Keystone logo
© By University of Tübingen, International & European Studies
University of Tübingen

University of Tübingen

University of Tübingen

Bevezetés

A University of Tübingen - Innovatív, interdiszciplináris, nemzetközi 1477 óta.

Ezek voltak a University of Tübingen vezérelvei a kutatásban és az oktatásban alapítása óta. Ezzel a nagy hagyományokkal a University of Tübingen Németország egyik legelismertebb egyeteme. Intézményi stratégiáját a közelmúltban ismét sikeresen választották ki finanszírozásra a német szövetségi és tartományi kormányok által támogatott Kiválósági Kezdeményezés keretében, így Tübingen a tizenegy németországi egyetem egyikévé vált ezzel a kiválósági címmel. Tübingen számos hazai és nemzetközi versenyen is bizonyította vezető kutatóegyetem státuszát – a kulcsfontosságú rangsorban Tübingen a humán- és társadalomtudományok, valamint a tudomány és az orvostudomány legjobb egyetemei között szerepel.

A University of Tübingen széles tantárgyi palettájával rengeteg lehetőséget kínál az interdiszciplináris együttműködésre. És az ilyen együttműködés túlmutat az egyetemen és az egész világon. A University of Tübingen minden szinten közös kutatási projektjei vannak más felsőoktatási intézményekkel, kutatóintézetekkel és az iparral.

Az Egyetem kutatási kiválósága optimális tanulmányi feltételeket kínál a hallgatóknak, akár online, akár személyesen, és lehetőség nyílik az egyéni érdeklődések hangsúlyozására is. A vonzó tanulmányi környezetet számos további szolgáltatás erősíti, mint például a Nyelvi Központ, a Studium Generale interdiszciplináris előadásai és a korszerű Egyetemi Könyvtár.

Az egyetem mottója önmagáért beszél:
próbálkozás – merem!

Helyszínek

  • Tübingen

    Geschwister-Scholl-Platz, 72074, Tübingen

Kérdések