Az Alkalmazott Tudományok Kulináris Művészete
Wallace State Community College
Kulcs információ
Campus helye
Hanceville, Amerikai Egyesült Államok
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
USD 18 624 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
May 2024
Bevezetés
Díj által kínált bizonyítvány (4 félév)
A programról
Szakácsok, szakácsok és ételkészítők sokféle ételt készítenek, fűszereznek és főznek különféle éttermekben és más vendéglátóhelyeken. A szakácsok és szakácsok recepteket készítenek és ételeket készítenek, míg az ételkészítők a zöldségeket hámozzák és vágják, húst vágják, baromfit készítik, és egyéb feladatokat látnak el, például a munkaterületek tisztán tartása, valamint a kemencék és tűzhelyek hőmérsékletének ellenőrzése.
A szakácsok összehangolhatják a konyhai munkatársak munkáját, irányítják az ételek elkészítését, meghatározzák a kiszolgálási méreteket, tervezik a menüket, rendelik az élelmiszerellátást, és felügyelik a konyhai műveleteket, hogy biztosítsák az egyenletes minőséget és az ételek megjelenítését.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155632_155598_45731808512_3e543a2169_k.jpeg" />
Az éttermek és kávézók mellett az élelmiszerbolt és a speciális élelmiszerboltok szakácsokat, szakácsokat és élelmiszer-előkészítő munkásokat alkalmaznak receptek készítésére és étkeztetésre az ügyfelek számára.
Egyes szakácsok és szakácsok étkeztetésben vagy személyes szakácsként járnak el, vagy saját éttermet nyitnak. Mások a gasztronómiai képzési programokban oktatók lesznek.
A gasztronómiai kurzus során szervezett, speciális tanulási tapasztalatokat kínálnak, amelyek elméleti, laboratóriumi és üzletes tapasztalatokat foglalnak magukban, mivel ezek táplálkozásra, tervezésre, kiválasztásra, vásárlásra, megőrzésre, előkészítésére és élelmiszer-és élelmiszeripari termékek előállítására vonatkoznak. A program magában foglalja a különféle ételek és táplálkozási értékeik tanulmányozását, valamint az élelmiszer-feldolgozás, a mennyiségi főzés, a tárolóeszközök, a higiénia az élelmiszer-kezelésben és a kezelésben való oktatását. Az oktatás hangsúlyozza a táplálkozási és élelmiszer-szolgáltatási tevékenységeket a kereskedelmi élelmiszer-ipari létesítményekben.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155633_155599_43964666040_b8782535e0_k.jpeg" />
Karrier Outlook
A szakácsok, a szakácsok és az élelmiszer-előkészítő munkások munkalehetőségei 2014-ig várhatóan bőségesek lesznek. A foglalkoztatás növekedését a népességnövekedés, a háztartási jövedelem és a szabadidő ösztönzi majd, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy gyakrabban vacsorázzanak és vacsorázzanak. A szakácsok és a főszakácsok éves átlagkeresete 2012 májusában 42.480 dollár volt, a legmagasabb 10 százalékkal több mint 74.120 dollárt keresett meg évente. (Forrás: Amerikai Munkaügyi Minisztérium Munkaügyi Statisztikai Hivatal)
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155634_155600_edit_45782001361_3ef091e3a8_k.jpeg" />
Képtár
Karrierlehetőségek
A szakácsok koordinálhatják a konyhai személyzet munkáját, irányíthatják az ételek elkészítését, meghatározhatják az adagok méretét, megtervezhetik az étlapokat, rendelhetnek élelmiszereket, felügyelhetik a konyhai műveleteket az ételek egységes minőségének és kiszerelésének biztosítása érdekében.
Az éttermek és kávézók mellett az élelmiszerboltok és a speciális élelmiszerüzletek szakácsokat, szakácsokat és ételkészítőket alkalmaznak, hogy recepteket dolgozzanak ki és készítsenek el ételeket az ügyfelek számára.
Egyes szakácsok és szakácsok vendéglátóként vagy személyes szakácsként vállalkoznak, vagy saját éttermet nyitnak. Mások a kulináris képzési programok oktatóivá válnak.
A szakácsok, szakácsok és ételkészítők számára 2014-ig várhatóan bőséges álláslehetőség lesz. A foglalkoztatás növekedését a népesség, a háztartások jövedelmének és a szabadidő növekedése fogja ösztönözni, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy gyakrabban étkezzenek és nyaraljanak. A szakácsok és főszakácsok éves átlagkeresete 42 480 dollár volt 2012 májusában, a legmagasabb 10 százalék pedig több mint 74 120 dollárt keresett évente. (Forrás: US Department of Labour Bureau of Labor Statistics)