükség fejlesztés, együttműködés, tárgyalás, a rugalmasság, és az elkötelezettség kiszolgálják a helyi problémákat. CBPR működik elérni céljait és fejlesztés erősítése és a tulajdonost.... [-]

Bolívia Cochabamba Uganda Kampala Kenya Nairobi Argentína Buenos Aires India Udaipur Nicaragua Managua  + 8 Több
Szeptember 2020
Angol
Nappali
9 - 52 hetek
Campus
Bővebben magyarul
FSD - Foundation for Sustainable Development

Az intenzív nyelvi program gyakornok növelheti a nyelvi készségek előtt és alatt a nemzetközi fejlesztés területén dolgozik. ... [+]

Együtt a FSD Nemzetközi Fejlesztési Gyakornoki program, FSD is kínál Nyelvtanfolyam programot telephelyünkön bolíviai Cochabamba. FSD Nemzetközi Fejlesztési Szakmai lehetőséget biztosítanak a diákok és fiatal felnőttek, hogy tapasztalatokat szerezzenek a fenntartható fejlődés és betekintést más kultúrák, amelyek csak során nyert tapasztalatok és a nyelv egyik kulcseleme, hogy a projekt sikeres végrehajtásához. Az Nyelvtanfolyam programot, Gyakornok növelheti a nyelvi készségek előtt és alatt a nemzetközi fejlesztés területén dolgozik.

Ez a program már testre két lehetőség, 1. szint: Kezdő és 2. szint: Intermediate. Ezzel Nyelvtanfolyam Program gyakornok kap külön nyelvoktatás, hasonló programot összetevői FSD a Intern külföldi program (fogadó család, helyszíni csapat támogatását, orientáció, stb), és a rugalmas természetesen lehetőség.... [-]

Bolívia Cochabamba
Szeptember 2020
Angol
Nappali
9 - 52 hetek
Campus
Bővebben magyarul