Keystone logo
OTOXO Productions

OTOXO Productions

OTOXO Productions

Bevezetés

Rólunk

OTOXO Productions egy díjnyertes dokumentumfilm-gyártó cég, amelyet 2008-ban alapítottak, és székhelye Barcelonában található. Filmeket készítünk a nagy társadalmi problémák mögött meghúzódó emberi arcokról és hallatlan hangokról, valamint az úttörő és innovatív emberekről, akik alakítják a társadalmi változásokat. Munkánkkal szeretnénk szembeszállni a társadalmi igazságtalansággal, és támogatni akarjuk azokat az embereket és csoportokat, akik egy befogadóbb, progresszívebb és reményteljesebb világért küzdenek.

Az OTOXO dokumentumfilmjei rendszeresen szerepelnek a tévében és a médiában Spanyolországban és nemzetközileg is, olyan csatornákon és platformokon, mint a The Guardian, a GuideDoc, a TV3 és a BTV, valamint a BCN Mes. A filmek fesztiválokon is díjat nyertek szerte a világon, Bejrúttól Torontóig, Szarajevótól Mumbaiig, Los Angelestől Loch Ness-ig.

OTOXO Productions lebonyolítja a „The Into Industry Program” programot is, amely lehetőséget ad a kiválasztott résztvevőknek, hogy megtegyék első szakmai lépéseiket az audiovizuális iparban dokumentumfilmek és rövid dokumentumfilmek közös rendezésével a televízió és az online média számára a BTV és a BCN Mes együttműködésével.

János

Rendező

John 2006 óta készít dokumentumfilmeket, és bár mindig is az OTOXO-ra összpontosított, olyanokkal dolgozott együtt, mint a REC Audiovisuals, a Noon Films és Andrés Bartos Amory. Munkáját világszerte filmfesztiválokon ismerték el, köztük a Szarajevói Nemzetközi Fesztiválon, a KASHISH Mumbai Nemzetközi Filmfesztiválon, a Nevadai Női Filmfesztiválon, a Portobello Filmfesztiválon, a Loch Ness-i Filmfesztiválon és a barcelonai GREC Fesztiválon.

Rendezői és forgatókönyvírói sikerei mellett a dokumentumfilmek készítése témakörében is előadó, különösen a feltörekvő filmesekkel folytatott munkája során. Az INto INdustry Program igazgatója mellett dolgozott a King's College London-nal és a Sheffield Doc / Festtel. Rendszeres paneltagja az El Punt Avui TV Hírek és aktuális eseményeket bemutató „Our Best Hour” című műsorának.

John eredetileg Skóciából származik, de 2007 óta Barcelonában él. Az Aberdeeni Egyetemen szerzett társadalomkutatási posztgraduális diplomát, és az újságírói, társadalomkutatási szakmai háttérrel, valamint a Skót Faji Egyenlőségi Bizottságnál dolgozott a dokumentumfilmekkel.

Tom

Rendező

Tom 2007 óta dolgozik dokumentumfilmekben. Az OTOXO-val végzett munkája mellett a National Geographic, a Padi Productions és a TV3 számára is forgatott. Filmjeit világszerte bemutatták olyan fesztiválokon, mint az Ottowa International Shorts Festival, Ourense International Film Festival, Wiper New York Film Festival, The Riga International Tourism Film Festival, Riga, Barcelona International Environmental Film Festival és Ozark Filmfest.

A rendezéséért és operatőri munkájáért kapott elismerés mellett mindkét témában előadó is, elsősorban a társadalmi dokumentumfilmek filmesztétikájára, valamint a rendező/karakter kapcsolatok fejlesztésére fókuszál. Az INto INdustry Program igazgatója és társalapítója, valamint előadásokat tartott a dániai Sheffield Doc / Fest és Aarhaus Egyetemen.

Tom eredetileg Angliából származik, de 2005 óta itt tartózkodik Katalóniában. Tanulmányait a Nottinghami Egyetemen és az ELISAVA-n, a National Escola Superior de Disseny-ben végezte, ahol a művészeti irányításra és a mozgóképre szakosodott.

Tanulói beszámolók

Helyszínek

  • Barcelona

    Otoxo Productions Centre Cívic Convent de Sant Agustí Carrer del Comerç, 36, 08003, Barcelona

    Kérdések