Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Bevezetés

Az 1343-ban alapított Pisai Egyetem Olaszország egyik legrangosabb egyeteme.
Az egyetem híres öregdiákjai közé tartozik Galileo Galilei, 3 Nobel-díjas és 2 Fields-érmes.
Olaszország legjobb 3 egyeteme között van (ARWU) .
Napjainkban a Pisai Egyetem az oktatás és a fejlett kutatás tekintélyes modern központja.

Pisa egyedülálló lehetőséget kínál a nemzetközi hallgatóknak, hogy tanulmányozzák és megtapasztalják az olasz történelem és kultúra gazdagságát egy gyönyörű és ösztönző környezetben. Világszerte a ferde toronyról híres, szinte minden részlege a város szívében található. Stratégiai földrajzi fekvése, nemzetközi repülőtere és kiváló vasúti kapcsolatai hétvégi kirándulások lehetőségét kínálják Olaszország és Európa más részeibe.

***

Az alapozó tanfolyam egy egyéves, kizárólag angol nyelven oktatott program, amely áthidalja a szakadékot a középiskolai és az egyetemi tanulmányok között, és felvértezi a hallgatókat a megfelelő tudományos alapokkal a Pisai Egyetem olasz diplomájához.
Ez a program azoknak a nemzetközi diákoknak szól, akik 11 vagy 10 éves iskolai tanulmányokkal rendelkeznek és sikeresen befejezték a középiskolát, valamint olyan amerikai diákokat, akik nem vettek részt Advanced Placement (AP) kurzusokon a középiskola utolsó évében, és nem vettek részt 2 éves főiskolán.

***

A nyári iskolák intenzív akadémiai kurzusok nemzetközi hallgatók és diplomások számára.
Többnyire 4 naptól 6 hétig tartanak, és nemzetközi kontextusban zajlanak, hallgatók és oktatók a világ különböző részeiről érkeznek, és minden előadás angol nyelven zajlik.
Nem szokványos oktatási formák (műhelyek, oktatóprogramok, kirándulások, kulturális események, üzleti beszámolók stb.) és a multidiszciplináris megközelítés jellemzi őket. A professzorok szakértők saját területükön, és nagy érdeklődést mutatnak az iránt, amit csinálnak.
A Nyári Iskolák szigorú tanulmányi előírásoknak felelnek meg: mindegyik legalább 3 ECTS kreditet ad, és a sikeres záróvizsgát teljesítő résztvevők hivatalos tanulmányi jegyzőkönyvet kapnak.

***

Elérhetőségek:

Università di Pisa
Palazzo Modica - Piazza Torricelli, 4 - 56126 Pisa (PI) Olaszország
Információ az alapozó tanfolyamról: [email protected]
Nyári iskolákkal kapcsolatos információk: [email protected]

Helyszínek

  • Pisa

    Pisa, Olaszország

    Kérdések