Keystone logo
University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

University of Education Freiburg

Bevezetés

A University of Education, Freiburg (németül: Pädagogische Hochschule, vagy PH rövid) 1962-ben alapították, és szerzett egyetemi státuszt 1971. Ez a legnagyobb a hat egyetem Oktatási szövetségi állam Baden-Württemberg, amely ismert az egész Németországban a magas színvonalú oktatási.

Jelenleg 250 oktató és néhány 5100 diák a Freiburgi Egyetem Education. A széles körű alap- és mesterképzést együtt tanárképzés, az egyetem kiváló kutatás-alapú első fokú képzettséggel és továbbképzés egészíti ki a nagy részét szakmailag kísérte praktikus és alkalmazás-alapú modulokat. A változás a záróvizsga a bolognai struktúra azt jelenti, hogy a University of Education most dolgozik szoros együttműködésben az Albert Ludwigs Egyetem, Freiburg. Az új Freiburg Részletes Center of Education (ARC) fórumot biztosít a közös munkát a tanárképzésben és a középpontjában az összes kulcsszereplő. FACE egyesíti Tanári alapképzés, Practice and service training, Oktatáskutató és minőségbiztosítás. FACE online campus ad belépők a tanári szakma a legfontosabb információkat, a reformok és lehetőségek az eszmecserét, és ezáltal a teret, hogy dolgozzon a szakmai identitás.

Ez az együttműködés azt jelenti, hogy a University of Education fedezi tanárképzés minden szinten: elsődleges, másodlagos 1 és Másodlagos 2. Sőt, gyakran az egyetem nemzetközi / nyelv és matematika / természettudomány profil szolgál a döntő tényező kiválasztásakor a freiburgi egyetem.

Fő tudományos jelentőségű területek

Interkulturális és a határokon átnyúló képzések Research ahol a hangsúly Európa

Ez a szempont a terület tartalmaz egy sokféle graduális és posztgraduális képzés, valamint neves kutatási projektek teljes körű és módszeres kiaknázása Freiburg kovácsolható.

A hangsúly a matematika / természettudományos oktatás és kutatás

Ez jelentőségű terület magában foglalja a sokféle tanfolyamok, valamint számos érdekes kutatási projektek által működtetett Egyetemen. Emellett a különböző kémia, fizika, földrajz és a matematika "tanulás labs" felkészíteni a hallgatókat megfelelő jövőjük (gyakorlati és kísérleti) feladatokat. Itt is, az elmélet és a gyakorlat szorosan kapcsolódik egymáshoz: kísérletek osztályokban, pl részeként NAWIlino projekt a hallgatók betekintést a mindennapi élet egy tanár. Részvétel a tematikus kutatási projektekben nyújt olyan benyomást, hogy mit jelent, hogy tanuljanak felfedezni: például az EU-projekt mascil (kutató- és felfedezés alapú az osztályban), vagy a projekt MATHElino (kutatás a tanulási folyamat az óvodások és kisiskolások ).

Egyéb jellemzők A freiburgi egyetem

Célzott támogatási fiatal kutatók

Különböző doktori programok és számos más (európai) kutatási projektek támogatása sokféle fiatal kutatók számára. Eltekintve a fent említett programot, ezek közé tartozik a kutatási program "Tanulás a tudásalapú társadalom", "Feladat alapú tanulás és tanítás" és a "Hogy képes megmagyarázni". Összességében a University fut kb. 90 kutatási projekt. Ez kölcsönöz a freiburgi egyetem Oktatási kulcsfontosságú pozíciót Baden-Württemberg a promóciós fiatal kutatók.

Több, mint a tanulás

Végül az egyetem büszkélkedhet hasonlóan ambiciózus és változatos kulturális egyetemi élet. Az egyetem számos lehetőséget kínál a kreatív tevékenység: a University kórus, zenekar, big band, sporttevékenységek, irodalmi műhely, színjátszó csoportoknak német, angol és francia nyelven, és a campus rádió, hogy csak néhányat említsünk.

Helyszínek

  • Pädagogische Hochschule Freiburg University of Education Kunzenweg 21 , 79117, Freiburg

Kérdések