
Élelmiszer- és vendéglátás-menedzsment alkalmazott tudományos munkatársa (Campus)
Dallas, Amerikai Egyesült Államok
IDŐTARTAM
2 Years
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Jun 2025
TANDÍJ
USD 3000 / per semester
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
Bevezetés
Minden egyetemen kínálják
- Az ebben a díjprogramban részt vevő hallgatóknak meg kell felelniük a Texas Success Initiative (TSI) szabványainak és a tanfolyam előfeltételeinek.
- Az érettségihez szükséges kreditórák legalább 25%-át a Dallas College oktatásával teljesíti.
Képzési terv kódja: AAS.FOODHOSP.MGMT.20
Az Alkalmazott Tudományos Élelmiszer- és Vendéglátó-menedzsment szakos hallgatók alapvető és haladó készségeket, gyakorlatot és tapasztalatot biztosítanak a szakmai karrier felépítéséhez, mint az élelmiszeripari menedzser. Ez a képzési program felkészíti a hallgatókat arra, hogy tapasztalataik és készségeik fejlődésével fokozatosan felelősségteljesebb felügyeleti szerepkörökbe lépjenek. A képzési program részei a mélyreható felügyeleti és vezetési elmélet, a vendégszolgálat, valamint a gyakorlati ételkészítési gyakorlat. A gyakorlati munkatapasztalat és az akadémiai felkészültség is beletartozik ez a fokozatba, hogy olyan jól képzett szakembereket állítsanak elő, akik abban bíznak, hogy vezető szerepet töltenek be az élelmiszer- és vendéglátóiparban.
Minden CHEF, HAMG, IFWA, PSTR és RSTO tanfolyamot "C" vagy jobb minősítéssel kell teljesíteni. Ezt a díjat az Amerikai Kulináris Szövetség akkreditálta.
Minden felsőfokú főző- és cukrásztanfolyamra beiratkozott hallgatónak teljesítenie kell a CHEF 1305-öt „C” vagy jobb minősítéssel, és legalább élelmiszerkezelői bizonyítvánnyal, előnyben részesített ServSafe Food Manager bizonyítvánnyal vagy Texas Food Guard tanúsítvánnyal.
Tanterv
Félév 1
- CHEF 1305 Higiénia és biztonság+ (3 óra kredit)
- CHEF 1301 Alapvető ételkészítés+ (3)
- PSTR 1301 A sütés alapjai+ (3)
- RSTO 1304 étkező szolgáltatás (3)
- HAMG 1321 Bevezetés a vendéglátóiparba (3)
2. szemeszter
- RSTO 1313 vendéglátás felügyelete (3)
- RSTO 1325 beszerzés vendéglátóipari tevékenységekhez (3)
- RSTO 1306 létesítmények elrendezése és kialakítása (3)
- ++ Választható matematika (3)
- ENGL 1301, 1I. összetétel (3)
3. szemeszter
- RSTO 1380 szövetkezeti oktatás – éttermi, gasztronómiai és vendéglátóipari menedzsment/menedzser^ (3)
- HAMG 2307 vendéglátóipari marketing és értékesítés (3)
- RSTO 2301 Az élelmiszerek és italok ellenőrzésének alapelvei (3)
- +++Választható bölcsész/képzőművészet (3)
- SPCH 1311 Bevezetés a beszédkommunikációba VAGY (3)
- SPCH 1315 nyilvános beszéd VAGY (3)
- SPCH 1321 Üzleti és szakmai kommunikáció (3)
4. szemeszter
- RSTO 1301 Beverage Management (3)
- IFWA 1318 Táplálkozás a vendéglátóipari szakemberek számára (3)
- RSTO 2307 Catering (3)
- PSYC 2301 Általános pszichológia VAGY (3)
- SOCI 1301 Bevezetés a szociológiába (3)
- TRVM 1201 Vevői értékesítés és szolgáltatás (2)
- RSTO 1164 Practicum-Education – Étterem – Kulináris és vendéglátóipari menedzsment^ (3)
Minimum kötelező óra: 60
+A kurzusok az I. félévben 8 és 16 hetes félévben zajlanak.
++Matematika választható – az AAS Matematika alapbeállításai közül kell kiválasztani.
+++Bölcsészettudományi/Képzőművészeti Választható - az AAS Bölcsészettudományi/Képzőművészeti Alapbeállításai közül kell kiválasztani.
#PSTR 1301 és CHEF 1301 – A tanulóknak a 4. tanítási napig rendelkezniük kell Texas állam által elismert élelmiszerkezelői bizonyítvánnyal.
^ A hallgatók nem iratkozhatnak be egynél több külső tanulási kurzusra ugyanabban a félévben, beleértve az RSTO 1164 és RSTO 1380 kurzust.
MEGJEGYZÉS: Az ebbe a programba beiratkozó hallgatók, akik egy négyéves intézménybe kívánnak áttérni, konzultáljanak egy tanácsadóval vagy tanácsadóval az áthelyezési követelményekről és ezeknek a kurzusoknak az általuk választott négyéves intézménybe való átvihetőségéről.