Sütőipari és Süteményművészeti diploma
SAIT - Southern Alberta Institute of Technology
Kulcs információ
Campus helye
Calgary, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 16 803 *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* belföldi hallgatók számára; 44 641 USD a nemzetközi hallgatók számára
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Vegye ki a világ minden tájáról a hagyományos és kortárs sütő- és cukrászsütő művészetekkel rendelkező kivételes oktatókat, adjon hozzá legkorszerűbb képzési lehetőségeket és egy progresszív tantervet, és megkapja Kanadában a legjobb sütőipari és cukrászművészeti programokat.
Ha egész életében élvezte a sütést, művészi hangulatot élvez, és szeretne varázslatot létrehozni elegáns desszert-show-műalkotásokkal, akkor segíthetjük szenvedélyének a következő szintre emelésében. A sütő- és péksütemények karrierje révén egyfelől kiegyensúlyozhatja a pontos méréseket és a kémiát, miközben fantáziáját és kreativitását felhasználva izgalmas új recepteket dolgozhat ki.
Egy olyan iparágban, amelyben nagy a kereslet, a SAIT Sütőipari és Süteményművészeti programjának diplomái a diploma megszerzése után jól felkészülnek a sokféle karrierlehetőségre. Ebben a technikai tudományágban a cukrászsüteményeket összekapcsolják a sütés, a cukorművészet és a kézműves csokoládé előállítása.
A SAIT-nál személyre szabott megközelítés, kis osztályok, rengeteg gyakorlati képzés és izgalmas új létesítmény-fejlesztés révén összpontosítunk sikerére. Laboratóriumaink csúcstechnológiával rendelkeznek, és egy speciális csokoládé laboratóriumot és a belvárosi Culinary Campusot tartalmaznak.
E teljes munkaidős, kétéves diplomaterv során képzést kap a sütés alapelveiről és a fejlett sütőipari gyakorlatokról. A program élesztőcikkeket, kézműves kenyeret, süteményeket, cukorműalkotást, csokoládét, különleges alkalmakat és esküvői tortákat, karimákat, tortákat és még sok másat foglal magában. Fontos vezetői képességeket is megtanul az élelmiszer-szabályozással, az ügyfélszolgálattal, a költségekkel, az árképzéssel, a forgalmazással és a saját vállalkozásának megkezdésével kapcsolatban.
Gyakorlati, termelési környezet
Fő célunk, hogy gyakorlati, termelési stílusú környezetben felkészítsük Önt a való világ számára. Kétéves képzése során mintegy 1400 gyakorlati órát fog kapni a pékség laboratóriumokban. Lépésről lépésre megtanulja a taktikákat, és ismeri a bevált gyakorlatokat, valamint a valós világban történő végrehajtáshoz szükséges gyakorlati stratégiákat. Önnek lehetősége van arra is, hogy tehetségét bemutatja kenyér és sütemények sütésével, hogy eladja az ínyenc kiskereskedelmi üzletekben, köztük a neves Highwood étteremben, a piactéren és a belvárosi kulináris egyetemen.
Tanuljon a világ legjobb oktatóitól
A sütés tudományának megtanulása mellett oktatóink inspirálják a kreativitást is. A Sütés és Cukrászda művészet program kiemelkedő oktatói valóban páratlanok. Különböző háttérrel és specialitásokkal kezdődik a végrehajtó cukrászok, a New York-i, Hawaii és Bermuda legjobb szállodáitól a helyi, vállalkozói pékig.
Szakmai fizetett gyakorlat
Az első és második tanulmányi év között alkalmazni kell képességeit egy fizetett szakmai gyakorlat során. A gyakorlati tapasztalatok megszerzése mellett a valós környezetben a gyakornokok értékes kapcsolatokat és lehetőségeket kínálnak a jövőbeli munkaadókkal való kapcsolatépítésre.
Diákként kihasználhatja az izgalmas nemzetközi tanulmányutak előnyeit is. A korábbi túrahelyszínek között szerepelt Franciaország, Ausztrália, Thaiföld, Németország, Spanyolország és Portugália.
Dolgozz azon, hogy képesített utazósütőré váljon
Azok a hallgatók, akik sikeresen kitöltik a sütődiplomát, dönthetnek úgy, hogy megírják az utazósütő-vizsga vizsgaát. Ahhoz, hogy képesített utazómesterré váljon, a hallgatóknak teljesíteniük kell a szükséges kiegészítő foglalkoztatási órákat.
Karriered
A diploma megszerzése után sokféle karrierlehetőségre készül fel a sütőipari és péksütemények területén. Helyben vagy külföldön találhat munkát mint (n):
- Cukrász
- Speciális tortadekorátor
- Pékség menedzser
- Kiskereskedelmi pék
- Chocolatier
- Vállalkozó
A Sütés és Cukrászda művészeteiben végzett diplomások foglalkoztatási aránya 96%.
Diák sikere
- Ne feledje, hogy a vendéglátóipar órái kora reggeltől késő estig terjedhetnek, és gyakran ünnepnapokat is magukban foglalnak.
- A sütőipari és süteményipar gyors ütemű, dinamikus környezet, amelynek középpontjában a minőség és az ügyfélszolgálat áll. Önnek képesnek kell lennie a stresszes helyzetek megfelelő kezelésére (például ügyfelek felállításakor).
- Gyakorlati képzése során vőlegényt és ruhát kell készítenie az ipar elvárásai szerint.
- Jó fizikai állapotban kell lennie ahhoz az igényes kereskedelemhez, ahol hosszú órákon át a lábadon lesz, és ismétlődő gyártási munkát végez.
- A legsikeresebb hallgatók hetente kb. 20 órát töltenek házi feladatok elvégzésével és áttekintéssel, további vizsgálatokkal kell felkészülniük a vizsgákra.
- Az anyag meglehetősen gyors ütemben kerül bemutatásra. A legnagyobb siker elérése érdekében jelen kell lennie, és vállalnia kell a felelősséget tanulási tapasztalatáért.
- Képesnek kell lennie az angol nyelv olvasására, írására és megértésére olyan szinten, amely meghaladja az alapvető beszélgetési angol nyelvet.
- A középiskolában magasabb fokozatú hallgatók általában több sikert élveznek a SAIT programokban.
Megbízólevelek és akkreditáció
A program sikeres elvégzése után a diplomások SAIT diplomát kapnak a sütés és péksütemények művészeteiről.
A hallgatókat arra ösztönzik, hogy írják az Alberta Journeyman Baker vizsga mindhárom szakaszát, miután sikeresen befejezték a megfelelő kurzusokat a Sütőipari és Süteményművészeti diploma diploma első és második évében.
Átviteli lehetőségek
A következő egyetemeken és főiskolákon keresztül lehetősége van továbbfejleszteni oktatását a SAIT-n belüli, azon belüli vagy onnan történő átutazás révén:
- Alberta gyakornoki és ipari képzés
SAIT / SAIT
Felvétel és kiválasztás
- A 2020 őszének kezdete: a pályázatokat 2019. október 2-án fogadják el, 2020. július 1-jéig.
Kulcs információ
- Kezdési időpontok: 2020. szeptember 8
- Hossz: 2 év
- Évente tandíjak és díjak:
- 1. év: 7 539 USD (belföldi) / 24 197 USD (nemzetközi)
- 2. év: 6 528 USD (belföldi) / 20 444 USD (nemzetközi)
* A tandíjak, díjak, könyvek és az ellátási költségek változhatnak
Ideális Diákok
Diák sikere
- Ne feledje, hogy a vendéglátóipar órái kora reggeltől késő estig terjedhetnek, és gyakran ünnepnapokat is magukban foglalnak.
- A sütőipari és süteményipar gyors ütemű, dinamikus környezet, amelynek középpontjában a minőség és az ügyfélszolgálat áll. Önnek képesnek kell lennie a stresszes helyzetek megfelelő kezelésére (például ügyfelek felállításakor).
- Gyakorlati képzése során vőlegényt és ruhát kell készítenie az ipar elvárásai szerint.
- Jó fizikai állapotban kell lennie ahhoz az igényes kereskedelemhez, ahol hosszú órákon át a lábadon lesz, és ismétlődő gyártási munkát végez.
- A legsikeresebb hallgatók hetente kb. 20 órát töltenek házi feladatok elvégzésével és áttekintéssel, további vizsgálatokkal kell felkészülniük a vizsgákra.
- Az anyag meglehetősen gyors ütemben kerül bemutatásra. A legnagyobb siker elérése érdekében jelen kell lennie, és vállalnia kell a felelősséget tanulási tapasztalatáért.
- Képesnek kell lennie az angol nyelv olvasására, írására és megértésére olyan szinten, amely meghaladja az alapvető beszélgetési angol nyelvet.
- A középiskolában magasabb fokozatú hallgatók általában több sikert élveznek a SAIT programokban.
Karrierlehetőségek
A diplomások itthon és külföldön kereshetnek álláslehetőséget, mint:
- cukrász
- speciális tortadíszítő
- pékség vezetője
- kiskereskedelmi pék
- csokoládégyártó
- vállalkozó
A kapcsolódó karrierek közé tartozik:
- élelmező
- élelmiszer-tudományi technológus
- séf
Program tandíj
Képtár
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
A francia péksütemények alapvető és haladó technikái
- Ferrières-en-Brie, Franciaország
Sütőszakos bizonyítvány – Előzetes munkavállalás
- Toronto, Kanada
Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
- Toronto, Kanada