Kulináris menedzsment – Táplálkozás szakos diploma
George Brown College
Kulcs információ
Campus helye
Toronto, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 18 536 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* hazai tandíj | 16 490 dollár nemzetközi tandíjra. Minden díj előzetes értesítés nélkül változhat
Bevezetés
Szenvedélyed van az ételek, a főzés és az egészség iránt, és rájössz, hogy az embereket egyre jobban foglalkoztatja a táplálkozás és az életmód. Beépítheti a kulináris készségeket és a táplálkozást, miközben egy kifizetődő karrierre edz a Kulináris Menedzsment – Táplálkozási programban.
Ebben a kétéves diplomaprogramban megtudhatja, hogyan dolgozzon különféle környezetben, beleértve az élelmiszer-szolgáltatóipart is, hogy megfeleljen az egyre egészségtudatosabb fogyasztók igényeinek. Ez a program ötvözi a kulináris technikák, az élelmiszer-szolgáltatások menedzsmentjének, az összetevők ismeretének, az egészséges receptek, a menük és az élelmiszertermékek fejlesztésének oktatását a táplálkozás területén elért legújabb fejlesztésekkel. Dinamikus környezetben tanulhat, amely bemutatókat, előadásokat és gyakorlati kulináris gyakorlatokat foglal magában.
Az utolsó szemeszterben egy héthetes szakmai gyakorlatot is teljesíthet, amely nagyszerű előnyt jelent a karrierje megkezdésekor.
Program ütemezése
A Kulináris Menedzsment – Táplálkozás program menetrendje jelenleg hétfőtől péntekig működik. Megjegyzés: egyes órák reggel 7 órakor kezdődnek, mások este 22 óráig tarthatnak
A terepen végzett oktatási lehetőségek
Az utolsó félévben héthetes szakmai gyakorlatot fog teljesíteni. George Brown munkaadókkal és iparági partnerekkel dolgozik azon, hogy azonosítsa a lehetséges munkatapasztalati lehetőségeket. A diákokat erősen ösztönzik arra is, hogy a kulináris menedzsment keretein belül szerezzenek önálló ipari munkatapasztalatot, amelyről úgy vélik, hogy az általuk értékelt tanulási tapasztalatokat és a program tanulási eredményeit teljesíti.
Ez az értékes munkatapasztalat pedig hozzáadható az önéletrajzához. A formálisabb munkahelyi munkatapasztalat mellett a George Brown College arra törekszik, hogy valós kihívásokkal és ügyfelekkel való tanulási lehetőségeket biztosítson.
Belépők
Ösztöndíjak és finanszírozás
A(z) George Brown College nemzetközi hallgatóknak járó ösztöndíjak általában a programon belüli jutalmak, amelyek a hallgatók tanulmányi teljesítményén (és egyéb kritériumokon) alapulnak a tanulmányi program kezdete után George Brown College időpontban.
Tanterv
Kötelező tanfolyamok
1. félév | 2. félév |
|
|
3. félév | 4. félév |
|
|
* 7 hetes tanfolyam
**A gyakorlati teszt eredményei alapján előfordulhat, hogy a COMM 1007-re való továbblépés előtt el kell végeznie a COMM 1000 Bevezetés a főiskolai kommunikációba című tantárgyat. Előfordulhat, hogy a MATH 1000 (Matek alapok) tantárgyat is meg kell tennie, mielőtt továbbhaladna a MATH 1102-re (Mathematics for). Vendégszeretet). A COMM 1000 és a MATH 1000 nem számít az érettségihez szükséges kurzusnak, ezért az extra kurzusért díjat kell fizetni.
A program eredménye
A végzett hallgató bizonyítja, hogy képes:
- Fejlett kulináris tervezést, előkészítést és prezentációt biztosít különféle vendéglátó-környezetekhez, számos klasszikus és kortárs technikával.
- Alkalmazza az alap- és haladó élelmiszereket, valamint a sütési tudományt az ételkészítés során a kívánt végtermék létrehozásához.
- Közreműködni és figyelemmel kísérni mások betartását a jól karbantartott konyhai környezet biztosításában, valamint a káros baktériumoktól és egyéb szennyeződésektől mentes élelmiszer- és italtermékek kiszolgálásában, az egészségügyi, biztonsági, higiéniai és élelmiszer-kezelési előírások betartásával.
- Biztosítsa a konyha biztonságos működését és az ételkészítés minden aspektusát az egészséges munkaterületek, a felelős konyhagazdálkodás és az erőforrások hatékony felhasználásának elősegítése érdekében.
- Készítsen menüket, amelyek tükrözik a táplálkozással és az élelmiszer-összetevőkkel kapcsolatos ismereteket, elősegítik az általános egészséget és jólétet, reagálnak számos táplálkozási szükségletre és preferenciára, és szükség szerint foglalkoznak a speciális diéták, ételallergiák és intolerancia módosításaival.
- Alkalmazza az üzleti alapelveket és az elismert iparági költségszámítási és ellenőrzési gyakorlatokat az élelmiszer-szolgáltatási műveletekre a felelős pénzügyi működés irányítása és előmozdítása érdekében.
- Alkalmazza a fenntarthatósággal, az etikus és helyi élelmiszer-beszerzéssel, valamint az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos ismereteket az élelmiszer-előkészítésben és a konyhairányításban, felismerve az élelmiszer-termelésre, a fogyasztói választásra és az élelmiszer-szolgáltatási ágazaton belüli működésre gyakorolt lehetséges hatásokat.
- Válasszon és használjon technológiát, beleértve a kortárs konyhai berendezéseket is az élelmiszer-előállításhoz és -promócióhoz.
- Hatékonyan teljesít étel- és italkészítő és szolgáltatási csapat tagjaként, és önmenedzselési és interperszonális készségek alkalmazásával járul hozzá a vendéglátás sikeréhez.
- Stratégiák kidolgozása a folyamatos személyes és szakmai tanuláshoz, hogy biztosítsa a valutát és az ezekre való reagálást az élelmezési iparban feltörekvő kulináris technikákkal, szabályozásokkal és gyakorlatokkal.
- Hozzájárulni olyan marketingstratégiák kidolgozásához, amelyek elősegítik egy vendéglátó vállalkozás sikeres működését.
- Hozzájáruljon a különféle élelmiszer- és italipari műveletek üzletviteléhez, hogy vonzó munkakörnyezetet alakítson ki, amely tükrözi a szolgáltatás kiválóságát.
Karrierlehetőségek
Karriered
Útban leszel egy kielégítő karrier felé, számos, az élelmiszerekkel és táplálkozással foglalkozó szervezetben. Ebbe beletartozik:
- Éttermek
- Szállodák
- Gyógyfürdők
- Üdülőhelyek
- Iskolák
- Gyártók
- Egészségügyi és fitnesz létesítmények
- Idősek lakóhelye és tartós gondozási intézményei
- Magánszakács
A képzés során olyan készségeket is elsajátíthat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy vállalkozóként, esetleg személyes szakácsként elindítsa saját vállalkozását. Szabadon mozoghat több irányba az ételkészítéssel, az étlap tervezésével, a minőségbiztosítással és a recept/étel koncepció kidolgozásával kapcsolatos pozíciókkal.
Néhány diplomásunk kifizetődő szakácsként, szakácsként, élelmezési vezetőként, recept-/termékfejlesztőként, vállalkozóként vagy kulináris oktatóként dolgozik.
Jövőbeni tanulmányi lehetőségek
Posztgraduális tanulmányi lehetőségek
Élelmiszer- és táplálkozásmenedzsment program (posztgraduális) (H402)
Ha Ön kulináris menedzsment – táplálkozástudományi végzettségű, aki szenvedélyesen szereti az egészségügyet és a táplálkozást, és szeretne segíteni másokon, miközben karrierjét a következő szintre emeli, akkor egyéves Élelmiszer- és Táplálkozásmenedzsment-diplomás programunk az Ön számára. keresni.
A H402 Élelmiszer és Táplálkozás Menedzsment programot a Kanadai Táplálkozási Menedzsment Társaság akkreditálta, ami szükséges az Ontariói Élelmiszer- és Táplálkozási Menedzserként való alkalmazáshoz.