Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Bevezetés

Az iskola célja, hogy megtanítsa az embereket saját jövőjük kialakítására

Konyhaátalakításra tervezett intézet

Ez az az ötlet, amellyel három barcelonai tanár elkezdte megrajzolni a ma Culinary Institute of Barcelonanevű oktatási projektet, amely a 21. század konyháit és éttermeit vezető szakemberek képzésére szolgál.

MÁS KÉPZÉS SZAKEMBEREKNEK, AKIK NEM AKARNAK AZOK LENNI

Tudjuk, hogy egy olyan világban élünk, amely folyamatosan változtatja paradigmáját, új típusú, értékes megoldásokat nyújtani képes szakembereket igényel, amelyben kulcsfontosságú a technológia, a kreativitás és az innováció. Emiatt a digitális technika mekkájában, a Szilícium-völgyben alkalmazott oktatási modellt a nemzetközi gasztronómiára adaptáltuk. Ettől különbözünk.

Életed legjobb élménye

A Culinary Institute of Barcelona a multikulturalizmuson, a kreativitáson és az innováción alapuló egyedi és megismételhetetlen élményt nyújt Önnek.

Látomás

Változásból születünk, és folyamatosan változunk. A változás az evolúció szinonimája. És a képzésnek is ezt kell szolgálnia: növekedni és fejlődni.

A társadalom évek óta megszállottan hajlamos túlbecsülni a tudást. A frusztrációig ragaszkodik ahhoz, hogy nyomást gyakoroljon a fiatalokra tanulmányaik során anélkül, hogy értékeit, készségeit és attitűdjeit ápolná. És ez nagy hiba.

A hagyományos képzési központokban a hallgatókat nem azért értékelik, amiben igazán jók, hanem azért, amit elvárnak tőlük. Az olyan készségeket, mint a képzelőerő, a kreativitás, az ékesszólás, sőt az intelligencia (a kételkedő) is büntetik. Nem motiválják vagy képezik őket innovatívnak, hanem a múltból képezik a múltat, anélkül, hogy a jövőre gondolnának.

A CIB-nél megtanítunk fejlődni, megkérdőjelezni, elképzelni, új lehetőségeket keresni és megtalálni a nem éppen túl racionális, de abszolút érzelmes intellektusunk segítségével.

Többet tanítunk tenni, mint tudni. Arra tanítunk, hogy szeressünk és túléljünk, és ne fogadjuk el azt, ami már kialakult. Mert tudjuk, hogy ami megállapított, az mulandó, sőt sokszor helytelen is.

Megszállottan fejlesztjük tanítási eljárásainkat, hogy fiataljaink képesek legyenek felülkerekedni a változási forgatókönyveken, magukévá tegyék azokat, és teljesen könnyedén tudjanak alkalmazkodni az új körülményekhez. Igyekszünk megtanítani célokat kitűzni, követni és elérni, nem félni a hibáktól. Mert csak azok képesek igazán csodálatos dolgokra, akik hajlandók tévedni.

Ezért hoztuk létre a CIB-t. Csinálni.

Ferran Fisas

képzési modell

Módszertanunkat 6 tengelyre alapozzuk, amelyek lehetővé teszik a 21. század kihívásaival sikeresen megküzdeni képes vezetők képzését.

1. Kihívás alapú tanulás

Egy pedagógiai modell, amely:

 • Valós problémák elé állítja a tanulót, elősegíti átalakuló vezetői képességeik fejlesztését és versenyképesebbé teszi őket a mai világban.
 • Motivációt és sikerélményt generál.
 • Összeköti a tanulót a környezettel, így kézzelfogható érték keletkezik.
 • Kihívó tapasztalatokat kínál, amelyek fejlesztik a vállalkozói szellemet és az emberi érzéket.
 • Tapasztalati, együttműködésen alapuló és tudásintegráló.

2. Rugalmasság

Emiatt: a rugalmasság egy élő fogalom, amely minden létesítményünkben nyilvánvaló. Oktatási, aktív és dinamikus terek, amelyekben a hallgató áll a középpontban. És aztán:

Változnak az osztálytermeink. Olyan székekkel, amelyek nem csak székek, hanem egy mobil személyes munkaterület, amely alkalmazkodik az egyes tanulók és osztályok sajátosságaihoz.

Minden diákunk rendelkezik egy intelligens fordító PILOT fejhallgatóval, amely lehetővé teszi számukra, hogy anyanyelvükön beszéljenek és kövessék az órákat. Nincs vezeték vagy komplikáció.

Arra is jut idő, hogy a tanuló és osztálytársai önállóan dolgozzanak.

3. Inspiráló tanárok

Tudjuk, hogy bár az értelem tanít, az érzelmekből tanul az ember. Ezért minden tanárunk:

 • Szenvedélyesen éli meg a pedagógiai élményt, és ez meg is látszik.
 • Érdekli a tanuló, kihívást jelent, irányítja és elősegíti fejlődését.
 • Akadémikusként és tudományágában vezető szerepet tölt be, innovatív és kihasználja a technológia előnyeit.
 • Aktívan és formálisan vegyenek részt szakmai, üzleti, tudományos és társadalmi környezetükben.
 • Szoros kötelék fűzi a diákokhoz, jó példa, nyomot hagy bennük.

4. Emlékezetes élmény

Hallgatóink legalább egy évet nálunk töltenek és képzésük során megtapasztalják:

 • Globális, sokszínű és multikulturális tanuló közösség.
 • Tudományos és szakmai gyakorlatok a Campuson és azon kívül.
 • Diákfejlesztő tevékenységek, amelyek sokféle kihívást jelentenek, és ösztönzik a készségek fejlesztését.
 • Az általunk kínált 360º-os képzés rendszere, amelynek fő célja a siker 5

5. 360°-os edzés

Nem elégedünk meg azzal, hogy tudásszolgáltatók vagyunk, minden hallgatónk 360 fokos képzésben részesül.

Ismeretek: technológiai, termék- és kezelési ismeretek

Készségek: üzleti, más emberek és önmaguk irányításához.

Attitűdök: vezetői, szociális és szakmai.

Lehetőségek: a környezet és önmaguk felismerésére.

Mert a siker akkor következik be, amikor ez a négy kör összeér.

6. Hozzáférhetőség és átláthatóság

Hozzáférhetőség és átláthatóság minden típusú eszközön, például okostelefonokon vagy laptopokon

A CIB minden kommunikációja, a tanárok és a hallgatók között a nap 24 órájában elérhető és elérhető egész évben.

 • Személyes, csoportos és általános azonnali üzenetküldés.
 • Videók, hanganyagok és dokumentumok archívuma.
 • Videó és hang valós időben.
 • Ez egyszerű, ez a Facebook Workplace.

Több mint főzés: TANÍTJUK ALKOZNI

 • FELFEDEZÉS – Az elemzés látássá válik
 • TERVEZÉS – A vízió ötletté válik
 • TELJESÍTÉS – Az ötlet valósággá válik

A CIB-nél elkötelezettek vagyunk a tervezési gondolkodás mellett. Egy folyamat világos szakaszokkal és célokkal, amely a kreatív impulzus maximalizálására törekszik, és azt az eredmények generálása és innovatív termékek létrehozása felé irányítja. Az IDEO által kifejlesztett módszertan.

EGYÜTTMŰKÖDNI TANÍTUNK

A CIB-nél megtanítjuk diákjainknak a közös munka fontosságát céljaik elérése érdekében. Munkacsoportjaink nyolc főből állnak, különböző kulturális, földrajzi és nyelvi hatásokkal. Támogatjuk az interkulturalitást és a fogalmak, előírások és elfogultságok cseréjét, amelyek segítenek diákjainknak abban, hogy nyitottabbak és hajlandóbbak legyenek a változásra.

NÖVEKEDNI TANÍTUNK

A CIB-nél vezetőket hozunk létre. A vezető az, akit mások követnek, mert megbíznak benne. Emiatt neveljük diákjainkban azokat az értékeket és attitűdöket, amelyek nemcsak a saját, hanem a munkacsoportjaik életvitelét is segítik. Ehhez olyan készségeket biztosítunk számukra, amelyek az állandó változásokhoz való alkalmazkodást célozzák, olyanokat, amelyek lehetővé teszik számukra a teljes fejlődést, függetlenül a közelgő paradigmaváltásoktól. A változás főszereplőit hozzuk létre.

Campus jellemzői

A nemzetközi iskola célja, hogy élete legjobb formáló élménye legyen.

  Belépők

  Indítsa el a felvételi folyamatot

  1

  Válassza ki a programot

  Valamennyi programoldalunkon letölthet további információkat, további információkat kérhet, és akár egy tanácsadói hívást is egyeztethet személyes útmutatásért.

  2

  Küldje el felvételi kérelmét

  Ha elég magabiztosnak érzi magát, töltse ki a felvételi lapot. Ez az egyik legfontosabb lépés a továbblépéshez, önmaga pozicionálásához és a jelöltség következő lépéséhez. Szánjon időt arra, hogy világosan írja le, mit szeretne kifejezni.

  3

  Az Ön értékelő interjúja

  Ha lenyűgözött minket, akkor továbblép az értékelő interjú fázisába, amely online és az Ön számára megfelelő időpontban lesz. Ne feledje, hogy az interjú után körülbelül egy hónapja lesz a beiratkozási hónap formalizálására, így csak akkor tegye meg ezt a lépést, ha tudja, hogy elkötelezi magát. Ne siesd el; tegye meg a megfelelő pillanatban.

  4

  Felvételi bizottság

  A felvételi bizottság hetente egyszer ülésezik, és felülvizsgálja a jelentkezését. Elemezzük élettapasztalatát, vállalkozói jellegét, kreativitáshoz, innovációhoz való hozzáállását és tanítási modellünket.

  5

  Bejegyzés

  Az elfogadásról szóló értesítés kézhezvétele után ugyanazon hét péntekig kell visszaigazolnia a foglalást, és 14 napja van a regisztrációra. Ezzel elindul a CIberré válás útján.

  Rangsorok

  Az egyik legjobb iskola gasztronómiát tanulni: https://www.chefspencil.com/13-best-culinary-schools-in-the-world/

  Helyszínek

  • Barcelona

   Santander 49-51 08020 Barcelona Spain, 08020, Barcelona

  Kérdések