Keystone logo
Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Bevezetés

A Maastrichti Egyetem (UM) Hollandia legnemzetközibb egyeteme, és 21 000 hallgatójával és 4 000 alkalmazottjával még mindig növekszik. Az egyetem kiemelkedik innovatív oktatási modelljével, nemzetközi jellegével és a kutatás és oktatás multidiszciplináris megközelítésével.

Kiváló minőségű kutatási és tanulmányi programjainak, valamint a társadalmi szerepvállalásra való erős összpontosításnak köszönhetően az UM gyorsan szilárd hírnevet szerzett. Ma a világ egyik legjobb fiatal egyetemeként tartják számon.

Tíz ok, amiért a Maastrichti Egyetemet válassza

 1. Személyes megközelítés probléma alapú tanulással
  Az UM diákjai kis oktatócsoportokban tanulnak, ami azt jelenti, hogy aktívan részt vesz, és alapvető készségeket sajátít el a jövője számára. Az oktatók általában keresztnévről ismerik Önt, és mindig elérhetőek és elérhetőek.

 2. Egyedi programok
  Az UM számos olyan tanulmányi programot kínál, amelyek sehol máshol nem találhatók meg Hollandiában. Ilyen például az európai közegészségügy alapképzése, a törvényszéki, kriminológiai és jogi mesterképzés, valamint a globális egészségügyi mesterképzés.

 3. A legtöbb nemzetközi egyetem Hollandiában
  Programjaink többsége angol nyelven is elérhető, hallgatóink 55%-a, munkatársaink közel 45%-a külföldről érkezik. Ezzel az UM a legnemzetközibb egyetem Hollandiában.

 4. Kutatás
  Multidiszciplináris kutatásunk az emberi szövetek növekedésétől a fenntarthatósági kérdések feltárásáig termékeny táptalajt biztosít, amely beépül oktatásunkba. Az akadémikusok nagymértékben részt vesznek a tanításban, és az érdeklődő hallgatóknak számos lehetőségük van arra, hogy maguk is részt vegyenek a kutatásban.

 5. A világ legjobb fiatal egyetemei közé tartozik
  Az UM a világ ötödik legjobb fiatal egyeteme a Times Higher Education rangsor 2017-es kiadása szerint a fiatal egyetemek számára. Más rangsorokban is folyamatosan jó eredményeket ér el az UM: 2017-ben az UM a 15. helyet szerezte meg az 50 évnél fiatalabb egyetemek QS-rangsorában.

 6. Oktatási innováció
  Folyamatosan dolgozunk oktatási módszertanunk fejlesztésén az UM Edlabban, amely szintén támogatja az oktatókat és kiváló programokat biztosít a hallgatók számára.

 7. Európa szíve
  Maastricht Hollandia legdélibb csücskében fekszik, Európa szívében. Néhány óra alatt Brüsszelbe, Amszterdamba, Párizsba vagy Londonba érhet, és több repülőtér is egy órás autóútra található.

 8. Maastricht városa
  Moziktól, színházaktól és kávézók, bárok és éttermek százaitól a Tapijn telephelyén épülő vadonatúj sportközpontig és a legmodernebb tanulmányi létesítményekig – Maastricht egy élő város történelmi központtal. És minden tanév egy felejthetetlen Inkom héttel indul.

 9. Kitüntetési programok
  Az extra kihívásokat kedvelő diákok számára kitüntetési programcsomagot kínálunk: Premium, MaRBle és Honours+.

 10. Munkakeresés
  Az UM Oktatási és Munkaerőpiaci Kutatóközpont (ROA) kutatása azt mutatja, hogy a diplomások mintegy 96%-a fizetett állásban dolgozik a diploma megszerzése után néhány éven belül (a Maastrichti Egyetem 2017-es diplomás felmérései).

Statisztika

Gyors tények

 • a legfiatalabb és legnemzetközibb egyetem Hollandiában
 • 21 000 diák, 4 000 alkalmazott, 50 500 öregdiák
 • a világ egyik legjobb fiatal egyeteme (THE, QS)
 • az egyetlen holland egyetem a Worldwide Universities Network (WUN) és a Young European Research Universities Network (YERUN) hálózatában

  Helyszínek

  • Maastricht

   Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

   Programok

    Az intézmény a következőket is kínálja:

    Kérdések