Keystone logo
Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

Bevezetés

Az Interkulturális Tanulmányok Cornerstone Központja ...

... egy missziós képzés bibliai kollégiuma, amely gyakorlati és akadémiai képzést nyújt a diákok számára küldetésorientált környezetben. A legtöbb Cornerstone munkatársnak mélyreható küldetéses tapasztalata van.

A Cornerstone Bible College-ban tanítunk embereket, hogy kommunikáljanak az evangéliumon kereszt-kulturálisan. Az általános bibliai és teológiai tanulmányok mellett hangsúlyt helyezünk a missziós témákra, az interkulturális kommunikációra és a más kultúrában való életre és munkára való felkészülésre. A képzés része a kollégium nemzetközi és interkulturális közösségében.

A Cornerstone egy interdenominacionális evangélikus Bibliaiskola. Határozottan állunk az alapvető evangélikus hiteken. Nyitottak vagyunk a vitákhoz és a véleménykülönbségekhez a másodlagos ügyekben, de igyekszünk elkerülni a vitákat és a szélsőségeket.

Az iskola létrejött és a WEC-International tulajdonát képezi (honlap), de számos missziós szervezetet, segélyszervezetet és egyházi missziót támogatunk.


A mi célunk

A Cornerstone célja kifejezése:


"Gyakorlati Biblia alapú missziós képzés a kultúrák között"


Eszközeink a bibliai, teológiai, missziógiai tanulmányok és a gyakorlati minisztériumok bevonásának egy programja egy nemzetközi közösségben.

Célunk, hogy lelkileg, szellemileg és erkölcsileg fejlesszük a tanulókat, és felruházzuk őket a Jézus Krisztus egyházának bővítésére és fejlődésére vonatkozó információkkal és készségekkel.


Hiszünk benne

 1. Egy Isten, teremtő és fenntartó minden dolog, amely örökre létezik három személyben: Atya, Fiú és Szentlélek.
 2. A mi Urunk Jézus Krisztus istene és emberiségének, szűz születésének és bűntelen életének, csodáinak, a keresztben való megalázó halálának, testes feltámadásának, az Atya jobb oldalára való felemelésének, közvetítői munkájának és a hatalom és a dicsőség visszatérése.
 3. A Szentlélek szolgálata, hogy életeket és szolgálatokat ruházzon át életre és felhatalmazásra.
 4. A Szentírás, mind az Ó-, mind az Újszövetség, mint eredetileg Isten adta, isteni ihletett, tévedhetetlen, teljesen megbízhatatlan, és a végső hatalom a hit és a magatartás minden területén.
 5. A bukás óta az egész emberiség bűnös és bűntudata, hogy minden ember Isten ítéletébe kerüljön.
 6. A megváltás a mi Urunk Jézus Krisztus vérén keresztül, és a Szentlélek által megújulva, mint az üdvösség szempontjából.
 7. A bűnös igazolása kizárólag Isten kegyelméből a Krisztusba vetett hit által.
 8. A halottak feltámadása: azok, akik Krisztusban élnek örök életre az Istennel, és akik Krisztuson kívül vannak, feltámadtak a végső ítélethez.
 9. Krisztus egysége minden hívőnek, aki alkotja az egyházat, a testét, amely az ő tanúja az egész világon.


Egy hely az Ön és családja számára!

Napjainkban a gyermekes párok alkotják a missziós jelöltek nagy százalékát. Cornerstone Bible College for Mission Training célja, hogy családbarát környezetet teremtsen a kollégiumban. Mi mindent megteszünk, hogy szolgáltatásokat és tanácsokat nyújtsunk a gyermekek hallgatóinak a családok tanulmányozásához és gondozásához.


A sarokkövek története

1947-ben a WEC International megalapította a Glasgow-i Missziós Képzési Főiskolát. Nagy szüksége volt egy olyan bibliai főiskolai képzésre, amelyet kifejezetten missziós jelöltek készítésére terveztek. Néhány évvel később egy második MTC-t nyitottak Ausztráliában, Tasmania-ban. A hetvenes évek végén a Glasgow MTC-nek le kellett záródnia a korlátozott szállás miatt. A WEC vezetője úgy döntött, hogy új helyet kell keresni Európa kontinensén. Az imádság és az egykori kolostor után, a hollandiai Beugenben, 1988-ban találták meg és vásárolták meg a volt kolostort. A kolostor két olyan katolikus nővérhez tartozott, akik sok éven át szolgálták a helyi közösséget. Mivel Julie Postel nővérei hallották, hogy a WEC hangsúlyozta az imádságot és a küldetést, örömmel adták el az ingatlant.


Az ausztrál MTC két párosa úttörő szerepet játszott az új "Euro MTC" -en, és sok kemény munkát vittek be, mielőtt az első diákok 1989 őszére érkeztek volna. Igazi hitvállalat és sok segítség és pénz sok váratlan forrásból származott.


1997-ben az iskola nevét Cornerstone - Interkulturális Tanulmányi Központra cserélték. 1998-ban a helyi általános iskola szomszédos épülete megüresedett és megvásárolta, növelte a teret az osztálytermek és a gyermekgondozási létesítmények számára.

Helyszínek

 • Beugen

  Hagelkruisstraat 19, 5835, Beugen

Kérdések