
Tudományos munkatárs in
Egyetemi docens vendéglátás és vendéglátás területén Mt. San Antonio College

Bevezetés
Ez a vendéglátás és vendéglátás tudományos munkatársa felkészíti a hallgatókat középszintű vagy képzési menedzser pozícióra a vendéglátóiparban. A hallgatók gyakorlati és vezetői képzést kapnak az élelmiszer-biztonságról és a szennyvízkezelésről, az élelmiszer-előállításról, az étkezőszolgáltatás-menedzsmentről, a felügyeletről, a költségellenőrzésről, a pénzügyi elszámolásról, a házkezelésről és a vendéglátási jogról. Azok a hallgatók, akik sikeresen teljesítik az e fokozat követelményeit, a ServSafe vizsga leküzdésével az Országos Éttermi Szövetség élelmezési igazgatói igazolását is megszerezik. Ezt a programot úgy tervezték, hogy kifejezésre jusson a Cal Poly Pomona-i Collins Vendéglátás Menedzsment Főiskolán, valamint más egyetemeken. Az áthelyezést tervező hallgatóknak konzultálniuk kell a vendéglátás-irányítási koordinátorral és tanácsadóval az átadási lehetőségek megvitatására.

E fokozat megköveteli az általános iskolai tanfolyam elvégzését, valamint a következőket:

Tanulási eredmények a programban
A program sikeres befejezése után a hallgató képes lesz:
- Keresse meg az aktuális vendégszeretettel foglalkozó állást, írjon jelentést a leendő munkáltatóról, írjon kísérőlevelet és folytassa a munkát.
- Azonosítson egy elismert vendéglátó vezetőt, és pontosan írja le az e vezetõ által alkalmazott vezetési stílus típusát és azokat a jellemzõket, amelyek sikeressé tették õket.
- Határozzuk meg az élelmiszerben terjedő betegség kitörésének jelenlétét.
- Azonosítsa az élelmiszerekből származó kórokozókat, azok forrásait, valamint az azokból származó betegségeket és tüneteket.
- Különbséget kell tenni a szolgáltatás különböző stílusai között, beleértve az amerikai (előlapozott), az angol (család), az orosz (a tálca), a francia (a Gueridon) szolgáltatást.
- Azonosítsa az élelmiszer-biztonsági és higiéniai gyakorlatokat az élelmiszer-szolgáltató intézményben.
- Tervezze meg az élelmiszer-előállítási ütemtervet, és szervezett és hatékony módon szerelje össze a receptek elkészítéséhez szükséges eszközöket, felszereléseket és összetevőket.
- Receptek ismerete, pontossága és végrehajtása: A megfelelő hőmérsékleten, állagon, textúrán, ízben és időben történő előállításhoz kövesse a recept eljárásait.
- Azonosítsa a vezetési stílusokat és ismeri fel a sikeres motivációs technikákat.
- Elemezze az étterem működési és költség-ellenőrzési teljesítményét.
- Végezzen nettó egyenleget az élelmiszer- és italkezelő létesítményeken, és végezzen költségelemzést a kívánt nyereség eléréséhez szükséges ügyfelek számának meghatározása érdekében.
- Számítsa ki a teljes menü receptköltségét.
- Elemezze a menü népszerűségét és jövedelmezőségét.
- Üzleti terv kidolgozása vendéglátó vállalkozás számára, és megérteni a kisvállalkozás tervezésének és megnyitásának óriási jelentőségét.
- A hallgatók képesek lesznek találkozni potenciális ügyfelekkel és megtervezni egy különleges esemény minden elemét.
- Hozzon létre jövedelem-kimutatást (P&L) egy vendéglátási művelethez.
- Készítsen el egy vendéglátási művelet mérlegét.
- Azonosítsa és differenciálja a négy jogi forrást
- Elemezze a vendéglátási polgári ügyet, és határozza meg a tényeket, a gondatlanság elemeit, a lehetséges következményeket és az eredményeket.
- Azonosítsa a szálloda recepciójának személyzeti igényét a foglaltság, az aktivitás szintje és a költségvetési korlátok alapján.
- A Hubbart-képlet alapján határozza meg a szobaárakat a kívánt profit alapján.
- Fejlesszen ki mérhető készség-alapú tanulási célokat, amelyeket elérni fog a munkatapasztalati időszak végén.
- Bizonyítsa a mérhető célokban meghatározott készségek jártasságát.
Munkatapasztalat
A kaliforniai oktatási törvény V. címe lehetővé teszi a főiskolán, hogy az osztálytermet az egyetemen kívül is kiterjessze a munkahelyre. A Munkaélmény programmal a hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy akadémiai kreditet szerezzenek, miközben gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek karrierjüket érintő területen az ipari szakemberek irányítása alatt. A munkaadók együttműködési kapcsolatot létesítenek a főiskolával, lehetőséget biztosítva a szakképzés befolyásolására és az ipar képzési igényeinek kielégítésére. Az oktató és a munkahelyi felügyelő „társpedagógusként” működik, hogy segítse a hallgatót a mérhető tanulási célok meghatározásában és elérésében.
Az üzleti osztály jelenleg a következő tudományágakban kínál munkatapasztalatot:
- Számvitel (beleértve a pénzügyet is)
- Adminisztratív asszisztens
- Üzleti menedzsment (beleértve az emberi erőforrásokat)
- Gyermek fejlődését
- Számítógépes hálózat
- Számítógép programozás
- Számítógép biztonság
- Konyhaművészet
- Család- és fogyasztóvédelem
- Divatkereskedelem és kiskereskedelem
- Vendéglátás és vendéglátás
- Belsőépítészet
- Marketing menedzsment
- Táplálkozás és dietetika
- Jogi asszisztens
- Webes programozás
A Munkaélménybe beiratkozott hallgatók szemetenként 60 fizetetlen vagy 75 fizetett munkaóra után egy egység akadémiai kreditet kereshetnek, szemetenként 1-4 egységet keresnek.
Minimálisan szükséges óra
Beiratkozási egységek | Nem fizetett | Fizetett |
1 | 60 óra | 75 óra |
2 | 120 óra | 150 óra |
3 | 180 óra | 225 óra |
4 | 240 óra | 300 óra |
A hallgatói egyetemi karrier során összesen legfeljebb tizenhat egységnyi tapasztalat szerezhető.
A tapasztalati tanfolyamok megfelelnek a kifejezésnek:
- Őszi / tavaszi szemeszter = 16 hét
- Téli / nyári szemeszter = 6 hét
- Nem minden tanfolyam kínálható minden ciklusonként
Felvételi
Bárki, aki 18 éves, és jelenleg nem beiratkozik a középiskolába, vagy bármely olyan személy, aki középiskolai végzettséggel vagy azzal egyenértékű oklevéllel rendelkezik, felvehető a Mt. San Antonio College . Belépés a Mt. San Antonio College magában foglalja a hallgató felvételi kérelmének benyújtását, valamint a korábban részt vevő hallgató középiskolájából vagy főiskolai (k) ból származó átiratok benyújtását. A hallgató felelõssége, hogy hivatalos átiratot kérjen a legutóbbi középiskolától és az összes részt vevõ fõiskolától. Az átiratokat felülvizsgálják, hogy meghatározzák a Mt. ZACSKÓ.
Belépők
A program eredménye
A program tanulási eredményei
A program sikeres elvégzése után a hallgató képes lesz:
- Keressen egy jelenlegi vendéglátói állást, írjon jelentést a leendő munkáltatóról, és írjon kísérőlevelet és önéletrajzot.
- Azonosítson egy elismert vendéglátóipari vezetőt, és pontosan írja le, milyen típusú vezetési stílust választott ez a vezető, és milyen jellemzők tették sikeressé.
- Határozza meg az élelmiszer-eredetű betegség kitörésének jelenlétét.
- Azonosítsa az élelmiszer-eredetű kórokozókat, azok forrásait, valamint az ebből eredő betegségeket és tüneteket.
- Tegyen különbséget a különféle szolgáltatási stílusok között, beleértve az amerikai (előre bevont), angol (családi), orosz (Platter) és francia (Gueridon) szolgáltatást.
- Határozza meg az élelmiszer-biztonsági és higiéniai gyakorlatokat az élelmiszer-szolgáltató létesítményen belül.
- Tervezze meg az élelmiszer-előállítás ütemtervét, és állítsa össze a recept elkészítéséhez szükséges eszközöket, berendezéseket és összetevőket szervezett és hatékony módon.
- Receptek ismerete, pontossága és végrehajtása: Kövesse a recept eljárásait, hogy megfelelő hőmérsékleten, állagú, állagú, ízű és időben elkészítse az ételt.
- A vezetési stílusok azonosítása és a sikeres motivációs technikák felismerése.
- Elemezze egy étterem működési és költségszabályozási teljesítményét.
- Végezzen fedezeti elemzést egy élelmiszer- és italgyártó létesítményen, és végezzen költségvolumen elemzést a kívánt nyereség eléréséhez szükséges ügyfelek számának meghatározásához.
- Számítsa ki egy teljes menü receptköltségét.
- Elemezze egy menü népszerűségét és jövedelmezőségét.
- Készítsen üzleti tervet egy vendéglátó-ipari vállalkozás számára, és ismerje meg a kisvállalkozások tervezésének és megnyitásának óriási mértékét.
- A hallgatók találkozhatnak leendő ügyfelekkel, és megtervezhetik egy különleges esemény minden elemét.
- Készítsen eredménykimutatást (P&L) egy vendéglátó tevékenységhez.
- Készítsen mérleget egy vendéglátó tevékenységhez.
- Azonosítsa és különböztesse meg a négy jogforrást!
- A vendéglátás polgári ügyének elemzése, a tények, a gondatlanság elemeinek, a lehetséges következmények és kimenetelek meghatározása.
- Határozza meg a szállodai recepció személyzeti igényeit a foglaltság, a tevékenység szintje és a költségvetési korlátok alapján.
- Határozza meg a szobaárakat a kívánt haszon alapján a Hubbart-képlet segítségével.
- Mérhető készségalapú tanulási célokat dolgozzon ki, amelyeket a munkatapasztalati időszak végén el is ér.
- A mérhető célokban meghatározott készségek jártasságának bizonyítása.