Keystone logo
University of Porto School of Economics and Management

University of Porto School of Economics and Management

University of Porto School of Economics and Management

Bevezetés

A FEP a Portói Egyetem Közgazdasági és Menedzsment Kara. A Portói Egyetem Portugália és Európa egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye, és világszerte magas rangú. A Portói Egyetem 14 iskolájában és kutatóegységében 32 443 diák – ebből mintegy 6 000 nemzetközi hallgató – és mintegy 2 500 tanár és kutató dolgozik. A FEP-et 1953-ban alapították, és azóta is etalonnak számít az oktatásban és a kutatásban a közgazdasági és menedzsment területén Portugáliában, amely azzal tűnik ki, hogy képes megújítani és megújítani tanulmányi programjait. Ezt mutatja a programjainak sokszínűsége és minősége: a FEP két alapképzést (közgazdaságtudomány és menedzsment), tizenhat MSc programot kínál a közgazdaságtan és menedzsment valamennyi releváns területén – ebből öt angol nyelvű – és két Ph.D. programok (Közgazdasági és Üzleti és Menedzsment tanulmányok) – angolul is oktatják. A FEP tekintélyes karral rendelkezik, amely 168 oktatóból áll, akik a magas tudományos szintet kiváló oktatói képességekkel ötvözik. A FEP-nek egy kutatóközpontja van: a Portói Egyetem Gazdasági és Pénzügyi Központja (CEF.UP), amelyet az FCT, a portugál nemzeti kutatási támogatási ügynökség értékel és finanszíroz. A 2021/22-es tanévben a FEP diplomás hallgatóinak száma összesen 3331. A 2021/22-es tanévben is 11 százalékot tett ki a külföldi diplomás és mobilitási hallgatók száma. A FEP hallgatói emellett kihasználják a lehetőséget, hogy külföldön tanuljanak a több mint 100 FEP partneriskolában, 34 országban, esetenként kettős diplomát adva nekik (pl. a Master in Management és Master in Finance hallgatók pályázhatnak egy külföldi tanulmányi időszak befejezésére és szerezzen két oklevelet. Menedzsment mesterszakos hallgatók a São Paulo-i Egyetemen, a Kedge Business School-on és a Warsaw School of Economics-on; Master in Finance hallgatók a Kozminski Egyetemen és a Prágai Közgazdasági és Üzleti Egyetemen). Ezenkívül a FEP a QTEM - Quantitative Techniques for Economics and Management csoporthoz tartozik, amely a világ 23 legjobb közgazdasági iskolájának kiemelkedő hallgatóit gyűjti össze. A FEP Alumni felsővezetői pozíciókat tölt be Portugáliában és külföldön a legfontosabb vállalatoknál és intézményeknél, minden iparágban, így a hallgatók kiváltságos hozzáférést biztosítanak egy rendkívül nagy és hírhedt vállalati partnerhálózathoz.

Miért érdemes FEP-en tanulni?

 • A FEP megkapta az AACSB nemzetközi akkreditációt, amely az egyik legfontosabb nemzetközi minősítés az üzleti oktatás területén. A FEP az ezen a területen működő iskolák mintegy 6%-át alkotó kiemelkedő csoport része, amelyek világszerte rendelkeznek ezzel az akkreditációval.
 • Az U.Porto egy világszerte magas rangú egyetem
 • Kiváló tanulók
 • Minőségi és kutatásorientált oktatói kar
 • A FEP a QTEM Master Network tagja, amely a világ 23 legjobb közgazdasági iskolájának kiemelkedő hallgatóit gyűjti össze
 • Kettős diploma (Bachelor in Business Administration a FEA-USP-vel, Master in Management a FEA-USP-vel (újratárgyalási megállapodás), a Kedge Business School és a Warsaw School of Economics, valamint a Master in Finance a Kozminski Egyetemen és a Prágai Egyetemen. Gazdaság és üzlet)
 • Tudás és szakmai készségek
 • Tanórán kívüli tevékenységek
 • Tanulmányi és szakmai integrációt támogató szolgáltatások
 • Hozzáférés számos szakmai és toborzási lehetőséghez
 • A hírhedt és széles öregdiák-hálózat
 • Pezsgő diákélet a Portói Egyetemen: sport, kultúra, szabadidő

Akkreditációk

AACSB akkreditált

Helyszínek

Helyszínek
 • University of Porto Faculty of Economics and Management, Praça de Gomes Teixeira, 4099-002, Porto

Kérdések