Az új élelmiszer-gondolkodás mestere
Pollentia, Olaszország
IDŐTARTAM
1 Years
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Kérje a legkorábbi kezdési időpontot
TANDÍJ
EUR 16 500 / per course
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
Bevezetés
Az élelmiszer-kreativitás, a művészet és a kurátori munka kapuja
Ez a tanfolyam célja, hogy inspirációt adjon és kíváncsiságot ébresszen, és a gasztronómiai ágazat forradalmasítására ösztönözze az elméket. Innovatív tantervünk ötvözi a kritikus gondolkodást és a kreativitást, felkészítve a végzősöket arra, hogy a gasztronómiai környezetekben különböző területeken is kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak. Legyen szó élelmiszeripari vállalatokról, gourmet helyszínekről, éttermekről vagy szervezetekről, végzőseink megtalálják a helyüket a kreatív képességeik és eredetiségük segítségével.
A gasztronómiai horizontok kibővítése a globális élelmiszertalálkozókon keresztül
Mesterképzésünk holisztikus tanulási élményt biztosít, amely túlmutat az osztályterem keretein. Vegyen részt magával ragadó tanulmányutakon a tantervvel összefonódva, hogy első kézből szerezzen tapasztalatot a világ változatos étkezési kultúráiról. Ezek a tapasztalatok mély betekintést nyújtanak és elősegítik a globális gasztronómia hiteles megértését, fokozva a gasztronómiai innováció mélységét.
Egyedülálló és felemelő ételélmények megformálása
Diákjainkat arra irányítjuk, hogy az élelmiszer-élmények narratíváit szövögessék, zökkenőmentesen ötvözve az anyagcserével, az egészséggel, az újszerű élelmiszer-koncepciókkal és az etikával kapcsolatos tudományos ismereteket. Ez a megkülönböztető megközelítés felkészíti hallgatóinkat arra, hogy egészséges ételélményeket, felerősítve a ételekről szóló beszélgetést a társadalomban.
Képtár
Ösztöndíjak és finanszírozás
Italian Students
Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | ||
1 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Non-Italian Students
Who can apply for the scholarship | Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | |||
Non-Italian citizens from low income countries or lower middle income or upper middle-income countries according to the World Bank | 5 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
All non-Italian citizens | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
All non-Italian citizens | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Students can apply if:
- they have applied during the first or second admission session (March or May 2024)
- have been admitted to the first year of the Degree Course for the 2024/2025 a.y. with a minimum admission score of 70/100
- their ISEE (income)/ISPE (property) amounts do not exceed the limits indicated in the table
Scholarship Application Deadline: May 21, 2024
Since 2004, more than 260 students from 40 countries have benefitted from the scholarships offered by the University of Gastronomic Sciences.
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.
Tanterv
Csatornázza kreativitását az ételeken keresztül
Merészkedjen be az ételtervezés magával ragadó univerzumába programunkkal. Olyan környezetet biztosítunk Önnek, amely lehetővé teszi a konceptuális ételtervezés mély megértését, és utakat nyit a kreatív és művészi felfedezés előtt. Amint az ételt a művészi kifejezés központi médiumaként hasznosítja, megérti az előadóművészet és az érzékszervi élmények létfontosságú szerepét.
Interdiszciplináris megközelítésünk olyan témákat foglal magában, mint például:
- Élelmiszer-kérdések és kultúrpolitika gondozása
- Kuráció, új élelmiszerek és etika
- Haptikus íz és ökológiai esztétika
- Parazita ontológia: Élelmiszer és filozófia
- Társadalmi gazdaság és hatalmi viszonyok
- Food Publishing
- Kreatív ételírás
- Food Design + Food Design Kutatóstúdió
- A takarmányszerzés művészete
Az ízeken túlmutató ételek megértése
Átfogó tantervünk az ételekről szóló narratívák mélyreható megértését kínálja, ötvözve az ételfotózás és -kiadás szempontjait az élelmiszer kulturális és politikai elemeivel . A kurzus felvértezi azokkal az eszközökkel, amelyekkel elgondolkodtató ételelbeszéléseket fejezhet ki az élelmiszermédia világában.
A program eredménye
Ignite Innovation. Vezesd a változást.
Diplomásaink átfogó rendezvényszervezési , kreatív írási és művészeti kurátori képességekkel megerősítve kifizetődő karrierbe kezdtek rendezvénykoordinátorként , kreatív tartalomkészítőként és művészeti kurátorként az élelmiszeriparban .
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.