Keystone logo
University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

Bevezetés

Üdvözöljük University of Edinburgh Winter School !

A téli iskolára 2021-ben kerül sor online. Az Edinburgh-i Egyetemen való tanulás tökéletes módja annak, hogy tágítsa tudományos és kulturális látókörét a világ 20 legnépszerűbb egyetemének egyikén (QS World University Rankings 2020).

A mi történelmünk

Gazdag történelmünk, neves öregdiákjaink és jeles tudósaink révén sok évszázadunk alatt világszerte elismert egyetemként sok mindenre büszkék lehetünk.

A Nobel-díjasoktól és olimpiai bajnokoktól kezdve az űrkutatókig és a miniszterelnökökig az Edinburgh-i Egyetem befolyásolja a történelmet, mióta 1583-ban megnyitotta kapuit első hallgatói előtt.

Úttörő gondolkodók

A 18. századi skót felvilágosodást követően az egyetem az akadémia és a kritikai gondolkodás élvonalába került.

Az edinburgh-i értelmiségi csoport elszántsága és kitartása miatt a világról megállapított tényeket bátran és következetesen vitatták.

E csoport között volt David Hume filozófus, közgazdász és esszéista, aki filozófiai szkepticizmusáról és empirizmusáról ismert; Black Joseph, a látens hő és szén-dioxid felfedezésének kémikusa; és James Hutton, a „modern geológia atyja”.

142280_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg
Brooke Cagle / unsplash

A múlt, a jelen és a jövő formálása

Nagy-Britannia legrégebbi irodalmi kitüntetései, a James Tait Fekete Díjak és a juh Dolly, az első állat, amelyet egy felnőtt szomatikus sejtből klónoztak.

Itt, az Edinburgh-i Egyetemen inspirálta Sir Arthur Conan Doyle hírhedt karakterének megalkotására, Sherlock Holmes és James Young Simpson úttörő szerepet játszott az érzéstelenítésben a kloroform tulajdonságainak felfedezése révén.

Újabban az elméleti fizikusnak és Peter Higgs emeritus professzornak közösen ítélték oda a fizikai Nobel-díjat Higgs Boson 1964-es jóslatáért.

Munkatársainak és hallgatóinak számos eredménye révén az egyetem továbbra is az élvonalbeli kutatásokat, az inspiráló oktatást és az innovatív gondolkodást mutatja be, mint központi etoszát, vonzva a világ legnagyobb tudószerveit.

Helyszínek

  • Edinburgh

    Paterson's Land, Holyrood Road, , Edinburgh

Kérdések