Keystone logo
Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Bevezetés

Dean üzenete

Az egykori kancellár, prof. Charles Kao, akit 1991-ben alapították, más néven „száloptika atyjának” és a fizikai Nobel-díjasnak nevezték el. A Műszaki Kar világ vezető szakértőkből áll, akik tudományágaik élvonalában vannak és elkötelezettek oktatási és kutatási kiválóság.

A kar innovatív oktatást nyújt mérnöki hallgatóink számára. Jelenleg több mint 3800 hallgatóval és mesterképzéssel rendelkező hallgatókkal széles körű tudományos programokat kínálunk a mesterséges intelligencia területén: rendszerek és technológiák, orvosbiológiai mérnöki munka, számítástechnika, számítástechnika, elektronikus mérnöki munka, energia- és környezetmérnöki munka, pénzügyi technológia, információtechnika, matematika és információtechnika, mechanikai és automatizálási, valamint rendszermérnöki és műszaki menedzsment. A hallgatók tanulási tapasztalatainak gazdagítása érdekében különféle lehetőségeket kínálunk a hallgatók bevonására a tanulásba, például a gyakorlati tapasztalatokat, a mérnöki vállalkozói szellemet, a terepi utazásokat, a nemzetközi csereprogramot, az egyetemi hallgatók nyári kutatói szakmai gyakorlatát és elhelyezését.

A kar nemzetközileg elismert mérnöki kutatások kiválóságáért. Világszínvonalú laboratóriumaink és létesítményeink kiváló kutatások elvégzését teszik lehetővé. Szorosan együttműködünk a kormányzattal és az iparral új technológiák kifejlesztésén, hogy kielégítsük a társadalmi igényeket és javítsuk az emberiség minőségét. Körülbelül 25 évvel ezelőtt a CUHK úttörője volt Hongkong internetes infrastruktúrájának és fejlesztésének. Az a tény, hogy a mai hongkongi internetes forgalom több mint 80% -a továbbra is a CUHK kommunikációs eszközein halad keresztül, bizonyságot és örökségünket jelenti Hongkong úttörő és folyamatos hozzájárulásának. Manapság a mesterséges intelligencia (AI) kész arra, hogy életünk minden szempontját átalakítsa. Az induló SenseTime, az első Unicorn HK-ban, óriási sikere rávilágít vezetői pozíciónkra az AI területén. A mérnöki nemzetközi rangsorban a világ legjobbjai között vagyunk. A Reuters éppen a CUHK-t nevezte Hongkong leginnovatívabb egyetemének.

Az ipari forradalom és az információs kor megváltoztatta a történelem menetét. A mérnökök növekvő felelősséget vállalnak az emberiség fejlesztése iránt. Most a „negyedik ipari forradalom” szélén vagyunk, összeolvasztva a fizikai, a digitális és a biológiai világot. A tárgyak internete, a mesterséges intelligencia, a robotika, az adattudomány, a biotechnológia, az anyaggyártás, a mikroelektronika, az autonóm járművek, a fejlett gyártás és a nanotechnológia konvergenciája arra szolgál, hogy megzavarja a modern élet minden iparát és minden szempontját. A CUHK Engineeringnek együtt kell működnie más karokkal, hogy kulcsszerepet játsszon a negyedik ipari forradalom kialakításában. Az elkövetkező években tovább erősítjük oktatási és kutatási kiválóságunkat, valamint reagálunk a világ előtt álló nagy kihívásokra.

Megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem volt a CUHK Mérnöki Karának dékánjává válni. Várom, hogy nagyon tehetséges kollégákkal dolgozzunk együtt a kutatás és az oktatás folyamatos kiválóságáért, amelyek hozzájárulnak Hongkonghoz, Kínához és a világhoz.

Mérnöki dékán

Martin DF Wong professzor (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li számítógépes és műszaki professzor

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Kar Misszió

Mérnöki Kar

A Műszaki Karot 1991-ben Sir Charles Kao professzor, a CUHK volt alelnöke és a száloptikai kommunikáció keresztapja alapította. Ez a csúcstechnológiájú kutatás és technológiaátadás központja, valamint hatékony mérnöki tanulóhely. Erős professzori kontingense többek között a Kínai Tudományos Akadémia akadémikusaitól, az IEEE Fellows-tól és az első kínai tudóstól áll, aki elnyerte a rangos Turing-díjat. A hallgatók megbízható mérnöki oktatást kapnak a szigorú mérnöki diplomát és más tanulmányi programokat, valamint a legmodernebb létesítményeket nyújtva. A gazdag hallgatói élet, a bőséges csereprogramok és a gyakorlati munkavégzési lehetőségek együttesen hozzáadott értéket jelentenek az oktatáshoz, és óriási karrierlehetőségeket nyitnak meg Hongkongban és a világban a mérnöki diplomások számára.

A kar küldetése

A Mérnöki Kar elkötelezett a mérnöki jövőbeli vezetők oktatása, a modern technológia határain keresztüli tudáskeresés és a technológia társadalmi és emberi igények kielégítése érdekében történő alkalmazásának iránt.

133379_CUCampus2013-3.jpg

megbecsül

Világszínvonalú kutatók

35 IEEE munkatárs, amerikai NAE tag, CAE tagok stb.

Kiváló hallgatói eredmények

A Microsoft Research Asia ösztöndíj, a Google PhD ösztöndíj, a Google Ang Borg emlékművészeti ösztöndíj, az IBM PhD ösztöndíj nyertesei

Élénk kutatási környezet

133376_entrance_1_high.jpg

Miért a CUHK?

 • Hongkong legnagyobb campus (137,3 hektár)
 • A Hong Kong Science Park mellett található
 • A Reuters Asia leginnovatívabb egyetemei: 1. hely Hongkongban 2016 - 2019 között
 • ARWU Legjobb Egyetemek Nagy-Kínában: 1. Hongkongban, 3. Nagy-Kínában
 • A QS World University rangja: 10. Ázsiában, 46. világszerte
 • A QS World University rangsorolása 2019 szerint: 23 alany szerepelt a világ 50 legjobbak között
 • A Times Higher Education Rankings: 7. Ázsiában, 57. világszerte

Helyszínek

 • Ma Liu Shui

  Ma Liu Shui, Hongkong

Programok

  Az intézmény a következőket is kínálja:

  Kérdések