Keystone logo
© Jesper Rais, AU-foto
Aarhus University

Aarhus University

Aarhus University

Bevezetés

Az Aarhusi Egyetem (AU) a világ egyik vezető kutatóintézete, modern, dinamikus és rendkívül nemzetközi tanulmányi környezettel. Az egyetem a tudományos kiválóság hírében áll, és a világ 100 legjobb egyeteme között szerepel, legutóbb a 2023-as sanghaji rangsorban a 78. helyen végzett. Az Aarhusi Egyetem több mint 50 angol nyelvű alap- és mesterképzési szakot kínál, és élénk nemzetközi közösséggel rendelkezik. Az AU hallgatóinak 12%-a nemzetközi, több mint 120 különböző országot képviselve. A fő kampusz a dániai Aarhus városában található (Skandinávia). Aarhus Dánia második legnagyobb városa, és a keleti parton fekszik, gyönyörű strandokkal és természeti tájakkal. Dánia egy csodálatos és biztonságos ország, ahol mindenki beszél angolul.

Legfőbb okok az Aarhus Egyetem választására

Az Aarhusi Egyetem egy dinamikus, modern és rendkívül nemzetközi egyetem. Az 1928-as alapítása óta vezető állami egyetemmé nőtte ki magát, amely a teljes kutatási spektrumban nemzetközi hatással és hatókörrel rendelkezik. Aarhus egy nagyszerű hely a tanuláshoz és egy nagyszerű hely a munkához. Íme néhány a legfontosabb okok közül, amiért érdemes nálunk dolgozni vagy tanulni.

Dániában remekül lehet élni

Dániát számos okból a világ egyik legélhetőbb helyeként emlegetik. Az OECD szerint itt a legmagasabb a jövedelmi egyenlőség a világon. Továbbá Dániát széles körben a világ egyik legélhetőbb helyeként emlegetik. A korrupciós átláthatósági index alapján Dánia a legkevésbé korrupt ország a világon. A közbizalom szintje magas, a bűnözés pedig alacsony.

Mindig itt vagyunk neked

Az AU minden gyakorlati támogatást és útmutatást megad ahhoz, hogy itt otthon érezze magát. A hallgatók számára a Nemzetközi Központ teljes körű bevezető és bemutatkozási programot, valamint professzionális, barátságos támogatást és útmutatást kínál az AU-n töltött idő alatt.

A kutatók és PhD-hallgatók számára az Aarhusi Egyetem számos szolgáltatást kínál, hogy az egyetemre való beilleszkedés a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Az IAS (International Academic Staff) a külföldről érkező kutatóknak és PhD-hallgatóknak nyújt segítséget minden gyakorlati kérdésben, beleértve a vízumokat, tartózkodási és munkavállalási engedélyeket, lakhatási szolgáltatásokat, gyermekgondozást stb. is.

Legfőbb okok, hogy Aarhusban tanuljon

Tanáraink világszínvonalú előadók

Az AU-nál az órákat aktív kutatók tartják informális, ösztönző légkörben. Minden szak mélyen a legújabb kutatásokban gyökerezik, és szigorú minőségbiztosítási programnak van alávetve, hogy biztosítsa a legmagasabb globális minőségi szabványoknak való megfelelést.

Versenyképes tandíjakat kínálunk

Az EU, az EGT és Svájc állampolgárai számára a tandíj ingyenes. A többi diák számára a tandíj évi 8 000 és 15 300 euró között mozog.

Az angol a második nyelvünk

Az AU több mint 50 teljes körű angol nyelvű alap- és mesterképzést kínál. Minden PhD-program angol nyelven folyik. A dánok pedig nemrégiben a világ legjobb nem anyanyelvi angolul beszélői között szerepeltek az éves angol nyelvtudási index (EPI) alapján, így a nemzetközi hallgatók már az első naptól kezdve könnyen otthon érezhetik magukat Dániában.

Diákjaink sokszínűek és rendkívül nemzetköziek

Az AU 36,500 diákjának körülbelül 12 százaléka külföldi - több mint 120 országból.

Dánia vonzó zöldkártya-rendszert kínál

A nemzetközi egyetemi hallgatóknak Dániában kiadott zöldkártyás tartózkodási engedély a diploma megszerzése után további hat hónapig érvényes, ami időt ad a diplomásoknak arra, hogy Dániában keressenek munkát.

AU a világranglistán

Számos nemzetközileg elismert világranglista értékeli a világ egyetemeit egymáshoz viszonyítva. Az Aarhusi Egyetem több ilyen rangsorban is a világ legjobb 100 és 150 egyeteme között szerepel - a világ több mint 17 000 egyeteme közül -, és az EU-ban is a legjobb 25 egyetem között van.

Campus jellemzői

  Felvételi feltételek a programra

  Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

  Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

  Helyszínek

  • Aarhus

   Aarhus University Nordre Ringgade 1 , 8000, Aarhus

  • Ghent

   Ghent, Belgium

  Kérdések