
Master in World Food Studies
Pollentia, Olaszország
IDŐTARTAM
1 Years
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Kérje a legkorábbi kezdési időpontot
TANDÍJ
EUR 16 500 / per course
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
Bevezetés
A gasztronómia globális szövevénye
Különleges programunk kibővíti a nemzetközi gasztronómia megismerését. Messze túl a helyi perspektívák határain. A kurzus olyan bölcs tartalmakat ölel fel, mint a globális étkezési kultúrák, az élelmiszerrendszerek fenntarthatósága és a gasztrodiplomáciai stratégiák az élelmiszervilágban. Egyedülálló módon készít fel a nemzetközi szervezetekben betöltött szerepekre, a kulturális közvetítésre, valamint a fenntartható vidék- és városfejlesztési politikákra.
Tapasztalja meg a gasztronómia legautentikusabb formáit
Tanulmányútjaink a nemzetközi kulináris kultúrák szívébe viszik Önt. Ez a magával ragadó élmény a változatos kulináris gyakorlatok, hagyományok és technikák világméretű. Szilárdan hiszünk abban, hogy a gasztronómia valódi megértéséhez elengedhetetlenek az első kézből szerzett tapasztalatok. A különböző ízekkel, összetevőkkel és konyhákkal való interakció elmélyíti a kulturális kontextusuk megértését. Így ezek az utazások ugródeszkává válnak a nemzetközi gasztronómia szélesebb körű megértéséhez.
A fenntartható gasztronómiai változás ügynökeinek kinevelése
Tanfolyamunk a diákok képessé tételére összpontosít a gasztronómiai oktatás és a világ élelmiszer-örökségének megbecsülése kombinációján keresztül. Túlmutat a különböző étkezési kultúrák megértésén, és célja a fenntartható étkezési utak kialakítása vidéki és városi területeken egyaránt. Programunk egyik kulcsfontosságú szempontja, hogy felkészítsük diákjainkat a társadalmi-gazdasági minták elemzésére, amelyek felhasználhatók a fenntartható és méltányos élelmiszer-politikák támogatására.
Képtár
Ösztöndíjak és finanszírozás
Italian Students
Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | ||
1 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Non-Italian Students
Who can apply for the scholarship | Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | |||
Non-Italian citizens from low income countries or lower middle income or upper middle-income countries according to the World Bank | 5 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
All non-Italian citizens | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
All non-Italian citizens | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Students can apply if:
- they have applied during the first or second admission session (March or May 2024)
- have been admitted to the first year of the Degree Course for the 2024/2025 a.y. with a minimum admission score of 70/100
- their ISEE (income)/ISPE (property) amounts do not exceed the limits indicated in the table
Scholarship Application Deadline: May 21, 2024
Since 2004, more than 260 students from 40 countries have benefitted from the scholarships offered by the University of Gastronomic Sciences.
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.
Tanterv
Fedezze fel a gasztronómiát multikulturális objektíven keresztül
A globális sokszínűségben mélyen gyökerező programunk átfogó készségeket fejleszt a nemzetközi gasztronómiai kultúrák bonyolult útvesztőiben való megértésében, értékelésében és eligazodásában, különös hangsúlyt fektetve a feltörekvő trendek azonosítására és a marginalizált közösségek élelmiszer-önrendelkezésének előmozdítására.
Our interdisciplinary approach includes subjects such as:
- Élelmiszertörténet
- Food Anthropology
- Amerikai indián, kínai, olasz, thai konyha és ételkultúra
- Élelmiszerkultúrák és vándorlások a Földközi-tengeren
- Afrika élelmiszerkultúrái és élelmiszerrendszerei
- Receptek a tiszteletért: Black Foodways az Egyesült Államokban
- Latin-amerikai Foodways
Karrierlehetőségek
A gasztronómiai szakmák bejárata
Pályakezdőink a piacelemzés, a nemzetközi kereskedelem, a kulturális közvetítés és a közszféra területén dolgozhatnak, mint például a gasztronómiai és élelmiszeripari szakértő vagy a fenntartható turizmus támogatója . A program emellett felkészíti a hallgatókat a nemzetközi ügynökségeknél betöltött vezetői szerepekre, különös tekintettel az import-export menedzsmentre és a kulturális diplomáciára .
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.