Élelmiszer- és italgazdálkodási diploma – étteremvezető
George Brown College
Kulcs információ
Campus helye
Toronto, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 17 673 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* hazai tandíj | 16 490 dollár nemzetközi tandíjra. Minden díj előzetes értesítés nélkül változhat
Bevezetés
A GBC Élelmiszer- és Italgazdálkodási programja során megtudhatja az izgalmas és sokszínű élelmiszer- és italiparról a bor, a mixológia, a vállalkozói ismeretek és a stratégiai étteremvezetés tanfolyamaival. Az ebben a programban eltöltött első év alapvető iparági ismereteket nyújt Önnek azáltal, hogy társaival együtt tanul és dolgozik a Vendéglátó- és Idegenforgalmi Menedzsment Iskolánk minden ágazatában, amelyet „közös első évre vonatkozó megközelítésnek” neveznek. Az első évben számos gyakorlati és elméleti kurzuson keresztül ismereteket szerezhet a szállodák, rendezvényszervezés, turizmus, valamint az ételek és italok területén.
A második tanulmányi év során egyedi tanulási technikák és felbecsülhetetlen gyakorlati tapasztalatok révén alkalmazza elméleti ismereteit. Lehetőséged lesz:
- Vegye át a The Chefs' House-t , a legmodernebb éttermünket és oktatási létesítményünket, ahol a műveletek minden aspektusát kezelheti, beleértve a jegyek tervezését és értékesítését, az iparági partnerekkel való együttműködést, a költségelemzést, valamint az étel- és italmenü megtervezését. szakács hallgatóinkkal együttműködve.
- Vágjon bele egy oktatási, virtuális kalandba az Étterem-szimulációnkkal , ahol döntéshozatali, menedzsment- és pénzügyi tervezési készségeinek felhasználásával új életre kelt és nyereséges vállalkozássá varázsol egy csődbe jutott éttermet.
A terepen végzett oktatási lehetőségek
A negyedik szemeszter részeként egy 14 hetes ipari szakmai gyakorlatot végez el, országos vagy nemzetközi gyakorlatot választva. Ez a lehetőség valós tapasztalatokkal bővíti tudását, és segít elkezdeni kapcsolati hálózatának kiépítését. Az Élelmiszer- és Italgazdálkodási program elvégzése olyan sokoldalú diplomássá teszi Önt, akire a helyi és nemzetközi élelmiszer- és italipar keresi a mai versenykörnyezetben.
A diplomások megszerezzék azokat a készségeket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy progresszív vezetők legyenek az iparágon belül, gazdagítva az étel- és italvendégek tapasztalatát. Ipari tanúsítványt kap az élelmiszerbiztonság, az alkoholos italok felelős szolgáltatása, a WSET és az elsősegélynyújtás (CPR) területén. Nemzetközi étel- és italkezelési készségeinek tökéletesítéséhez lehetősége van részt venni egy exkluzív tapasztalati tanulmányúton.
Ez a program lehetővé teszi, hogy a második évre áttérjen bármelyik vendéglátó- és turizmusmenedzsment programunkra, amennyiben vendéglátási érdeklődési köre megváltozik. Valamint tudjuk, hogy az élet tele lehet váratlan eseményekkel; Ha nem tudja befejezni az utolsó évfolyamot, általános első éves modellünk lehetővé teszi, hogy 1 éves vendéglátóipari bizonyítvánnyal (H101) szerezzen diplomát.
Belépők
Ösztöndíjak és finanszírozás
A(z) George Brown College nemzetközi hallgatóknak járó ösztöndíjak általában a programon belüli jutalmak, amelyek a hallgatók tanulmányi teljesítményén (és egyéb kritériumokon) alapulnak a tanulmányi program kezdete után George Brown College időpontban.
Tanterv
Kötelező tanfolyamok
1. félév | 2. félév |
|
|
3. félév | 4. félév |
|
|
**A gyakorlati teszt eredményei alapján előfordulhat, hogy el kell végeznie a COMM 1000 Bevezetés a főiskolai kommunikációba című részt, mielőtt továbblépne a COMM 1007-re. Előfordulhat, hogy a MATH 1000 (Matek alapok) elvégzése is szükséges lehet, mielőtt továbblépne a MATH 1102-re (Matematics for Hospitality). A COMM 1000 és a MATH 1000 nem számít az érettségihez szükséges kurzusnak, ezért a plusz kurzusért díjat kell fizetni.
A program eredménye
A végzett hallgató bizonyítja, hogy képes:
- Minőségi ételek és italok tervezése, elkészítése és bemutatása különféle vendéglátói környezetekhez.
- Ételek és italok teljes körű kiszolgálása vendéglátó vállalkozás számára.
- Támogassa az ipari és munkahelyi szolgáltatási kultúrát a pozitív hozzáállás és a szakmai dekoráció elfogadásával, a sokrétű és speciális igények kielégítésével, valamint csapattagként való közreműködéssel.
- Ügyfélszolgálatot és olyan megoldásokat kínál, amelyek előrevetítik, megfelelnek és/vagy felülmúlják az egyéni elvárásokat, valamint a szervezeti elvárásokat, szabványokat és célkitűzéseket.
- Használjon marketingkoncepciókat, piackutatást, közösségi hálózatokat, értékesítési és bevételkezelési stratégiákat, kapcsolatkezelési készségeket és termékismereteket a vendéglátási szolgáltatások, termékek és vendégélmények népszerűsítésére és értékesítésére.
- Alkalmazzon üzleti és bevételi modelleket, valamint alapvető számviteli, költségvetési, pénzügyi és adminisztrációs ismereteket, hogy támogassa a vendéglátó szolgáltatásokat és termékeket szállító különféle szervezetek hatékony irányítását és működését.
- Tartsa be a megfelelő szervezeti és munkahelyi rendszereket, folyamatokat, irányelveket, szabványokat, jogi kötelezettségeket és előírásokat, és alkalmazza a kockázatkezelési elveket a hatékony, biztonságos, biztonságos, hozzáférhető és egészséges vendéglátási tevékenység támogatása és fenntartása érdekében.
- Használjon megfelelő technológiákat a vendéglátási szolgáltatások, termékek és vendégélmények minőségének és teljesítésének javítására, valamint a vendéglátási tevékenység hatékonyságának mérésére.
- Legyen naprakész a vendéglátás trendjeivel és kérdéseivel, valamint a tágabb értelemben vett idegenforgalmi ágazatok egymásra épülő kapcsolataival, hogy javítsa a munkateljesítményt és irányítsa a karrierfejlesztést.
- Használja a vezetői, csapatmunka, konfliktus- és kapcsolatkezelési készségeket és eszközöket, valamint a szervezeti viselkedés, a munkaügyi kapcsolatok, a foglalkoztatási normák és az emberi jogok ismeretét a pozitív munkakörnyezet kialakításához.
- Válaszoljon a vendéglátási szolgáltatások, termékek és vendégélmények nyújtása során felmerülő problémákra és dilemmákra az etikus magatartás, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a környezeti fenntarthatóság bevált gyakorlatainak alkalmazásával és előmozdításával.
Karrierlehetőségek
Karriered
A helyi és nemzetközi lehetőségek világa várja Önt, ha diplomát szerez. Az étel- és italkezelési szakemberek karrierjüket éttermekben, sörfőzdékben, pincészetekben, üdülőhelyeken, szállodákban, klubokban és kongresszusi központokban alakíthatják ki – hogy csak néhányat említsünk. Csak Torontóban több mint 9000 étterem és 230 szálloda található. Míg sok diplomásunk sikeres élelmiszer- és éttermi tevékenységgel rendelkezik és/vagy működtet, más hallgatók úgy döntenek, hogy olyan területekre szakosodnak, mint a marketing, az értékesítés, az emberi erőforrások, a pénzügy és a tanácsadás.
Jövőbeni tanulmányi lehetőségek
Szerezzen diplomát és főiskolai diplomát. Az Étel és Ital – Étteremmenedzsment programunkban végzettek jogosultak lehetnek a Honors Bachelor of Business Administration (vendéglátás) szakra való felvételre a George Brown College címen, szeptemberben vagy januárban haladó, állandó hallgatóként. Dönthet úgy is, hogy a tavaszi áthidaló szemeszterben kezdi meg a májustól augusztusig tartó időszakot, majd szeptemberben folytatja a képzést. Ennek az oktatási útnak a minősítéséhez legalább 3,0-s átlagpontszám szükséges. Beszéljen a program koordinátorával az artikulációs lehetőségekről.