Olasz olasz zselato
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kulcs információ
Campus helye
Turin, Olaszország
Nyelvek
Angol, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
12 hétig
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 4 800 / per course
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Olasz olasz zselato
Négy hetes elméleti és gyakorlati leckék, amelyeket a hivatásos tanárok végeznek, hogy megtanulják az olasz fagylaltok készítésének művészetét és stratégiákat, hogy megnyissák a boltot. Lehetőség a szakemberek képzési időtartamának elvégzésére.
ICIF létrehozott egy speciális képzési programot a fagylalt iparág számára: az olasz gélszínház tanfolyamát. Az elméleti és gyakorlati órák 4 hetes képzése az Intézetben, a kurzus programja lehetővé teszi, hogy az elmélet és a gyakorlati készségek integrált megközelítése révén olyan szakmát vállaljon, amely korlátlan elégedettséget, valamint személyes és szakmai fejlődést biztosít a az igazi olasz hagyomány kontextusában. Viszonylag rövid képzési idő alatt a hallgató megtanulja a mester Ice Cream készítőitől, az olasz mesterséges Gelato promóterétől, aki bemutatja a kezdőket is, az olasz Gelato világába, a nyersanyagok organoleptikus összetételétől kezdve tanulni a megfelelően kiegyensúlyozott jégkrémek, szorbék és gránitok készítésének technikáit, a kurzus végén tanuló diák képes saját receptjeit megalkotni és tanulmányozni bármilyen fagylalt ízére, amely ízeket és ízeket, amelyek megfelelnek az ízlésének és a helyi szokásoknak. saját ország. A képzési programot kiegészítik az élelmiszeripar alapgondolatai is, mint pl. A HACCP rendszer, a klasszikus kézműves jégkrémek elhelyezésével kapcsolatos koncepciók vagy az ipari termeléshez vezető központi laboratórium, a fagylalttal kapcsolatos modern torta, a modern és olyan innovatív trendeket, mint a Gourmet Gelato vagy a Natural Gelato, valamint a Gelato helyes párosítása borokkal és szeszes italokkal.
Egy tréning kurzus, hogy professzionális fagylaltkészítővé váljék, olyan szakma, amely mind Olaszországban, mind külföldön nagyon szükséges.
A kurzus olasz nyelvű, és a tanárokat angol tolmács támogatja.
A résztvevők minimális száma: 12.
tartam
A tanfolyam teljes időtartama 12 hét:
- 4 hetes elméleti és gyakorlati órák az Intézetben
- 8 hetes szakmai gyakorlat (opcionális) a fúvóhelyeken, amelyeket az Intézet korábban kiválasztott, a mester fagylaltok akadémiai laboratóriumának tagjai
Azok, akik beiratkozhatnak:
- Olasz és külföldi szakemberek az élelmiszer és a bor
- Olasz és külföldi élelmiszer-szerelmeseinek és rajongóinak
Lecke témák
Fagylalt: elméleti fogalmak
- Fagylalt és annak eredete
- Fagylalt: kézműves és üzletvezetés
- Higiénia és HACCP: az egészségügyi és egészségügyi előírások megértése és tanulmányozása, valamint az élelmiszerekre vonatkozó jogszabályok
- A vállalkozás marketingje és irányítása: vállalkozói megközelítés
- A laboratórium megtervezése: három típusú telephely tanulmányozása és elemzése a különböző üzleti kategóriák azonosítása érdekében
- A kiskereskedelmi outlet: az elvihető terület, az asztali szolgáltatás, az integrált fagylalt (kávézó, cukrászda)
A jégkrém alkotóelemei
- A nyersanyagok és az összetett összetevők elemzése: cukrok
- A fagylalt kémia és fizika, mérési technikák és munkamódszerek
- A termelési folyamat ciklikus jellege
- Saját receptkönyv létrehozása: a bázisok és a keverékek
- A gyümölcsfagylaltra vonatkozó képlet és a refraktométer fontossága
- Az igazgatási szoftverek egyensúlya és támogatása
- Megjegyzések az érzékszervi értékeléshez
Részletes téma
- A jégkrém összetevői az évszakok szerint
- Az összetevők kiválasztása: a fogyasztó védelme és a cukrokra vonatkozó megfontolások
- Fagylaltpálinka, fagylaltkrémek, "droga" fagylaltok, vízjég ("granita"), parfaitok és sorbetek
- Menedzsmentgazdaság és erőforrások a jégkrémben
- Technológiai támogatás: megőrzési rendszerek és tárolás
- A kiskereskedelmi üzlet: a replikáció, a limitek és a franchise
- Szerves fagylalt
A specializáció gyakorlati technikái
- Art és díszítések csokoládéval és cukorral
- A gyümölcsök és zöldségek faragásának művészete: az alapfogalmak
- Sós fagylalt és alkoholfogyasztás
- Korsók és tálcák (rönk és zuccotti) díszítése
- Fagylaltot éttermi desszertként
- Egy adag fagylalt
Szakmai gyakorlat (opcionális)
A hallgató eldöntheti, hogy folytassa-e a tanfolyam programját az intézet által korábban kiválasztott fagylaltozó-helyszínen 8 hetet meghaladó szakmai gyakorlattal.
Azon fagylaltozók számára, akik nem tudnak lakhatást biztosítani, a diák választása szerint egy másik fagylaltot választania kell, ellenkező esetben az iskola segítséget nyújthat az alternatív szálláskereséshez, amely a diák költségén együtt lesz étkezés közben.
díjak
A fagylaltos kurzus díja 4.800,00 euró. Lehetőség van 1 hétre való jelentkezésre, az egyes heti modulok díja 1.500,00 euró. A kurzus díja magában foglalja:
- Szállás az ICIF Panzióban kis apartmanokban (két, egy, két vagy három ágyas hálószobával, valamint egy fürdőszobával) és reggelivel
- Étkezés az intézetben hétfőtől szombatig (az iskola vasárnap és ünnepnapokon zárva tart)
- Elméleti és gyakorlati órák a programban jelzettek szerint
- Oktatási anyagok (receptkönyvek, audio-video rendszerek stb.)
- Étel és borászati termékek a leckék és kóstolók számára
- A berendezések és az eszközök használata a különböző laboratóriumok óráiban
- A teljes Chef-egyenruha: egy Chef-kabát az ICIF logóval, egy pár Chef nadrágja, egy kötény az ICIF logóval és egy bandana az ICIF logóval
- Az ideiglenes tartózkodási engedély kibocsátásáért és az olasz adóazonosító számért járó tanfolyam során nyújtott támogatás
- Diploma az Intézettől a kurzus befejezéséig
A fentiekben nem kifejezetten megemlített egyéb elemeket nem tartalmazza.
A KIADÁS DÍJÁBAN NEM TARTALMAZÓ KIEGÉSZÍTŐ DÍJAK:
- 50 euró az egészségbiztosításra, amely az alapellátási költségekre, valamint a kórházi költségekre vagy a kórháznak csak a munkaidő alatt bekövetkezett balesetekre terjed ki a tanfolyam teljes időtartamára (csak akkor, ha a hallgató nem rendelkezik egészségügyi ellátással ország).
- 50 € azok számára, akik a csapatbusz-transzfert csak Olaszországba való érkezéskor kívánják kihasználni, amelyet az ICIF Intézet a kurzus kezdete előtt vasárnap szervezett a milánói Malpensa repülőtérről. Az 50 euró befizetése a kurzus egyenlegében banki átutalással, készpénzben vagy hitelkártyával az ICIF Direction irodájában, a tanfolyam első napján ICIF .
ösztöndíjak
Ösztöndíjak állnak olasz állampolgárságú résztvevők rendelkezésére, akik Olaszországban laknak. Az alkalmazással kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk, vagy hívja az ICIF Intézetet Costigliole d'Asti-ba.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Bevezetés a csokoládé és édesség alapjaiba (tanúsítvány)
- Paris, Franciaország
Svájci Nagydiploma cukrász- és csokoládéművészetből
- Port-Valais, Svájc
Posztgraduális cukrászda és csokoládé szakon
- Barcelona, Spanyolország