Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna BRI - Biológiai sokféleség és az üzleti élet: a kutatástól a hatásig
Scuola Superiore Sant’Anna

BRI - Biológiai sokféleség és az üzleti élet: a kutatástól a hatásig

Pisa, Olaszország

5 Days

Angol

Teljes idő

01 Dec 2024

27 Jan 2025

EUR 200 *

Az egyetemen

* 200 EUR-tól 1000 EUR-ig a kérelmező éves jövedelmétől függően

Bevezetés

A biológiai sokféleség védelme világméretű kihívást jelent, és az EU 2030-ig szóló biológiai sokféleséggel kapcsolatos stratégiája révén igyekszik vezető szerepet vállalni a biológiai sokféleség csökkenésének kezelésében. A vállalkozások kulcsszerepet játszanak egy olyan keretrendszer kialakításában, amely megőrzi és helyreállítja a biológiai sokféleséget és az általa nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatásokat. A Szezonális Iskola elkötelezett a biológiai sokféleség megőrzésének globális szükségszerűségének kezelése és a regeneratív gazdaságfejlesztési megközelítés támogatása mellett.

A szezonális iskola célkitűzései a következők:

  • A biológiai sokféleség és az ökoszisztémák által nyújtott szolgáltatások védelmére és regenerálására alkalmas fejlesztési modell vizsgálata és előmozdítása a regeneratív gazdasági fejlődés szemszögéből.
  • A résztvevők számára ösztönzőket és eszközöket nyújtanak az üzleti tevékenység biológiai sokféleségre gyakorolt hatásának megértéséhez és méréséhez, a kockázatok és lehetőségek értékeléséhez, valamint a következőkhöz
  • A technológiai és szervezeti innováció elősegítése, a természeti tőkét védő, regeneratív gazdaságot elősegítő új technológiai és szervezeti megoldások kifejlesztésének ösztönzése.

A szezonális iskola a Nemzeti Biodiverzitás Jövő Központ (NBFC) olasz projektjéhez kapcsolódik, amelyet az Európai Unió NextGenerationEU kezdeményezése finanszíroz.

Tanítási módszerek

A szezonális iskola a diákok aktív részvételével zajló órákat, esettanulmányok megvitatását, laboratóriumi tevékenységet, a biodiverzitás területén tevékenykedő vállalkozók, vezetők és szakértők személyes beszámolóit, a biodiverzitás védelméhez hozzájáruló parkok/szervezetek meglátogatását, valamint irányított csoportmunkát tartalmaz, amelynek célja a különböző szakterületekről érkező diákok közötti, a szezonális iskola során tanult tartalmakról szóló vita elősegítése.

Belépők

Program tandíj

Az Iskoláról

Kérdések