Diploma a Culinary Management
Fanshawe College
Kulcs információ
Campus helye
London, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 9 611 *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* 591,29 USD / táv: teljes díj kanadai hallgatók számára. 2 749,56 USD / futamidő: teljes díj a nemzetközi hallgatók számára szakonként. A 2020/21-es év tényleges költségeit még mindig meghatározzák
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Nem mi vagyunk az átlagos kulináris iskolád
Úgy gondoljuk, hogy minden séf megérdemel egy olyan minőségi oktatást, amely változatos készségeket biztosít, amelyek megnyitják az ajtókat a végtelen karrierlehetőségekhez. A Fanshawe kulináris iskolájában mindent elkészítünk, amire szüksége lehet az iparág sikerességéhez - ha a cél az, hogy a legfinomabb étteremkonyhákban dolgozzon, élelmiszer-teherautót birtokolja vagy vendéglátó-ipari vállalkozást indítson, a Fanshawe biztosítja a szükséges képzést. !
A Kulináris Menedzsment diploma programjában tanított tanfolyamok tartalmazzák az élelmiszer-előállítás alapjait, a főzési stílusok széles skáláját és még sok minden mást. Megtudhatja az étkezési kultúrát, az italok keverésének elméletét és történetét, valamint a bor történetét és az élelemhez való párosítását. Még az edzés részeként megtanulja a konyhamenedzsment, a finom étkezés és a vendéglátás színét is.
A program jellemzői:
- A program két helyszínen kínálható - alkalmazza azt, amelyik a legjobban megfelel:
- A Fanshawe kulináris iskolájában szállítják, London belvárosának szívében, Ontarioban, az ipari partnerek és a jövőbeli munkáltatók közelében
- Szállítják az Ontario Grand Oakwood üdülőhelyen (Ontario, a Clinton oldalunkon keresztül) a Huron-tó partján, egy olyan közösségben, amely a strandjaira, a rekreációjára, a turizmusára és egyebekre ismert.
- Szerezzen gyakorlati, gyakorlati konyhai képzést:
- A Fanshawe tanári étteremben, a The Chef's Table a Fanshawe College ban található, London belvárosában
- Miközben a teljes működőképes, egész évben működő Oakwood Resort konyhájában a helyszínen élnek és dolgoznak Grand Bend-ben
- A program magában foglal egy 5 hetes szakmai gyakorlatot az iparban
- Korszerű létesítmény sütő- és kulináris laboratóriumokkal, a legújabb felszereléssel
- Szerezzen nagy mennyiségű főzési tapasztalatot azáltal, hogy a tanév folyamán tanórán kívüli jótékonysági eseményeken vesz részt
- Díjnyertes hallgatók az éves versenyekben való részvételből mind helyi, mind országos szinten
- Nemzetközi kirándulási lehetőség edzéshez világhírű szakácsokkal Olaszországban vagy Svájcban
- Toborzási megálló a kulináris ipar főbb szereplőinek, akik évente érkeznek Fanshawébe, hogy megbeszéljék a hallgatókat
- Lehetőség a WSET és a Prud'homme Beer minősítések megszerzésére
- Lehetőség, hogy továbbtanulás révén Pathways más Fanshawe programokat, beleértve Artisanal Culinary Arts, Nutrition és Élelmiszer Services Management és sütés és péksütemények Arts Management
Egyéb információk
A program végzősei folytathatják tanulmányaikat az alábbi oklevelek egyikén:
- Sütőipari és cukrászsütemény menedzsment.
- Táplálkozás és vendéglátás.
- A program végzősei szintén jogosultak az Artisanal Culinary Arts Graduate programra történő jelentkezésre.
Program Pathways
A program végzősei folytathatják tanulmányaikat a következő programok egyikén:
- Sütőipari és cukrászsütemény menedzsment
- Táplálkozás és vendéglátás
A program végzősei szintén jogosultak az Artisanal Culinary Arts posztgraduális programra történő jelentkezésre
Tanulási eredmények
A végzős megbízhatóan bizonyította, hogy képes:
- Biztosítson fejlett kulináris tervezést, elkészítést és bemutatást különféle vendéglátó-ipari környezetekben, számos klasszikus és kortárs technika felhasználásával.
- Alkalmazza az alapvető és a fejlett ételeket és a sütőipari tudományokat az ételkészítésben, hogy elkészítse a kívánt végterméket.
- Hozzájárulás másoknak a jól karbantartott konyhai környezet biztosításához, valamint a káros baktériumoktól vagy más szennyeződés-mentes élelmiszerek és italok kiszolgálásához, valamint az egészség, biztonság, szennyvízkezelés és az élelmiszer-kezelési előírások betartásának figyelemmel kíséréséhez.
- Az egészséges munkaterületek, a felelős konyhakezelés és az erőforrások hatékony felhasználásának elősegítése érdekében biztosítsa a konyha biztonságos működését és az ételek elkészítésének minden szempontját.
- Készítsen olyan menüket, amelyek tükrözik a táplálkozás és az élelmiszer-összetevők ismereteit, előmozdítják az általános egészséget és jólétet, reagálnak a táplálkozási igények és preferenciák sokféleségére, és szükség esetén foglalkoznak a speciális étrend, az élelmiszer-allergia és az intolerancia módosításaival.
- Alkalmazza az üzleti elveket és az iparág elismert költségszámítási és ellenőrzési gyakorlatait az élelmiszer-szolgáltatási műveletekre az adóügyi szempontból felelősségteljes művelet irányítása és előmozdítása érdekében.
- Alkalmazza a fenntarthatóság *, az etikus és helyi élelmiszer-beszerzés, valamint az élelmezésbiztonság ismereteit az ételkészítésre és a konyhai menedzsmentre, felismerve az élelmiszer-előállításra, a fogyasztók választására és az élelmiszer-ipari iparág működésére gyakorolt lehetséges hatásokat.
- Válassza ki és használja a technológiát, beleértve a kortárs konyhai berendezéseket, az élelmiszer-előállításhoz és promócióhoz.
- Hatékony szerepet töltsön be egy étel- és italkészítő és -szolgáltató csoport tagjaként, és öngazdálkodási és interperszonális készségek alkalmazásával járuljon hozzá az étkezési művelet sikeréhez.
- Fejlessze ki a folyamatos személyes és szakmai tanulás stratégiáit annak érdekében, hogy biztosítsa a pénzváltást és az azokkal való reagálást az új vendéglátóiparban felmerülő kulináris technikákkal, rendeletekkel és gyakorlatokkal szemben.
- Hozzájárulás az élelmiszer-ipari vállalkozás sikeres működését elősegítő marketing stratégiák kidolgozásához.
- Hozzájárulás a különféle élelmi és italműveletek üzleti menedzsmentjéhez egy vonzó munkakörnyezet előmozdítása érdekében, amely tükrözi a szolgáltatás kiválóságát.
Tanfolyamok
1. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-1113 ételkészítés
- SFTY-1067 Élelmiszer-biztonság, intelligens tálalás és elsősegély
- BAKE-1021 Bake Practical 1
- BAKE-1002 sütőelmélet
- DEVL-1049 karrier előkészítés
- WRIT-1042 Ok és írás 1-Turizmus / Vendéglátás
- MATH-1210 Matematika a vendégszeretetért
- FDMG-1114 étteremgyártás 1
2. szint
Általános oktatás - Vegyen részt 3 kredit általános képzésben.
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-3043 2. ételkészítés
- FDMG-3044 Garde Manger
- FDMG-1064 Beszerzés és menütervezés
- COMM-3080 idegenforgalmi és vendéglátási bizottság
- FDMG-1104 Kulináris alapismeretek
- NUTR-1018 táplálkozási bevezető
- FDMG-1039 étkezés a professzionális siker érdekében
3. szint - Külső munka
A következő kötelező kurzusok:
- FDMG-3001 Externship 1
4. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- ENTP-3001 vállalkozói szellem
- FDMG-5003 élelmiszeripari létesítmény tervezése
- HOSP-3007 számok a vendéglátáshoz
- FDMG-3038 Élelmiszer- és bordinamika
- FDMG-3046 kézműves konyha
5. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- MGMT-3012 menedzsment technikák
- PLAN-5001 A fő esemény
- FDMG-5019 Culinary Knowledge-Adv
- FDMG-3045 kortárs konyha
- FDMG-5022 séfasztal
- BEVR-1005 sörök, szeszes italok, történelem és kultúra
További követelmény
Vegyen részt a következő kötelező tanfolyamokon - Általában a 4. és az 5. szinten
- BAKE-3010 kávézó gyártás
- FDMG-3047 étteremgyártás 2
Általános oktatás - választható
- Vegye 3 általános iskolai kredit - Általában a 2. szinten
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 21 kredit teljesítését kell teljesíteniük a programban a Fanshawe College hogy megfeleljenek a program tartózkodási helyének követelményeinek, és elvégezzék a programot. Marcus Herzberg / Pexels
Felvételi követelmények
- OSSD tanfolyamok a College (C), Egyetem (U), Egyetem / Főiskola (M), vagy az Open (O) stream:
- 12-es fokozatú angol (C) vagy (U)
- Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
- Akadémiai és karrier belépési bizonyítvány (ACE)
vagy
- Ontario középiskolai egyenértékűségi igazolás (GED) és :
- Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
- Érett jelentkező, aki áll a fentiekben előírt kurzusokon
Jegyzet:
* Azon pályázók, akik nem rendelkeznek a szükséges matematikával, továbbra is megszerezhetik a felvételi jogosultságot a megfelelő előzetes frissítés elvégzésével.
Angol nyelvi követelmények
Azoknak a pályázóknak, akiknek az első nyelve nem angol, az alábbi módszerek egyikével kell bizonyítani az angol nyelvtudást:
- 12. osztályú főiskola vagy egyetemi adatfolyam angol nyelvű hitele Ontario középiskolából vagy azzal egyenértékű, a program belépési feltételeitől függően
- Angol mint idegen nyelv vizsgálata (TOEFL), legalább 79 ponttal az Internet-alapú teszt (iBT) tesztjeként, az elmúlt két év teszteredményeivel
- Nemzetközi angol nyelvvizsgáló rendszer (IELTS) Akadémiai teszt, amelynek teljes pontszáma 6,0, a négy sáv egyikében sem kevesebb, mint 5,5, a teszt eredményei az elmúlt két évben
- Kanadai Akadémiai Angol Nyelv (CAEL) teszt, melynek összpontszáma 60, a négy sáv bármelyikében 50-nél kevesebb pontszámot kapott, az elmúlt két évben pedig a teszt eredményei
- Pearson Test of English Academic (PTE) legalább 53 ponttal, az elmúlt két évben a teszt eredményekkel
- A Cambridge-i angol teszt (FCE / CAE / CPE), amely a 169-es Cambridge-i angol skála összpontszámával rendelkezik, 162 nyelv alatti nyelvi készség nélkül, a vizsgálati eredmények az elmúlt két évben
- Egy angol nyelvértékelés (ELE) a Fanshawe College nál, a teszt összes szakaszában legalább 70% -os pontszámmal, az elmúlt két évben végzett vizsgálati eredményekkel
- Fanshawe College ESL4 / GAP5 diákok: minimálisan 80% ESL4 / GAP5 8. szinten, 75% ESL4 / GAP5 9. szinten, vagy 70% ESL4 / GAP5 10. szinten
Ajánlott tudományos előkészítés
- 11. fokozatú élelmiszer és kultúra (M)
- 12. fokozatú táplálkozás és egészség (C)
- 11. osztály Információs és kommunikációs technológia: a digitális környezet (O) vagy 12. osztály Információs és kommunikációs technológia: multimédiás megoldások (C)
- Bármely 11. vagy 12. fokozatú vállalkozói tevékenység (C) vagy (O)
- 11. és 12. fokozatú vendéglátás és turizmus (C)
- Akadémiai és karrier-belépési bizonyítvány (ACE): Üzleti vagy műszaki matematika és számítógépes készségek
Ajánlott személyes előkészítés
- Élvezze az érdeklődést az élelmiszer-előkészítés és a szolgáltatás iránt az éttermek és szállodák látogatásával szemben
- Érdeklődési kör kialakítása más országok élelmiszerekkel és szokásaival szemben
- Fejlesztési képességek fejlesztése
- Az a személy, aki belép a vendéglátás területére, felelősségteljes, személyesen kezelhető, és a kihívásokkal teli iparágban dolgozó emberekkel kell dolgoznia.
- A vendéglátóiparban a foglalkoztatás hasznos lenne
Fejlett állás
A pályázók a korábbi tanulmányi eredmények alapján egy másik intézménynél és / vagy az előzetes tanulási értékelésen és elismerésen (PLAR) jelentkezhetnek. A haladó állások a pályázót a program második vagy magasabb szintjére való közvetlen belépésre jogosítják.
A pályázó kiválasztási kritériumai
Ha a jogosult pályázók száma meghaladja a programban rendelkezésre álló helyeket, a pályázó kiválasztási kritériumai:
- Preferencia az Ontario állandó lakosai számára.
- A pályázat kézhezvétele február 1-jéig (e dátumot követően a Fanshawe College a jelentkezőket az érkezési sorrendben fogja megvizsgálni, amíg a program megtelik).
- A felvételi követelmények teljesítése.
A felvétel utáni követelmények
- Érvényes biztonságos élelmiszerkezelői tanúsítvány
- Érvényes intelligens kiszolgálási tanúsítvány
- Érvényes elsősegélynyújtási / CPR tanúsítvány
Karrierlehetőségek
A diplomások arra számíthatnak, hogy különféle szintű szakácsokként fognak munkát találni, különféle vendéglátó-ipari környezetekben. A képzés a vendéglátóiparban és / vagy a séf / élelmezési szolgálat menedzserében önfoglalkoztatás lehetőségét is eredményezheti.
Belépők
Tanterv
Tanfolyamok
1. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-1113 ---- Ételkészítés 1
- BAKE-1021 ---- Gyakorlati sütés 1
- BAKE-1002 ---- Bake Theory
- DEVL-1049 ---- Karrier előkészítés
- WRIT-1042 ---- Ok és írás 1-Turizmus/vendéglátás
- FDMG-1104 ---- Alapvető kulináris ismeretek
- FDMG-1114 ---- Éttermi gyártás 1
2. szint
Általános oktatás - Vegyen részt egy 3 kredites általános oktatás választható kurzuson.
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-3043 ---- Ételkészítés 2
- FDMG-3044 ---- Garde Manger
- FDMG-1064 ---- Beszerzés és menütervezés
- COMM-3080 ---- Comm for Tourism & Hospitality
- MATH-1210 ---- Matematika a vendéglátásért
- NUTR-1018 ---- Táplálkozás-Intro
- ANTH-1012 ---- Kulturális antropológia
3. szint – Externship
Végezze el a következő kötelező tanfolyamot:
- FDMG-3001 ---- Szakmai gyakorlat 1
4. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- ENTP-3006 ---- Kulináris vállalkozás
- FDMG-5003 ---- Élelmiszer létesítmény tervezése
- HOSP-3007 ---- Vendéglátás számai
- BEVR-3011 ---- Borok
- FDMG-3046 ---- Kézműves konyha
5. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- MGMT-3012 ---- Menedzsment technikák
- FDMG-5019 ---- Kulináris ismeretek-Adv
- FDMG-3045 ---- Kortárs konyha
- FDMG-5022 ---- Szakácsasztal
- BEVR-1005 ---- Sörök, szeszes italok Történelem és kultúra
Add'l követelmény
Vegyen részt az alábbi kötelező tanfolyamokon:
Általában 4. és 5. szinten veszik fel
- BAKE-3010 ---- Cafe gyártás
- FDMG-3047 ---- Éttermi gyártás 2
Általános oktatás - Választható tárgyak
Szerezzen 3 általános oktatási kreditet – általában 2. szinten
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 20 kreditet kell teljesíteniük ebben a programban a Fanshawe College címen, hogy megfeleljenek a program tartózkodási helyére vonatkozó követelménynek, és elvégezzék ezt a programot
Képtár
A program eredménye
A végzett hallgató megbízhatóan bizonyította, hogy képes:
- alapvető kulináris tervezést, előkészítést és prezentációt biztosítanak különféle vendéglátói környezetekben.
- az alapvető és haladó* élelmiszer- és sütési elméleteket és más kapcsolódó elméleteket az ételkészítés minden aspektusára alkalmazni.
- hozzájárul az egészséges, biztonságos és jól karbantartott konyhai környezet biztosításához, valamint a káros baktériumoktól és egyéb szennyeződésektől mentes élelmiszer- és italtermékek kiszolgálásához.
- igény szerint alkalmazza a konyhagazdálkodási technikák ismereteit a működési célok és a felelős erőforrás-felhasználás támogatása érdekében.
- az alapvető táplálkozási elveket az élelmiszer-termelés minden területén alkalmazni.
- hatékonyan teljesíteni egy étel- és italkészítő és -szolgáltató csapat tagjaként.
- költségszabályozási technikákat alkalmazni az élelmiszer-szolgáltatási műveletekre.
- alkalmazza az önmenedzselési és interperszonális készségeket, hogy javítsa a teljesítményt alkalmazottként és csapattagként, és hozzájáruljon az élelmiszer-szolgáltatás sikeréhez.
- folyamatos személyes szakmai fejlődési stratégiákat és terveket dolgoz ki a vendéglátói környezet kulináris, vezetői és irányítási készségeinek fejlesztésére.
Karrierlehetőségek
A Fanshawe kulináris menedzsment programján végzettek számíthatnak arra, hogy különféle szinteken szakácsként helyezkednek el a legkülönfélébb étkeztetési környezetekben helyi, tartományi, országos és nemzetközi szinten. A program során nyújtott képzés végül karrierlehetőségekhez vezethet, beleértve:
- sous chef
- Ügyvezető szakács
- személyes szakács
- vállalati szakács
- táplálkozási szakács
- termékfejlesztő szakács
- étel stylist
- étkeztetési eladó
- élelmező
- étel és ital igazgatója
- konyhavezető
- vendéglátóipari vezető
- vállalkozó
- élelmezésvezető
Íme néhány példa a karrierlehetőségekre a Fanshawe kulináris menedzsment programjában végzett hallgatók számára:
Sous Chef
Segítse a főszakácsot az adminisztratív feladatokban, és felügyeli a konyhai brigádot. Készítsen hozzávalókat és főzzön ételeket különféle kereskedelmi konyhai környezetben.
Szakács menedzser
Kezelje, képezze és felügyelje a személyzetet, miközben motiváló munkakörnyezetet teremt.
Főkonyhaszakács
Felügyeli a konyhai személyzet tevékenységét, beleértve az étlapkészítést és a minőség-ellenőrzés fenntartását a sikeres étkezés érdekében.
Tanulói beszámolók
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Kulináris készségek
- Belleville, Kanada
- Toronto, Kanada + 1 több
Tanúsítvány sütési ismeretekben
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Felsőfokú kulináris művészeti bizonyítvány
- Dawson Creek, Kanada