Keystone logo
Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Bevezetés

Üdvözöljük a GSEM-en

A Genfi Közgazdaságtudományi és Gazdálkodási Iskola (GSEM) a Genfi Egyetem Közgazdaságtudományi és Hautes Études Commerciales (HEC Genève) szervezeteinek egyesüléséből adódott, és több mint 100 évig terjedő történelem volt. A két tanszék egyesülése a tanulmányi programok, a végrehajtó oktatási programok, valamint a gazdaság, a menedzsment, a pénzügyek, a statisztikák és az információs rendszerek területén végzett kutatási tevékenységek megerősítéséhez vezetett.

Genfben, számos nemzetközi szervezetnek, non-profit szervezetnek, multinacionális vállalatnak és pénzintézetnek otthont adó régióban támogatjuk stratégiai pozíciónkat a globális kormányzás, a fenntarthatóság és az üzleti elemzések területén. Erősségünk a genfi ​​intézmények és az iskola kari tagjai közötti erős kapcsolatokban rejlik. Erős, multidiszciplináris megközelítéssel kombinálva vezető szerepet töltünk be e három stratégiai területen.

A mintegy 200 elkötelezett személy teljes munkatársa által támogatott "Geneva Advantage" -et használjuk a hallgatók, a vezetők és szervezeteik, valamint a társadalom számára. Kínálunk több mint 2000 nagyon sokszínű diák jelenleg beiratkozott Bachelor, Master, Ph.D., (Executive) MBA, és egyéb képzési programok, a state-of-the-art oktatás. A változatos és változó társadalom felelős vezetőinek oktatására irányuló küldetésünket követően folyamatosan fejlesztjük tanulmányi programjainkat és kutatási tevékenységünket rendszeres minőségfejlesztési intézkedésekkel és külső akkreditációs folyamatokkal.

Meghívjuk Önt, hogy megismerkedjen az iskolánk genfi ​​előnyével azáltal, hogy beiratkozik valamelyik programunkba, vagy együttműködik velünk az egyik kutatási projektünkön.

Prof. Markus Menz, dékán

83790_geneva-2984929_640.jpg

Stratégia

A genfi előny

A genfi ​​Közgazdaságtudományi és Menedzsment Stratégia 2025 középpontjában az úgynevezett "Genf előnye" - a mi iskolánk középpontjában olyan interdiszciplináris területek, amelyekben erősségeink megegyeznek a Genf által kínált egyedülálló lehetőségekkel.

Küldetésünk

  • Tanítunk felelős vezetőket egy változatos és változó társadalom számára.
  • Olyan bizonyítékokon alapuló tudást hozunk létre és terjesztünk, amely különbséget tesz a szervezetek fenntartható vezetésében.
  • A magán- és a közszférával együttműködünk a kutatás és a felsőoktatás területén.

A látomásunk

Mint a Genfi Egyetem Közgazdaságtudományi és Gazdálkodási Kollégiuma, törekszünk arra, hogy kutatási és oktatási vezető legyen az analitika, az irányítás és a fenntarthatóság területén - ahol Genf egyedülálló.

Stratégiai területeink

A kortárs kihívások összetettségével foglalkozunk, három olyan interdiszciplináris területre összpontosítva, amelyek iskolánk és egyetemi karaink és munkatársaink összehangolt erőfeszítéseit követelik meg:

Analitika

Az üzleti elemzés, a nagy adatok, a digitalizálás és a mennyiségi elemzések a School egyik legfontosabb erőssége. Genf egy globális pénzügyi központ és számos fogyasztói és luxuscikk-vállalat székhelye, amelyeknek meg kell birkóznia a digitális átalakulással. A GSEM egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy segítse őket ezzel a kihívással.

Kormányzás

Iskolánk kulcsfontosságú szerepet töltött be a komplex vállalatok, intézmények és piacok gazdaságában és irányításában, amelyek fontos globális szerepet játszanak. A GSEM egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy ezt a szaktudást biztosítsa a számos nemzetközi szervezetnek és multinacionális vállalatnak Genfben.

fenntarthatóság

A fenntarthatóság, a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a köz- és a magánszféra közötti partnerségek hagyományosan az iskola egyik legfontosabb erőssége, amely társadalomtudományi karként kezdődött. Mivel a Genf számos nemzetközi szervezet és civil szervezet otthona, amelyek a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekkel foglalkoznak és / vagy szembesülnek, a GSEM egyedülállóan támogatja őket.

Az értékeink

Szigor

Nagyon törődünk a szigorral, ami azt jelenti, hogy minden tevékenységünket a lehető legszigorúbban végezzük. Tevékenységünkben törekszünk a kiválóságra és a folyamatos fejlesztésre.

fontosság

A relevanciára összpontosítunk, amely minden tevékenységünk vezérelve. A kérdések, amelyekkel foglalkozunk, fontosak a szervezetek és a társadalom számára.

Felelősség

Minden tevékenységünkben felelősségteljesen járunk el. Tevékenységeink következményeit több érdekelt számára is figyelembe vesszük, és másokat is ösztönözzünk.

Tagságok és elismerés

A Genfi Közgazdaságtudományi és Gazdálkodási Iskola országos és nemzetközileg elismert és akkreditált tanulmányi programjainak, végrehajtó oktatási, kutatási és támogatási tevékenységeinek minőségére.

AAQ

A Genfi Egyetem Iskolájaként a GSEM a svájci akkreditációs és minőségbiztosítási ügynökség (AAQ) részét képezi a minőségbiztosítási rendszerbe. Az AAQ rendszeresen ellenőrzi az összes svájci egyetemet.

AACSB

A GSEM a The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) tagja. Az AACSB világszerte több mint 1600 tagszervezetnek és közel 800 akkreditált üzleti iskolának nyújt minőségbiztosítási, üzleti oktatási intelligencia és szakmai fejlesztési szolgáltatásokat.

AMBA

Az MBA-k (AMBA) 2006 óta akkreditálták az Executive MBA programot és a Nemzetközi szervezetek MBA-t, amely tükrözi tanulmányi programjaink minőségét és a felsőoktatási oktatást.

EFMD

A GSEM tagja az Európai Alapkezelői Fejlesztési Alapítványnak (EFMD). Az EFMD díjazza a rangos EQUIS akkreditációt.

GBSN

A GSEM a Global Business School Network (GBSN) tagja; több mint 100 vezető üzleti iskolából álló exkluzív hálózat, amely elősegíti a tudásmegosztást és az együttműködést azzal a céllal, hogy javítsa a minőségi, helyileg releváns menedzsmenthez és vállalkozói ismeretek oktatásához való hozzáférést a fejlődő világban.

TrMe

A GSEM 2017 óta a felelős menedzsment-oktatás elveinek (PRME) fejlett aláírója. A PRME egy, az ENSZ által támogatott 2007-ben alapított kezdeményezés, amely platformot jelent a világon az iskolák fenntarthatóságának növelése érdekében, a mai üzleti hallgatók a megértés és a képesség, hogy a változás holnap.

Örökségünk

A Genfi Gazdasági és Menedzsment Gimnázium (GSEM) a Genfi Egyetem kilenc iskolájának egyike, amelyet 1559-ben alapított Jean Calvin. Az Académie de Genève-nek nevezték, az intézményt eredetileg teológiai és humanista szemináriumként fogalmazták meg, a reformtudomány őre. A felvilágosodás során a megkülönböztetett tudósok inspirációt találtak, és új tudományágakat, például fizikai és természettudományos tudományokat, jogot és filozófiát vezettek be. Az Akadémia az 1933-as évek politikai és társadalmi zavargásaiban az egyházi hivatását fészkelte, és 1873-ban az orvostudományi kar megalakulását követően egyetem lett.

1914- ben megalakult a Gazdasági és Társadalomtudományi Kar (SES). Az évek során a Kar a Genf Egyetem egyik legnagyobb iskolájává vált, és hét osztályt tartott: a közgazdaságtudomány, az ökonometria, az üzleti adminisztráció (Hautes Études Commerciales [HEC] Genève), a földrajz, a politikai tudományok, a nemzetközi kapcsolatok és a szociológia. 1999- ben befejeződött az új Uni Mail épület Genf városának szívében, és megnyitotta kapuit. Azóta is az SES Kar és a GSEM.

2014- ben a Genfi Egyetem úgy döntött, hogy megerősíti a közgazdaságtan és a menedzsment kompetenciáit a SES Karának gazdasági és üzleti adminisztráció (HEC) osztályainak egy új autonóm iskola - a Genfi Közgazdasági és Gazdálkodási Iskola (GSEM) létrehozásával. Ez a kezdeményezés célja Genf városának és kantonjának gazdasági és menedzsment oktatásának megerősítése, valamint a kutatás.

Azóta a GSEM jelentősen nőtt és számos új professzort vett fel, akik ötvözik a csúcstechnológiát végző kutatást a tanítás kiválóságával, hogy tovább javítsák a GSEM tanulmányi programjainak minőségét. 2015- ben a Bachelor of Economics és Management programot megújították, hogy megfeleljen a magas színvonalú, kétnyelvű alapképzés iránti igénynek. A GSEM továbbfejlesztette mesterképzését, mind az egymást követő (előtti), mind a szakmai (post-experience) diplomás programokat kínálva.

Helyszínek

  • Geneva

    Uni Mail, Bd du Pont-d'Arve 40, 1205, Geneva

Programok

Kérdések