University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az 1343-ban alapított Pisa Egyetem Olaszország egyik legrangosabb egyeteme.
Az egyetem híres öregdiákai között szerepel Galileo Galilei, 3 Nobel-díjas és 2 Field-érme.
Ez az olaszországi top 3 egyetem (ARWU) közé tartozik .
Manapság a Pisa Egyetem tekintélyes, modern oktatási és fejlett kutatási központot képvisel.

Pisa egyedülálló lehetőséget kínál a nemzetközi hallgatóknak az olasz történelem és kultúra gazdagságának tanulmányozására és megtapasztalására egy gyönyörű és ösztönző környezetben. Az egész világon híres a ferde toronyról, szinte minden részlege a város szívében található. Stratégiai földrajzi elhelyezkedése, a nemzetközi repülőtér és a kiváló vasúti összeköttetés lehetőséget kínál hétvégi kirándulásokra Olaszország és Európa más részeire.

***

Az Alapképző tanfolyam egy egyéves, kizárólag angol nyelven tanított program, amely áthidalja a szakadékot a középiskola és az egyetemi tanulmányok között, és lehetővé teszi a hallgatók számára a megfelelő tudományos alapot az olasz fokozathoz a Pisa Egyetemen.
Ez a program azoknak a nemzetközi hallgatóknak szól, akik 11 vagy 10 éves iskolai végzettséggel rendelkeznek, és sikeresen befejezték a középiskolát, valamint olyan amerikai hallgatókra, akik még nem vettek tovább Advanced Placement (AP) kurzusokat a középiskola utolsó évében, és nem vettek részt kétéves egyetemen

***

A nyári iskolák intenzív tudományos kurzusok a nemzetközi hallgatók és a diplomások számára is.
Leginkább 1-6 hétig tartanak, és nemzetközi összefüggésben zajlanak, a hallgatók és előadók a világ különböző részeiről érkeznek, és az összes előadás angol nyelven zajlik.
Nemkonvencionális oktatási formátumokat (workshopok, oktatóanyagok, kirándulások, kulturális események, üzleti beszámolók stb.) És a multidiszciplináris megközelítést jellemzik. A professzorok szakemberek a saját területükön, és nagyon érdeklődnek az iránt, amit csinálnak.
A nyári iskolák megfelelnek a szigorú tudományos előírásoknak: mindegyik legalább 3 ECTS kreditből részesül, és a záróvizsga sikeres lebonyolításáért résztvevők hivatalos akadémiai átiratot kapnak.

***

Kapcsolatok:

Università di Pisa
Lungarno Pacinotti, 44 - 56126 Pisa (PI), Olaszország

Információk az Alapítvány tanfolyamáról: studyabroad@unipi.it

Információ a nyári iskolákról: support.summerschool@unipi.it

Egyéb információ: international@unipi.it

Helyszínek

Pisa

Address
Pisa, Toszkána, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Alapítás Éve
Nyári Tanfolyamok