Olasz sütemény tanfolyam
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kulcs információ
Campus helye
Turin, Olaszország
Nyelvek
Angol, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
1 hét
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 1 500 / per course
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Olasz sütemény tanfolyam
1 Heti elméleti és gyakorlati órák a fedélzeten és a szálláson, valamint a szakmai pék képzésének lehetősége
Legyen az olasz pékség szakembere!
Az olasz pékség tanfolyam
ICIF létrehozta az olasz pékség tanfolyamot a szakemberekkel együttműködve, aki a kurzusórákat, a séfet, a pék- és péksütemény szakácsot, Davide Damiano, gasztronómiai tanácsadót látja el számos magas színvonalú étteremben, beleértve a Michelin csillagos éttermet, Piemont régió fejlesztőjét, új termékek az intoleráns embereknek az e szektorban elkötelezett vállalatokkal együttműködve, a lisztkeverékek ízesítésének köszönhetően a glutén intoleranciákhoz, magas növényi élelmiszer-rostok tartalmával, valamint más típusú intoleranciákhoz. Hosszú nemzeti és nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik, és az elméleti előkészítéssel együtt az évek során az élelmiszer-kémia területén végzett tanulmányokból áll, amelyet gyakorlatilag számos különböző laboratóriumban szerzett szakmai gyakorlatban fejlesztettek ki.
Az élelmiszer-kémia részletes ismereteinek köszönhetően varázslóvá válik a tészta kezelésében különböző formájú kenyér és grissini, hagyományos olaszországi régiókban, és kreatív aromákkal ízesíti az olasz konyha modern stílusát. Ő az élesztők és lisztkeverékek kezelésének legfőbb előadója. A kurzus témái közé tartoznak az észak-dél-olaszországi regionális kenyérfajták, a hagyományos és ízesített kenyérbotok fajtái, olasz fókuszfajták és egyéb pékáruk, valamint a modern olasz éttermek különleges kenyérfajtái, amelyek elméleti elképzelése a gyakorlatiasság megszerzéséhez szükséges. tészták és élesztők kezelése.
A kurzus olasz nyelven áll, a tanár pedig angol nyelvű tolmács .
Maximális részvétel: 20.
tartam
A kurzus teljes időtartama 1 hét, pontosan 5 nap elméleti-gyakorlati órák az Intézetben. Ez a kurzus nem tartalmazza a gyakorlati képzést a külső létesítményekben.
Bizonyítvány
Tanúsítvány az intézet részvételéről a tanfolyam befejezésekor.
Azok, akik beiratkozhatnak
- Olasz és külföldi élelmiszer- és borszakemberek
- Olasz és külföldi ínyenc amatőrök és rajongók
Lecke témák
hétfő
Elméleti bevezető lecke:
- A Liszt
- A dagasztási módszerek
- A nyersanyagok, kémiai és organoleptikus jellemzők
- Az emelkedés
Különböző típusú kenyerek gyakorlati kivitelezése:
- Olasz közös kenyér
- Teljes kenyérkenyér kenyér
- Hagyományos kazetta (box penész) kenyér
- Kazettás kenyér szálas és rozsával
kedd
Különböző típusú regionális kenyerek gyakorlati kivitelezése Észak-Olaszországból :
- Rózsa alakú kenyér (Rosetta - Lombardia régió)
- Turtle formájú kenyér (Tartaruga - Lombardia és Észak-Olaszország)
- Biova vagy Biovetta kenyér (Piedmont és Észak-Olaszország)
- Ciabatta kenyér (Veneto, Lombardia és Piemont)
- Piemonti Miccone kenyér
Különböző típusú regionális kenyerek gyakorlati kivitelezése Olaszország központjából :
- Piadina (Emilia Romagna régió)
- Tigella (Emilia Romagna régió)
- Toszkán kenyér
- Mantovana kenyér (Lombardia régió)
szerda
Különböző típusú regionális kenyerek gyakorlati kivitelezése Olaszország déli részén és szigeteken:
- Altamura kenyere (Apulia régió)
- Szicíliai kenyér (vagy Mafalda)
- Carasau kenyér (Szardínia sziget)
- Ciriola (Lazio régió)
Különböző típusú hagyományos és különleges kenyérbotok (grissini) és más pékáruk gyakorlati kivitelezése:
- Grissini kézzel nyújtott (Piemont régió)
- Rubatà grissini (Piemont régió)
- Grissini olajbogyóval
- Grissini kukoricaliszttel
- Tarallucci paprikával (Campania régió)
- Frília Puglia-ból
csütörtök
Különböző típusú speciális kenyerek gyakorlati kivitelezése éttermek számára:
- Taggiasca olívabogyóval és Amaretti kekszekkel ellátott kenyerek
- Kenyér és mézes kenyér ropogós és korpás kenyeret
- Kenyér bundák diófélék és cékla
- Fennel Spaccatella kenyér
- Kenyér oregánnal és szárított paradicsommal
- Félédes kenyér fahéjjal és citrommal
- Kis kenyér ricotta sajtokkal és sáfránygal, forró dagasztással
péntek
Különböző típusú olasz fókuszok gyakorlati végrehajtása:
- Hidratált focaccia
- Focaccia lapáttal
- Teljes búza fácsa
- Apuliaból származó Focaccia
A részvételi igazolások záróvizsga és bemutatása.
Díj
Teljes kurzus: 1.500 €
A kurzus ára tartalmazza:
- Szállás az ICIF vendégházában 1 hétig kis apartmanokban (2 szobás lakások egy-, iker- vagy háromágyas szobákkal és egy fürdőszobával)
- Üdvözöljük vacsorát vasárnap érkezéskor az ICIF „La Barbera” képzési éttermében a Costigliole d'Asti kastélyban
- Reggeli hétfőtől péntekig
- Étkezés (ebéd és vacsora) az iskolai étkezdében hétfőtől péntekig
- Egy teljes szakács egyenruha: kabát, nadrág, kötény és papír kalap
- Támogatás a Student Visa jelentkezési eljáráshoz (ha szükséges)
További szolgáltatások
- Csoportos busz transzfer Milano Malpensa repülőtérről Costigliole d'Asti-ra, ár: 50 €
- Új SIM-kártya vásárlása és aktiválása
- Élelmiszer- és bortúrák támogatása és szervezése
- Támogatás és szervezés az élelmiszeripari szektor eseményei és vásárai számára
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Sütési ismeretek bizonyítványa (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada
A francia péksütemények alapvető és haladó technikái
- Ferrières-en-Brie, Franciaország
Sütőszakos bizonyítvány – Előzetes munkavállalás
- Toronto, Kanada