Profi speciális diploma az olasz kulináris művészetben
CAST Alimenti
Kulcs információ
Campus helye
Brescia, Olaszország
Nyelvek
Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
8 - 12 hónapok
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 15 900 *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* 11,900 € -tól kezdődik
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
A modern szakács: tudás, készségek és technika
A szakács minden bizonnyal az egyik legkeresettebb szám a munkaerőpiacon.
Ez egy olyan szakma, amely szenvedélyt, elkötelezettséget, mélyreható ismereteket és kézi készségeket igényel: olyan jellemzőket és készségeket, amelyek a termesztés és fejlesztés során nagy elégedettséghez vezethetnek a kreativitás és a személyes megerősítés szempontjából.
Az új technológiák megjelenése tovább bővítette és kiegészítette ezt a számot, amely több lehetőséget jelent a foglalkoztatásra vagy az önfoglalkoztatásra.
A kereskedelem alakulásának szilárd alapokon kell alapulnia, és a CAST Alimenti , amely a történelemben és a szakértelemben erős, a konkrét és teljes intenzív programot kínálja, hogy a szakács és a vendéglő építésének lépéseihez igazodva készen álljon a piac kihívásaira. a megtanult eszközök segítségével: alapvető élelmiszer-feldolgozási technikák, hagyományos és modern főzési rendszerek, esztétika és párosítási kritériumok az ételek kreativitásának fokozására, szervezett, racionális és hatékony munkamódszer, speciális berendezések és helyes használatuk, győztes gasztronómiai ajánlat.
Végül, de nem utolsósorban, az olasz konyha értékelését egy reálisabb és modernebb változatban, a világ többi részének konyháihoz képest.
A CAST Alimenti egyik hallgatója, a felsőoktatási kurzus végén készen áll a "modern szakács" -ra, és sokféle változatos éttermi kínálatba merülhet.
Erősségeink
- Folyamatos gyakorlati képzés
- Korlátozott számok a kiváló tanár-diák kapcsolat biztosítására
- Laboratóriumok a legmodernebb berendezésekkel és egyetlen munkaállomással
- Munkahelyzetek szimulációja
- Egyéni és csoportos munka
- Multimédiás anyagok
- Szakmai gyakorlat a fogadó vállalatoknál
- Mesterkurzusok a nemzetközi konyha főszereplőivel és / vagy főszereplőivel
- Időszakos támogatás a szakma szakmai frissítésével
tartam
- 16 hét a CAST Alimenti házon belüli tantermi képzésén;
- 16 hét gyakorlati gyakorlat;
- 4 hetes gyakorlat utáni extra realisztikus gyakorlat a CAST Alimenti vadonatúj, központi képzési konyhája alatt, azaz az iskola „Főkonyhai tantermében”.
A kurzus címzettje
Mindazok, akik szeretnék megtanulni vagy tökéletesíteni a szakácsművészetet a kulináris művészetben, szerezhetnek manuális készségeket a konyhában, és megértik a vendéglátóipari vállalkozás szervezeti és irányítási szempontjait. Nem feltétlenül szükséges, hogy az ágazatban korábbi tapasztalatok álljanak rendelkezésre.
A CAST Alimenti programhoz való csatlakozás jogosultsága Olaszországban
- A2 n szintű olasz nyelvnek kell lennie (az olasz konyha jobb megértése és szélesebb munkalehetőségek megteremtése érdekében);
- Jó kommunikációs készséggel kell rendelkeznie az angol nyelven;
- Legalább 18 évesnek kell lennie;
- Nagyon motiváltnak kell lennie, hogy karriert kezdjen az élelmiszer- és italiparban;
- Szívesen tanulhat egy másik idegen nyelvet és életmódot.
Tanúsítványok kiadva
- Részvételi igazolás (5 csillag a legérdekesebb)
- HACCP tanúsítvány
- A munkahelyi biztonsági tanúsítvány
- A Lombardia Régió által kiállított és az egész Európában érvényes EQF (Európai Képesítési Keretrendszer) készségtanúsítvány az EQF szakács profilja számára: 5
célok
- Válasszon termékeket és nyersanyagokat az olasz ételek széles választékának megfelelő főzéséhez.
- Saját receptek létrehozása a leginnovatívabb technikákkal és módszerekkel a hagyományosak mellett.
- Mozgás a vállalat legkülönbözőbb szervezeti kontextusában: az à la carte étteremből a nagy elosztó központokig, valamint azokhoz, akik általában bankettek, vendéglátás és kollektív vendéglátás kínálnak.
A tartalom
- Az olasz konyha története és a séf művészete.
- A konyhai környezet, terek, berendezések, eszközök.
- Tisztítási technikák, zöldségek előkészítése és alapfeldolgozása.
- A jó higiéniai gyakorlat elvei a konyhában.
- A készítmények megőrzése és tárolása.
- Az olasz gasztronómiai hagyományok ételei: száraz és friss tészta, au gratin és töltött.
- Tojás, feldolgozási technikák és főzési módok. Alapkészletek és szószok.
- Rizs: osztályozás, típusok és felhasználások; gnocchi.
- Hal, rákfélék és puhatestűek, tisztítási és főzési technikák.
- Sós lemezek előállítása.
- Étterem kenyér.
- Étterem desszertek.
- A modern vendégszeretet, az a la carte étterem menü, a nagy vendéglátóhelyek, bankettek, éttermi vendéglátás és kollektív vendégszeretet.
- Gasztronómiai események operatív irányítása.
- Az egészséges táplálkozás.
- Kreativitás a konyhában: textúrák, ízek és különleges készítmények.
- Menü tervezése és végrehajtása.
- Az élelmiszerköltség áttekintése.
- Az aktuális éttermi trendek elemzése: új formátumok.
- Az érzékszervi elemzés és az enológia elemei.
Miért válassza a CAST Alimenti
- Történetünk miatt: 1997-ben született.
- Azok a nagy mesterek miatt, akik tanítják a tanteremben.
- A foglalkoztatási lehetőségek közötti kapcsolatok szilárd hálózata miatt.
- Mert mi vagyunk a világbajnokok iskolája: kiválóságot tanítunk.
- Nemzetközi presztízsünk miatt.
- A diákok 80% -a talál munkát az ágazatban, köszönhetően az iskolába látogatók számára fenntartott álláshirdetési szolgáltatásnak.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Olasz süteményprogram
- Parma, Olaszország
Olasz tészta program
- Parma, Olaszország
ALMA Új olasz kulináris program
- Parma, Olaszország