Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
Centennial College
Kulcs információ
Válasszon helyet
Campus helye
Online Canada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 2 721 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Bevezetés
Program részletei
- Programkód: 1813
- Iskola: Vendéglátóipari, Idegenforgalmi és Konyhaművészeti Iskola
- Bizonyítvány: Ontario College Diploma
- Program típusa: Posztszekunder program
- A program időtartama: 2 év/4 félév
- Helyszín: Progress Campus
Centennial CollegeA sütés- és cukrászművészeti menedzsment program az alapvető sütés- és cukrászművészeti készségekre épít, hogy felkészítse Önt a sütőipar vezetői szerepére. Legyen szó étlaptervezésről, beszerzésről, tervezésről vagy kivitelezésről, a sütési menedzsment elengedhetetlen készség ahhoz, hogy szenvedélyét üzleti sikerré alakítsa.
A sütés- és cukrászművészeti menedzsment tanfolyamokon sütés- és cukrászlaborokban fog dolgozni, beleértve a(z Centennial College egyedülálló kereskedelmi pékségüzletét, valamint az egyetemen található kávézót, éttermet és rendezvényközpontot. Ezekben a valós környezetekben fejlesztheti készségeit, mielőtt megkezdené a 14 hetes, munkába integrált tanulási lehetőséget a Főiskola egyik iparági partnerével.
Olyan fontos iparági képesítésekkel fog diplomát szerezni, mint a Smart Serve, a Safe Food Handlers és a CPR, így készen áll a munkára.
A sütő- és cukrászművészeti programból sok diplomás szerzett munkát a szálloda-, üdülő- és étteremipar főbb vendéglátó-ipari márkáinál, valamint nagy kereskedelmi sütőipari cégeknél.
Megjegyzés: Az egyéves sütés – előfoglalkoztatási program sikeres elvégzése után közvetlenül beléphet a harmadik félévbe, és további egy éven belül oklevelet szerezhet.
Ez az Ön műszakos képzési és figyelemfelkeltő programja
A program magában foglalja az innovatív iparági képzést és a figyelemfelkeltő tanúsítást, az It's Your Shift. A minősítés kulcsfontosságú ismeretekkel ruházza fel, és aktuális forrásokat biztosít a szexuális zaklatás megelőzésére, valamint a frontvonalbeli munkavállalóként vagy vezetőként történő beavatkozás biztonságos gyakorlatára. Amint belép a vendéglátóiparba, támogatni fogja Önt abban, hogy vezető szerepet töltsön be a szexuális zaklatás megelőzésében, és hozzájáruljon a biztonságos és barátságos munkakörnyezet kialakulásához.
Az Ocean Wise program
A School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts és a The Local Cafe and Restaurant ízletes és óceánbarát Ocean Wise termékeket használ. Az Ocean Wise egy természetvédelmi és oktatási program, amely szakácsokkal, éttermekkel és tenger gyümölcsei beszállítókkal működik együtt, hogy segítse őket a fenntartható tengeri beszerzésben.
Feast On® minősítés
Centennial CollegeA Vendéglátás, Idegenforgalmi és Kulináris Művészeti Iskola lett az első olyan akadémiai intézmény, amely megkapta a Feast On® tanúsítványt az akadémiai programokban és az iskola tapasztalati tanulási célú étkezési szolgáltatásaiban használt helyi élelmiszer- és italtermékek beszerzéséért. A Culinary Tourism Alliance létrehozta a Feast On-t, mint egy tanúsítási programot, amely elismeri az Ontarióban termesztett és előállított élelmiszerek és italok beszerzése iránt elkötelezett vállalkozásokat.
Belépők
Tanterv
Félév 1
- BAKE-105 Sütés és cukrászsütemények elmélete I.
- BAKE-111 Sütőipari és cukrászsütő készségek I.
- BAKE-122 Kereskedelmi pékségüzem I.
- COMM-160/161 Főiskolai közlemény 1
- A COOK-101 táplálkozási alapelvei
- GNED általános oktatás választható
- HOSP-101 Bevezetés a számítógépekbe (online)
- HOSP-102 egészségügyi és biztonsági tanúsítványok a vendéglátás számára
- HOSP-115 matematika a vendégszeretetért
2. szemeszter
- BAKE-205 Sütő- és cukrászművészeti elmélet II
- BAKE-211 Sütőipari és cukrászati készségek II
- BAKE-212 Bake Érzékszervi felfedezés
- BAKE-222 Kereskedelmi Pékségüzem II
- COMM-170/171 Főiskolai közlemény 2
- COOK-210 Konyhakezelés I
- COOK-250 Élelmezés és Turizmus Választható
- A HOSP-320 élelmiszer-, ital- és munkaköltség-ellenőrzési alapelvei
3. szemeszter
- BAKE-305 Sütés és cukrászsütemény menü tervezése
- BAKE-310 kézműves kenyér
- BAKE-315 csokoládé édességek
- BAKE-320 torta és fondant alapjai
- COOK-307 Food Studies karrier-előkészítés
- COOK-315 Élelmiszer-vállalkozás
- GNED-500 globális állampolgárság: a társadalmi elemzéstől a társadalmi cselekvésig
- HOSP-215 Bevezetés a vendéglátás számvitelébe
4. szemeszter
- BAKE-444 Integrált munka: Sütés és cukrászsütemény
- COOK-410 Konyhakezelés II
- GNED általános oktatás választható
A program eredménye
A program kiemeli
- Ez a sütés- és cukrászművészeti menedzsment program exkluzív tapasztalati tanulási lehetőségeket kínál a legmodernebb sütőlaborokban, valamint egy étteremben, kávézóban és rendezvényközpontban Centennial College Progress egyetemén.
- A gyakorlati tanulási tapasztalatok felkészítenek az iparágra.
- Olyan hozzáértő oktatóktól tanulhat, akik több éves iparági tapasztalattal rendelkeznek.
Program szakmai tanulási eredmények
A program szakmai tanulási eredményei leírják, hogy a program végzettek milyen módon tudják megvalósítani a tanulmányaik során elsajátított ismereteket és készségeket. Az eredmények szorosan kapcsolódnak a munkahely igényeihez. Az értékelés (pl. Feladatok és tesztek) révén a hallgatók a diploma megszerzése előtt igazolják képességüket ezen eredmények megbízható teljesítésére.
- Kutasson fel és tervezzen különféle pék-, péksütemény- és cukrásztermékeket, amelyek megfelelnek az élelmiszer-szolgáltatási környezet igényeinek
- Különféle pék-, péksütemény- és cukrásztermékek gyártása és bemutatása, amelyek megfelelnek az étkeztetési környezet igényeinek.
- Alkalmazza az alapvető táplálkozási elveket, beleértve a receptmódosításokat is a sütés -előállítás minden vonatkozásában, a potenciális allergének és az étrendi követelmények tudatában.
- Használjon hatékony konyhai menedzsment készségeket annak érdekében, hogy felelősségteljesen használja az erőforrásokat a sütési és süteményes környezetben.
- Hatékony üzleti gyakorlatok azonosítása, beleértve a marketinget és a költségek ellenőrzését a sütemények és sütési műveletek kezelésében.
- Határozza meg a vendéglátóiparhoz kapcsolódó humánerőforrás -gazdálkodási gyakorlatokat.
- Folyamatos személyes stratégiák és tervek kidolgozása a vendéglátásban való vezetés fokozására sütési és süteményes környezetben.
Karrierlehetőségek
Karrier Outlook
- Cukrász
- Pékség szakács
- Élelmiszer-vállalkozás
Oktatási Pathways
Ennek a sütés- és cukrászművészeti menedzsment programnak a végzettjei jogosultak lehetnek arra, hogy krediteiket továbbtanulják a diploma szintjén.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden partner Pathway meghatározott minimális osztályzati követelménye van a kreditátvitelre való jogosultsághoz, amelyet a partnerintézmény értékel.
Tanulói beszámolók
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.