Az ételek és az étkezés antropológiája: Saját és mások megértése
The Umbra Institute
Kulcs információ
Campus helye
Perugia, Olaszország
Nyelvek
Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
Kérjen információt
Pace
Kérjen információt
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Oct 2023
Bevezetés
Ez a tanfolyam antropológiai szempontból foglalkozik az étellel kapcsolatos kérdésekkel. Megvizsgálja az étel szerepét a csoport és a személyes identitás alakításában; etnikai hovatartozás a globális világban; vallási határok rituálék, tabuk és elkerülések révén; valamint a helyi és globális közösségek újjáélesztése. Olvasási feladatok és néprajzi kutatások révén Perugia városában a hallgatók feltárják, hogy az étkezési hagyományok és a helyi ételek hogyan változnak és alakulnak át az időben és a térben, valamint hogyan használják a kulináris ismereteket a kulturális összetartozás és különbségek megjelölésére. A tanfolyam középpontjában az élelmiszer, mint kulturális örökség áll, a kulináris turizmus, a városi ételek, az éttermi kultúra és az UNESCO által veszélyeztetett étrend védelme révén. Ezenkívül nemi szempontokat alkalmaz a testen, és elemzi az olasz családok hatalmi dinamikáját az élelmiszerfogyasztás és az elkészítés révén. A hallgatók az ételt tanulmányozzák a kulturális közvetítés, de az ellenvélemények és az ellenállás helyeként is. A tanfolyam egy félévig tartó néprajzi projektet tartalmaz az umbriai éttermekről és utcai élelmiszer-árusokról. Ezekkel a kvalitatív kutatás gyakorlataival a hallgatók eredeti kutatásba fognak bekapcsolódni az osztályteremben és azon kívül is.