Keystone logo
© TESS
FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

Bevezetés

FERRANDI Paris egy vendéglátó iskola, a Conférence des grandes écoles (CGE) tagja, amely a gasztronómia és vendéglátás elitjét képezi a megújulás szereplőivé Franciaországban és külföldön. FERRANDI Paris 100 éve jött létre, felsőoktatási intézményként ( EGSZB) a CCI Paris Ile-de-France Education tagja.

Az iskolában több generáció neves szakácsok és kulináris és vendéglátói menedzserek dolgoznak, akik jellegzetes kulináris munkáikról és innovációs tehetségükről ismertek.

A mindenhol és mindenkor kiválóságáról elismert iskola képzéseket kínál az alapok elsajátítására, az innovációs képességre, a vezetői és vállalkozói készségek elsajátítására, valamint a valós élethelyzetekben történő gyakorlásra:

FERRANDI Paris több, mint egy iskola, a felfedezések, az inspiráció és a cserék tere , amely ötvözi a konyhát, a menedzsmentet, a művészetet, a tudományt, a technológiát és az innovációt. A szektor legnagyobb neveit egyesíti a vendéglátóipar megújulásának és a kulináris kreativitás kihívásai körül.

A francia vendéglátás zászlóvivője, az Idegenforgalmi Osztályközi Tanács, az Atout France Stratégiai Bizottság és a Idegenforgalmi Kiválósági Konferencia tagja, az iskola minden évben vonzza a diákokat a világ minden tájáról.

Missions

A megújulás szereplőinek képzése a gasztronómiában és vendéglátásban

 • Megbízható, átfogó és elismert képzési kurzusokat kínál a gasztronómia és vendéglátás minden szakmája számára, hogy az ágazat igényeinek megfelelő, testreszabott megoldásokat kínálhasson
 • Kísérje az átalakulást az új fogyasztási minták, a digitalizáció, a műszaki és szabályozási fejlesztések, valamint az új vezetői gyakorlatok tükrében.
 • Hozzájáruljon a vendéglátó-vendéglátás szakembereinek vállalkozói sikeréhez, valamint azoknak, akik tökéletesíteni szeretnék tudásukat vagy pályát szeretnének váltani.

Tápláld az ambíciókat

 • A hagyományt és az innovációt ötvöző egyedülálló szakértelmünk mellett adjuk át diákjainknak és tanulóinknak a kiválóság ízét.
 • Elősegíti a tanítást és a gondolkodásmódot, amely serkenti a szigorúságot, a kíváncsiságot, a merészséget és az innovációs vágyat
 • Azonosítsa és bátorítsa a tehetségeket, hogy minden személy gazdag és inspiráló tanulási tapasztalatot kapjon egyénileg és kollektíven is, hogy bízzon képességeiben, és a legjobb döntéseket hozza meg karrierje szempontjából.

Védje meg és ossza meg kulturális örökségünket

Kulturális örökségünk részét képező francia kulináris és vendéglátói ismeretek terjesztése új szakmaválasztási inspiráció és új tehetségek felnevelése érdekében.

értékek

FERRANDI Paris egyedi tanfolyamokat és támogatást kínál

Minden végzett hallgatónk kívánatos jelölt a cégek számára: műszakilag hibátlan, felelősségteljes, képes csapatban dolgozni és új, kreatív, nagy hatású javaslatokat megvalósítani.

Oktatásunk 6 kulcsfontosságú érték köré épül fel:

 • Magas színvonal az üzemanyag-ambícióval szemben
 • Kreativitás a kódok megkérdőjelezéséhez, kezdeményezések vezetéséhez és a kitűnéshez
 • Nagylelkűség a bizalom növelésére, a siker hajtóereje
 • Vidámság a cserék és a csapatszellem ösztönzésére
 • Felelősség, hogy vállaljuk a fenntartható fejlődés kihívásait szakmáinkban
 • Integritás minden nyereséget újra befektetünk hallgatók és szakmunkástanulók képzésébe történelmi küldetésünknek megfelelően, a köz szolgálatában.

Kiválóság, minden területen és mindenkor

 • Palotákban, életmód szállodákban, Michelin-csillagos éttermekben, bisztronómiában és étkeztetésben
 • Minőségi főzésben és szálláson
 • Az emberek és a környezet tiszteletében

Egy iskola, amely nyitott a sokszínűségre

Szeretettel várjuk a világ minden tájáról érkező, változatos hátterű fiatal diákokat, akik szakképzettséget, vendéglátás-menedzsmentet, szolgáltatást és asztali művészetet kínálnak, valamint olyan szakembereket fogadnak, akik készségeik tökéletesítésére vagy pályaváltásra törekszenek.

Ami számít, az Ön szenvedélye az igényes szakmák iránt, amelyekre képzést nyújtunk, kíváncsisága és kitartása.

Statisztika

 • Nemzetközi diákok:

  8%

 • 0
 • Hallgató/oktató arány:

  12 1-hez

Campus jellemzői

Párizsi Campus

Párizs, amely világszerte vezető úti cél az üzleti és szabadidős utazók számára, FERRANDI Paris történelmi otthona, az Île-de-France régió szívében, közel 2500 minősített szállodával és 2300 étteremmel.

A Montparnasse és a Saint-Germain-des-Prés kerület szívében

25000 nm-es tantermek és laborok a történelmi Ferrandi Campusban
Egy Campus Párizs szívében, a leghíresebb helyek közelében; éttermek és műemlékek
A francia konyha, cukrászda és pedagógia szakemberei által tervezett program

Dijon Campus

Dijon, a közép-kelet-franciaországi Burgundia-Franche-Comté régió fővárosa, kiváló kulturális célpont. A hivatalosan a "Művészet és Történelem Városaként" elismert hatalmas, 97 hektáros védett területtel rendelkezik.

FERRANDI Paris , Dijon campus, egyedülálló és modern épület a város szívében

Burgundiában, közvetlenül a híres Dijon város szíve mellett, és 1 km-re a szőlőültetvényektől, vadonatúj campusunk az új Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin része.

Saint-Gratien Campus

A Montmorency-völgy kapujában, Párizstól tizenegy kilométerre északra található Saint-Gratien közel van a magas gazdasági aktivitású területekhez.

A Saint-Gratien Campus, 5000 m²-es korszerű műszaki berendezések

A 2014-ben a CCI Paris Ile de France által épített Saint-Gratien campus 5000 m² területű, és a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt. Az épület a High Environmental Quality (HEQ) megközelítés része, alacsony energiafogyasztású épület címkével.

  Belépők

  FERRANDI Paris számos, teljes mértékben angol nyelven oktatott programot kínál nemzetközi hallgatók számára mind a vendéglátás menedzsment, mind a kulináris művészet területén.

  1. lépés – Online jelentkezés

  Kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot weboldalunk „Jelentkezzen itt” rovatában, amely ide kattintva érhető el:

  • A legmagasabb végzettség másolata
  • Útlevél másolat
  • Önéletrajz
  • Motivációs levél
  • Referencia levél (ha van)
  • Bármely megszerzett kulináris bizonyítvány vagy végzettség másolata (ha van)
  • A jelentkezési díj befizetését igazoló bizonylat (ha van)
  • Folyékony angol nyelvtudás igazolása (nem kötelező, de ajánlott)

  Felhívjuk figyelmét, hogy FERRANDI Paris nemzetközi kulináris művészeti programjában való részvételhez legalább 18 évesnek kell lennie a program kezdetéig.

  A dokumentumokat hivatalos fordítónak kell lefordítania angolra. Másolatokat elfogadunk, de kérhető eredeti dokumentumok is.

  A jelentkezés elküldése után megerősítő e-mailt kap, és a felvételi csapatunk felülvizsgálja a fájlt.

  2. lépés – Kiválasztási interjú (programtól függően)

  Az intenzív és haladó szakmai programok minősített jelöltjeit 20-30 perces online kiválasztási interjúra hívják egy felvételi tisztviselővel.
  A találkozó célja, hogy jobban megértsük a jelölt hátterét, karriercéljait és motivációját, hogy csatlakozzon FERRANDI Paris hoz.
  Felhívjuk figyelmét, hogy a haladó programban részt vevő jelentkezőknek az interjú során technikai kérdéseket is feltesznek a jelentkezett program területére (francia cukrászsütemény vagy francia konyha). Ez azért fontos, mert a program olyan tapasztalt szakembereknek szól, akik már elsajátították az alapvető technikákat.

  3. lépés – Felvételi zsűri

  Minden héten tartunk felvételi zsűrit. A Felvételi Bizottság összeül, hogy részletesen megvizsgálja jelentkezését, valamint a kiválasztási interjúról kapott visszajelzést. Megvizsgáljuk jelentkezésének minden formális vonatkozását, beleértve a tudományos hátterét, szakmai tapasztalatát és nemzetközi kilétét, valamint egy motivációs levelet és adott esetben egy ajánlólevelet.

  4. lépés – Döntés a felvételről

  A döntéseket szinte minden héten meghozzák, és a jelölteket a felvételi zsűritől számított 48 órán belül értesítik. Felvételi képviselőink e-mailben, hivatalos levélben értesítik Önt az eredményekről. Pozitív eredmény esetén a pályázók a hivatalos felvételi levél mellett egy dokumentumot is kapnak a beiratkozás következő lépéseiről.

  Vízumkövetelmények

  EU-diákok

  Az EU állampolgárai, valamint Liechtenstein, Norvégia, Izland, Svédország és Svájc állampolgárai nem igényelnek vízumot.

  Nem uniós diákok

  Az összes többi ország állampolgárainak 12 hónapos Visa Long Séjour – Titre de Séjour étudiant (VLS-TS) (hosszú távú hallgatói vízumot) kell igényelniük egy francia konzulátuson, nagykövetségen vagy a Campus France irodában. Ez azt is lehetővé teszi, hogy Franciaországban dolgozzon.

  Fontos jegyzetek

  • Nem tartózkodhat Franciaországban egy másik EU-ország számára kiállított tartózkodási VISA-val
  • Ha Ön egy másik EU-országban érvényes VISA-val (diák vagy egyéb) rendelkezik, ez nem vonatkozik a franciaországi tartózkodására; franciaországi VLS-TS-t kell igényelnie

  (6-12 hónapig érvényes vízummal rendelkezik, amelyet Franciaországba érkezéskor érvényesítenie kell.)

  • Ha Ön jelenleg olyan országban él, amelyben nem rendelkezik hivatalos állampolgársággal, előfordulhat, hogy ebből az országból nem lehet vízumot igényelni, vissza kell térnie az állampolgársága szerinti országba a kérelem benyújtásához.
  • Ha Ön kísérő házastárs vagy bármilyen más státusszal rendelkezik Franciaországban, kérjük, ellenőrizze a FERRANDI-nál és/vagy az Önhöz legközelebbi francia hatóságoknál, hogy jogosult-e tanulmányokra és cégen belüli szakmai gyakorlatra.
  • A vízumköteles résztvevőket felkérik, hogy a lehető leghamarabb lépjenek kapcsolatba a hozzájuk legközelebbi francia konzulátussal vagy Campus France Bureau-val, hogy tájékozódjanak a jelentkezési feltételekről. A követelmények és a feldolgozási idők országonként eltérőek, ezért ügyeljen arra, hogy ezt időben intézze.
  • Be kell mutatnia egy beiratkozási igazolást (az „igazolás”, amelyet a belépőcsomag tartalmaz, valamint a személyi igazolványára, pénzügyi helyzetére stb. vonatkozó egyéb dokumentumokat. Egyéb dokumentumokat is kérhet a FERRANDI-tól (például nyugtát a felvételi csomagról). előleg befizetése) – ha ez a helyzet, kérjük, jelezze felénk, és örömmel biztosítjuk.

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Paris

   Rue de l'Abbé Grégoire, 28, 75006, Paris

  • Dijon

   Parvis de l'unesco, 12, 21231, Dijon

  Kérdések